Nytt medlem: Jan Magnus Brevik

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Des 2020

Jan Magnus Brevik (37) fra Kristiansand har meldt seg inn i klubben. Den tidligere Rye-løperen har minst 17 ultraløp på samvittigheten, det er de løpene vi finner på oversikten til DUV: http://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=682446

På bildet ovenfor er han på vei mot 3. plass på Ringerike 6-timers 2018 (72,9670 km) - en plassering han gjentok i 2019. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Jan Magnus om seg selv:

Etter at jeg flyttet fra Oslo var det på tide å melde flytting fra SK Rye. Har løpt utallige timer sammen med Romerikinger på ultraløp så jeg kjenner mange fra klubben allerede. Var også med en fin gjeng fra klubben på Ultravasan i 2017 som jeg håper kan gjentas en gang (med bedre vær). Ser fra mot nye ultraløpsutfordringer i fremtiden.

Her ser vi blant annet Jan Magnus og Guro Skjeggerud på Bislett 24-timers i 2017. (Foto: Kjell Vigestad)

Tre av disse fire Ryeløperne er nå medlemmer i Romerike Ultraløperklubb. Vi ser fra venstre Svein-Erik Bakke, Kenneth Antonsen (fortsatt i Rye), Jan Magnus Brevik og Torunn Paulsen Brandt. (Foto: privat)



Therese Falk har meldt overgang til Hareid IL per 1.1.2021

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Des 2020

Therese Falk har meldt representasjonsovergang til Hareid IL fra og med 2021. Hun har vært medlem i  Romerike Ultraløperklubb fra november 2013. Etter syv år med masse suksess ønsker hun nå å representere klubben på hjemstedet, der hun har sine røtter. Suksessen vil nok fortsette der. Og vi vil nok møte Therese på løp like ofte som før.

Vi bruker ikke å omtale utmeldinger, men gjør selvsagt et unntak for Therese som har skaffet klubben så masse flott oppmerksomhet både gjennom sine resultater og sin utstråling. Vi har vært stolte av å ha Therese i klubben, og vi forstår godt at Hareid IL også er stolt over å få Therese til klubben.


30. november skrev klubben på facebook:

Ny gladnyheit! 
Therese Falk kjem "heim".
Vi i Hareid IL er svært glade for at Therese Falk har valgt å melde overgong til Hareid IL. 
Vi vonar at dette er til inspirasjon for alle i og rundt Idrettslaget. Therese satte nyleg ny nordisk rekord under 24 Hours in Hell på heile 251, 452km. Ho er også nominert til årets norske friidrettsutøvar for 2020. Vi satsar på mange gode resultat frå Falk dei komande åra og ynskjer henne hjartans velkommen i klubben.


Samme dag skriver Therese på sin fabebookside:

Då er eg komen heim.
I dag har eg blitt Hareid IL- utøvar.
Det var på tide. Vikebladet Vestposten og andre lokalaviser har fulgt meg tett dei siste åra, og eg har kjent meg heia på av lokale Hareidsdølingar heile den tida eg har sprunge. Så det å melde overgang til Hareid IL var eit enkelt val. Eg har hatt ei fin tid i RULK, og takkar for 7 fine år. Men eg er Hareidsdøling, og ein stolt ein.


Therese Falk er kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Therese Falk var nominert til prisen Årets kvinnelige friidrettsutøver i Norge 2020 i konkurranse med blant andre Hedda Hynne og Karoline Bjerkeli Grøvdal. I dag ble det klart at når over 8000 stemmer var telt opp var Therese stemt fram som vinner - altså som Årets kvinnelige friidrettsutøver i Norge!

Bildet over kunne vært tatt i dag, men er fra Ringerike 6-timers i 2017. Godt inspirert av den som ble kåret til Årets mannlige friidrettsutøver i Norge 2020, Karsten Warholm. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Vi gratulerer masse og viser til nyhetene på kondis.no: 

  • Therese Falk er kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver
    • For første gang var en ultraløper nominert til en av friidrettens priser, og Therese Falk ble ikke bare nominert; hun gikk helt til topps i folkets kåring av Årets Kvinnelige Friidrettsutøver
  • (K+)Therese løp som en jente og ble kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver
    • -Jeg hadde aldri drømt om å løpe over 250 kilometer, sier Therese. -Målsettingen og drømmen har vært å komme over 240 kilometer, som jo også er utrolig langt. Likevel var det over 250 kilometer hun løp i september, og nå er hun for den prestasjonen kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver i Norge. -Dette er veldig stas for ultrasporten, akkurat som det er en anerkjennelse av min prestasjon, sier Therese som skryter av et raust og fint miljø blant ultraløperne. 



Harald Bjerke vant 24-timers i Måndalen - underdogen lurte alle

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Harald Bjerke var i svært godt selskap da han debuterte på 24-timers i Måndalen Ultra Run. Både han selv og andre forventet vel sisteplass i dette selskapet med Kilian Jornet, Didrik Hermansen og andre kanoner på start. 

Slik gikk det ikke; underdogen lurte alle og vant løpet etter en fantastisk stayerevne i det kalde været. 

- Jeg satset på et så jevnt løp som mulig og hadde kledd meg godt med ull innerst. Samtidig er jeg godt vant med å løpe i kulde, jeg har aldri hatt tredemølle og trener ute hele vinteren, sa Harald etter seieren. Nettopp dette at han hadde kledd seg bedre enn de andre, og også løp mer utendørs vinterstid ble kanskje avgjørende for seieren.

Vår andre deltager, Didrik Hermansen, trivdes ikke i kulda, men kjempet tappert til han ga seg etter 17 timer. Didrik kommenterte løpet på facebook

Bildet øverst viser Harald rett etter målgang sammen med andremann Jo Inge Norum. (Foto: Olav Engen)

Harald venter på dopingkontroll sammen med sin fantastiske servicemann Christian Randholm. (Foto: Olav Engen)

Kilian og flere andre har gitt seg, nå er det Harald som er filmstjerna. (Foto: Olav Engen)

Didrik pakket seg godt inn, men frøs likevel. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Se reportasjer på kondis.no:  


LastRank
Name

Laps
Distance (km)


1Harald Bjerke580232.28

2Jo Inge Norum548219.45

3Simen Holvik520208.13

4Didrik Hermansen437174.80

5Sebastian Conrad Håkansson403161.20

6Kilian Jornet337134.80




Sven-Inge Bergheim har løpt Karmøy Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Vårt nye Bergensmedlem Sven-Inge Bergheim løp Karmøy Maraton lørdag 28. november, der han ble klokket inn på 4:12:44. Det ga 79. plass av 103 herreløpere.

- Herlig dag med maraton på Karmøy, fantastisk arrangement, skriver Svein-Inge på facebook.

Se også reportasje på kondis.no: 2.49.41 og norsk årsbeste av Maryna Novik i Karmøy Maraton

Se også: Nytt medlem: Sven-Inge Bergheim



Svein-Erik Bakke vant første utgave av Hagemanns Primtalløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Vinneren i den første offisielle utgaven av Hagemanns Primtalløp, som startet 1. november, ble til slutt Svein-Erik Bakke. Han holdt det gående i 18 dager. På dag 18 løp han altså 61 km, og dermed 501 km totalt på de 18 dagene.

Se reportasje på kondis.no: Svein-Erik Bakke vant første utgave av Hagemanns Primtalløp

Einar Hagemann forsetter med sine "Hegamann Eventer":
Nå i desember er et nytt primtalløp på gang, og der ryktes det at Therese Falk skal prøve seg på en 24-dagers. Hvem holder følge?


Medaljen for deltagelse i Hagemanns Primtalløp.



Annette Velde profilert på kondis.no

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Nov 2020

Marianne Røhme i Kondis har intervjuet Annette Velde Sande denne uken, og nedenfor kan du lese et sammendrag tilrettelagt for klubbens side. (Foto: Marianne Røhme)

Annette Velde Sande fortviler over å ikke få vist sitt potensiale

Av Marianne Røhme

Annette hadde kluss med klokka, og trodde hun løp saktere enn hun gjorde under «24 hours in Hell» hvor hun løp inn til tredjeplass med 215,3 løpte kilometer. – Hadde jeg visst at jeg lå så godt an, hadde jeg klart VM-kravet på 220 km, men jeg mistet motivasjonen da det så ut som jeg løp 1.30 minutter saktere per kilometer enn jeg faktisk gjorde. 

Det sier Annette til Kondis.no. Her forteller hun om hvordan hun trener for å bli blant de beste ultraløperne i landet med seier i «Soria Moria Verdens Ende 100 miles» og 3.plass i «Ultra OCR Word Championship 24-timers» i 2018 som de beste prestasjonene.

Annette trives godt i terrenget og med å forsere hinder i OCR-løp, men på grunn av koronapandemien har det ikke blitt noen hinderløp på henne i det siste.

– OCR-løpene jeg skulle delta på har enten blitt avlyst, eller ikke vært mulig å gjennomføre grunnet reiserestriksjoner og påfølgende karantene. Jeg har derfor valgt å løpe vanlige ultraløp isteden, sier hun.

 

Løper 100 kilometer i uka

Annette har Didrik Hermansen som coach. Han setter opp et variert program for henne som inneholder rundt 100 kilometer i uka fordelt på intervalløkter, langturer og rolige turer.

– Jeg jobber ofte lange vakter og det er ikke alltid jeg får mulighet til å gjennomføre alle øktene, men Didrik har satt opp en prioriteringsliste for meg hvor langturen er viktigst, deretter intervallene, og om noe skal kuttes ut må det være de rolige turene, forteller Annette, som for tida har Transgrancanaria 2021 som sitt neste store mål, men også har et lite håp om at forbundet vil se mellom fingrene på VM-kravet.

 

Håper på VM-plass på 24-timers

– Jeg vet jeg har kravet inne. Da er det utrolig frustrerende å ikke få vist det, og kanskje gå glipp av et viktig mesterskap, sier Annette, som var invitert til å løpe sammen med Kilian Jornet da han skulle sette rekordforsøk på 24-timers 8. november. Dette ble avlyst på grunn av at Killian var skadet.

– Killian ble fort bra igjen, og rekordforsøket skulle arrangeres 21. november i stedet. Deretter ble det utsatt til påfølgende uke på grunn av været. Etter 8. november har imidlertid smittesituasjonen endret seg, og arrangøren valgte å kun invitere menn da det på nytt ble klart at han skulle løpe. Dette for å minimere antall deltakere, men likevel sikre at det var minst tre menn som stilte på startstreken slik kravet er for at rekorden skal kunne godkjennes. Det var utrolig kjipt å ikke få være med likevel. For det første er det et helt enestående kult løp å få være med på, og for det andre var det løpet min siste sjanse til å prøve meg på VM-kravet i tide til å kvalifisere til landslaget og VM i 2021, sier Annette.

Hun understreker at hun har forståelse for at de må ta hensyn til regelen om at det må være med minst tre menn, og at koronasituasjonen setter store begrensninger på arrangementet.

– Jeg har forståelse for at det må være med tre menn i rekordforsøket på grunn av regelen. Derfor er det selve regelen det er noe galt med, den er både urimelig og utdatert. Det kunne heller vært krav om tre deltakere uavhengig av kjønn. Innen ultra er det svært mange kvinner som presterer like bra og bedre enn mange av mennene. Det å stille krav om at det må være tre menn, bør være unødvendig, sier hun, og legger til at en regel om minst tre menn ikke utelukker at det også kunne være med en kvinne eller tre.

Et lengre intervju kan du lese på kondis.no (medlemssak):

Marianne la ut dette bilder  på facebook etter treningsturen med Annette som avsluttet intervjuet.



10 vinnere i klubblotteriet november er trukket

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Nov 2020


I forrige måned annonserte vi at vi ville foreta trekning i årets andre klubblotteri. Siden løpene våre i år måtte avlyses, lar vi skopremier som var tiltenkte deltagere i RPL50 og B24 tilfalle klubbens medlemmer.

Nyheten 23. oktober: Ekstra klubblotteri - du kan vinne sko fra Altra og Oofos

  • Det var 274 medlemmer med i trekningen, dvs alle som har betalt i 2020.
  • 17 medlemmer har ikke betalt for 2020, og var ikke med i trekningen
    • 4 av disse er nå strøket som medlemmer, betalte heller ikke 2019.
    • De øvrige vil bli strøket i 2021 dersom de ikke betaler, dvs ikke ønsker å være medlem lenger - selv om de ikke har meldt seg ut.

2021:
Medlemskontingentkrav for 2021 vil bli sendt ut medio januar.
Deere skal ikke se bort fra at det blir et lotteri dag også....


Disse vant valgfrie Altra løpesko:

  • Thomas Rudi Stordalen
  • Liss Johansen Vallestrand
  • Mona Kjeldsberg
  • Thomas Willy Lindgren
  • Leif Foss
  • Peter Lange

Disse vant valgfrie Oofos restitusjonssandaler:

  • Peter Jensen
  • Jørgen Grøndal
  • Tommy Lennartsson
  • Mevlida Malkoc

Vinnerne blir tilskrevet (epost) mtp rutine for å velge skoønske.



Nytt medlem: Eivind Killengreen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2020

Eivind Killengreen (47) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han har jo vært i kulissene og mer enn det, helt siden kona Tone Yvonne meldte seg inn i 2015. Nå ble gruppepresset i heimen for stort, og innmelding dukket omsider opp i innboksen.

 

Eivind om seg selv: 

"Etter passerte 47 år og aktivt ikke-medlem i mange år var det på tide å gi etter for gruppepresset i heimen og ta steget fullt ut og melde meg inn i en organisert idrettsforening, drøye 25 år siden jeg sist var medlem av noe slikt. 

Ungdomstiden gikk med til langrenn og orientering. Deretter en lengre pause frem til et ublidt møte med midtlivskrisen for rundt 10 år siden - man ser seg i speilet og tenker "shit! hvem er det der...." En ting er ihvertfall sikkert, det mentale bildet av en sprek og ung mann får seg en alvorlig knekk når man putter ny matchvekt i joggesko etter 15 år på sofaen. 

Siden den første benhinnebetennelsens inntreden (hørte jeg noen si Asics Kayano?) har det hele utviklet seg fremover til minimalistiske sko med null-dropp. Har svært god erfaring med å være support på ultraløp (Bislett 24 support er ingen lek), og har etter hvert kommet meg gjennom diverse ultra-sprint-distanser på 50-ish km. Du finner meg nederst på resultatlisten ;) 

Coronakrisen ble feiret med opptil flere virtuelle konkurranser, løping etter Maffetone-metoden og begynte på en runstreak - per dags dato 153 dager i strekk. Med en mildt sagt usikker fremtid hva gjelder corona-restriksjoner har jeg ingen bestemte mål for 2021, utover å løpe lenger og forhåpentligvis raskere enn før, og med mer vekt på eventyrløping."

Eivind på en bike-run fra Beitostølen opp BItihorn og tilbake sammen med Tone i 2018.



Therese Falk er nominert til Årets norske kvinnelige friidrettsutøver!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Nov 2020

Når friidrettsforbundet publiserte listen med de fem nominerte kvinner og menn til Årets friidrettsutøver fikk vi for første gang i historien se en ultraløper blant de nominerte. Det var selvsagt Therese Falk som var den nominerte. 

(Bildet er fra Belfast, Energia 24-timers 2019. Foto: Raphael Mason)

Uansett utfall er dette en veldig flott anerkjennelse til vår flotte idrettsprofil. Vi gratulerer masse med nominasjonen!

Det blir ingen idrettsgalla i år, og det er "folket" som skal stemme fram Årets idrettsutøvere på kvinne- og herresiden, så nå gjelder det å mobilisere alle ultravenner og deres slektninger og bekjente.

Avstemmingen er åpen frem til fredag 27. november klokken 12:00.
Vinnerne annonseres 1. desember. 

NFIF og Friidrett1 har tatt ut de forhåndsnominerte. Du kan stemme via denne linken.


Nominerte til Årets Kvinnelige Utøver (i alfabetisk rekkefølge):
Amalie Iuel, IK Tjalve
Hedda Hynne, IK Tjalve
Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve
Line Kloster, SK Vidar
Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb 

Det er et tøft finalehelt, der Hedda Hynne har verdens nest beste tid på 800 meter, Karoline Bjerkeli Grøvdal har verdens nest beste tid på 5 km (fjerde best på 10 km) og Therese Falk har verdens nest beste resultat på 24-timers løp.

Se også kondis.no:
Nå kan du være med å stemme fram årets norske friidrettsutøvere



Nytt medlem: Camilla Friseid Skaugrud

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Nov 2020

Camilla Friseid Skaugrud (41) fra Vikersund har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultra i fjor, men har allerede rukket å bli en rutinert ultraløper. (Bildet er fra Sunnfjord Ultra tidligere i år)

Hun vil fortsette å konkurrere for Modum FIK i kortere løp.

Camilla om seg selv:
- Jeg er ei løpeglade dame, opprinnelig fra Asker, bosatt i Modum. Jobber som lærer i barneskolen til daglig, og bruker mye av fritiden på stien. Begynte med løping da sønnen min på 10 ble født. Jeg har siden den gang deltatt på mange løp, og distansene har også økt med tiden. 

- I 2019 løp jeg mine første ultraløp, Ecotrail Stockholm 45km, Romeriksåsen på langs, Norefjell Sky Ultra og Ringerike 6t. Selv om mye har blitt avlyst i år har det blitt noen ultraløp i år også, Sunnfjord ultra, VHUT og Ringerike 6t og Ecotrail Oslo virtuelt 50km. Neste år satser jeg på nye utfordringer og øker distansen til 80 og 100km.

Kamilla på Facebook
Insta: camillafriseid



Fem RU'ere deltok i Löplabbets AllehelgensUltra 50km fra Drammen til Sandvika

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Nov 2020

I Löplabbets maraton og ultraløp er det en sosial profil som står i høysetet, og resultatene settes opp alfabetisk. Likevel, det tas tider, og da er det lett å se at den som løp klart raskest var vårt nye medlem Svein-Erik Bakke. Han brukte 3:57 på 50 kilometer, en sterk tid.

Fort løp også Louise Skak (raskeste kvinne) og Peter Jensen, med 4:35. Arrangør John Aslak Bø, som selvsagt representerte Löplabbet i dette løpet brukte 4:54 og Torunn Paulsen Brandt kom inn på 5:50.

Louise og Peter løp sammen i 50 km.

John Aslak og Torunn før start.

Etter løpet skriver Torunn på facebook:
- Happy Halloween. Endelig en ekte ultra igjen. Så godt. Så vondt. Så langt. Så kupert. Så vondt i lårene. Så stiv i ryggen. Så sliten. Så glad. 

Løplabbets AllehelgensUltra på 50,3 km og endelig ny beltespenne i boks.

- Et herlig sosial arrangement fra Løplabbet med puljestart uten support underveis, hvor det er løpeturen som står i sentrum, ikke selve farten. Så vi fikk oss herlig rolig langtur og fikk møte/løpe sammen med så hyggelige folk, selv om det ble litt tungt for meg på slutten. Tusen takk Hege for samløpet.
- Bør kanskje nevne at Svein også stilte til start, selv om jeg bare så han i start og mål. Han hadde også rolig langtur, bare ca. 2 t raskere enn meg. Nå skal beina mine heves høyt, en pizza skal i ovnen og et godt glass vin skal nytes.
Svein-Erik og Torunn i nytt fint klubbtøy!


Se også omtale på kondis.no:
23 deltok i Löplabbets AllehelgensUltra 50km fra Drammen til Sandvika

 

Resultatliste Löplabbets AllehelgensUltra
Svein-Erik BakkeRomerike Ultraløperklubb03:57
Louise SkakIdrett uten Alkohol04:35
Peter JensenRomerike Ultraløperklubb04:35
John Aslak BøLöplabbet Sandvika04:54
Torunn Paulsen BrandtRomerike Ultraløperklubb05:50


Magne Bondkall fullførte alle 12 rundene i Sandefjord Backyard Ultra.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Okt 2020

Ultraløpsesongen er straks slutt, og litt overraskende hadde bare en av våre medlemmer tatt turen til Sandefjord og den sjette utgaven av Backyard Norges første løp. (Foto: Nikita Solenov)


Magne Bondkall tok turen fra Oslo for  å være med på Sandefjord Backyard Ultra, og han kom seg greit gjennom alle 12 rundene og endte på en 49. plass av 138 herrer i løpet (60 av 184 deltagere totalt). Totaltiden på de 80 kilometerne ble 9:09:54.

Se reportasje fra løpet på kondis.no:
184 deltagere da Kristin Aastad og Sebastian Håkansson vant Backyard Ultra Sandefjord



Ekstra klubblotteri - du kan vinne sko fra Altra og Oofos

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Okt 2020

Vi har noen Altra og Oofos produkter som var tiltenkt premier på årets RPL50, som vi i nå i stedet vil trekke blant alle som har betalt medlemskontingenten 2020 per 15. november.

Vi vil trekke ut 

  • 6 par valgfrie Altra løpesko og 
  • 4 par valgfrie Oofos restitusjonssandaler.

Vi hadde en tilsvarende trekning i januar da vi trakk 10 par Oofos restitusjonssandaler blant alle som hadde betalt medlemskontingenten per utgangen av januar.

Har du glemt å betale?
Det er faktisk 18 (6%) som ikke har betalt ennå - og heller ikke meldt seg ut. Vi gir derfor disse en mulighet til å være med i lotteriet, og også unngå å bli strøket som medlemmer.



Status for klubbløpene våre 2020 - medaljer mv - muligheter ut året

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Okt 2020

Klubben har i år arrangert tre klubbløp som en liten erstatning for mange avlyste konkurranser. Det startet med klubbløp-1 "ei løype nær deg" - der 29 medlemmer deltok og fikk hver sin gratis klubbtrøye for innsatsen. 

37 medaljer og to skovinnere i RPL50
Deretter var det klubbløp 2 - "Romeriksåsen på langs" - der vi fram til nå har 40 registreringer, men vi vet at noen flere har løpt. To løpere har løpt flere ganger (Roy Støle og Gunnar Fæhn), så i alt er det 37 løpere (inkl 3 ikke-medlemmer) som i løpet av et par uker vil få tilsendt sine velfortjente medaljer. 

Vi har også trukket ut to vinnere av et par valgfrie Altra løpesko, og begge premiene gikk til Follo:
-Siri Bergfald, Ski
-Halvor Steinsholt, Ås
Skoene vil bli bestilt sammen med vinnerne i et klubblotteri vi skal ha ca 15. november.

9 beltespenner i Kristins Runde
Det tredje klubbløpet var i Kristins Runde, der vi har registrert 16 deltagere - hvorav 9 har fullført (inkl 3 ikke-medlemmer) hele løypa og kvalifiserer til beltespenne.
Beltespennene vil bli sendt ut samtidig med RPL50-medaljene i løpet av et par uker.

Mulighet for medaljer og beltespenner ut året
Så lenge det er løpbart i skogen, og ut året, gis du mulighet til å løper Romeriksåsen på langs eller Kristins Runde for å sikre deg årets medalje eller beltespenne. Send epost med dokumentasjon til Olav  etter fullført løp.

Nyheter om de ulike løpene finner du lettest på treningssiden vår.




Nye medlemmer: Torunn P Brandt og Svein-Erik Bakke

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Okt 2020

Torunn Paulsen Brandt (57) og Svein-Erik Bakke (52) fra Jar i Bærum har meldt seg inn i klubben. Disse blide løperne kjenner jo svært mange av dere fra før - og det er jo nesten som de har vært i familien vår en stund.

Tidligere representerte samboerne Sportsklubben Rye, men nå blir det Romerike Ultraløperklubb (+Oslofjord Triatlon for å få lisens for triatlon, svømming og sykkel). Begge deltar i det meste av kondisjonsidretter, men løping er nok det som dominerer - og konkurranseaktiviteten er høy.

Samme dag som vi bekreftet innmeldingen kom denne beskjeden tilbake: - Vi har avtalt med Even i kveld, så da regner jeg med at vi ikke kommer tomhendt der i fra. Favnen full av svart og gult klubbtøy.

De konkurrerer som sagt mye, og et av Torunns høydepunkter var da hun i 2018 løp 172,398 km på Bislett 24-timers (9. plass). Det vi i farten husker best av Svein-Eriks mange sterke resultater er 50-kilometer på Jevnaker på 3:11:54 i fjor.

Disse bildene er fra tidlig på året da de løp Kondis' virtuelle ultraløp. Da var det Torunn som løp lengst, fra Oslo til Horten, mens Svein-Erik "bare" løp 50 km - men fort!


Vi må jo ta med denne festlige facebookoppdateringen:

Torunn Paulsen Brandt er sammen med Svein-Erik Bakke

Da er høstens overgangsmarked her i huset over. Vi har fått gå på fri transfer til en ny flott klubb - Romerike ultraløperklubb. 
https://www.romerikeultra.no/blog/blogpost.rails...
Tenk at noen ser på meg som en ultraløper og at jeg er velkommen i en ultraløperklubb. Det trodde jeg aldri skulle skje. Jeg som aldri skulle løpe lenger enn halvmaraton. Og jeg som er så sær og rar

Derfor tar jeg nå neste steg og har meldt overgang til en ultraløperklubb, og en løpefamilie som jeg egentlig allerede har følt meg som en del av i flere år. Her får jeg løpe sammen med mennesker som bare er så positive, rause og inkluderende, og litt «halvgale». Her kan jeg være meg selv og vite at det er mer enn godt nok. 
Kanskje naturlig med overgang til en ultraløperklubb også siden jeg bare har en fart - min skilpaddefart - som jeg løper i uansett distanse. Så da kan jeg like godt løpe langt og lenger enn langt når jeg først er i gang. Det er jo stort sett bare hodet mitt som «tuller» det til, og av og til kroppen. Jeg er jo ikke akkurat ung og lovende i kropp, men hodet mitt er bare så ungt og lovende. Så aldri glem skilpadden der bak når harene setter av gårde. Det er langt til mål.
Jeg er jo ikke ute etter å gjøre det bra, men jeg vil gjerne ha det bra og at de rundt meg har det bra, og samtidig oppleve og mestre sammen med likesinnede. Jeg liker å uforske grensene mine, fysisk og mentalt. Så derfor var det naturlig å søke meg hjem til den flotte ultraløperfamilien i Romerike ultraløperklubb.
Så da tar jeg like godt med meg vannbæreren, hoggestabben, hobbypsykologen, paceren, baristaen, massøren og kokken min over. Jeg klarer meg ikke uten han. Han er der for meg, alltid, uansett. Og han utfordrer meg til og støtter meg på å gjøre ting jeg aldri kunne forestille meg jeg skulle klare.
Han løper jo også litt langt av og til, ganske ofte faktisk. Han er allerede veldig glad i løpefolkene i Romerike. Han er som meg ikke så veldig interessert i tider, resultater og plasseringer, men han elsker å være ute i aktivitet, møte hyggelige folk, søke nye utfordringer og mestre nye ting. Og er det noen jeg kjenner som kan presse ganske hardt og langt, så er han en av de, hvis han bare vil. 
Av og til glimter han til og da går det jaggu raskt unna, men helst vil han bare ha det bra sammen med hyggelige folk og være på «løpetur», og er veldig opptatt av at de rundt han har det bra. Det får han i Romerike. Så ikke se bort ifra at vi plutselig kan gjøre det litt bra også.
På hjemmefronten må han dog prestere hele tiden, for der har han skjønt at happy wife betyr et happy life. 
Så nå skal vi ut på løpetur og løpe inn våre nye klubbklær. Vi sees





Jon Asphjell vant Kruke's Backyard Ultra for andre gang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Okt 2020

Jon Asphjell forsvarte seieren fra i fjor da han vant Kruke's Backyard Ultra helgen 17.-18. oktober. Det måtte 12 runder til for å kvitte seg med en 20 år gammel japaner som hang med lengst.

Foto: Arrangøren

Løypa i Kruke's Backyard Ultra er mye tøffere enn i de andre norske backyardløpene, så her har man 1 time og 15 minutter til rådighet pr 6,7 kilometers runde. Man trenger ikke ta pauser, makstiden øker med 1:15 for hver runde, så det åpner for litt ulik taktikk.

Som dere kan lese av beskrivelsen på kondis, var det utfordrende forhold i tillegg til 370 høydemeter per runde:

Se også kondis.no:
Kruke's backyard ultra vunnet av Jon Asphjell "i et herrens til høstvær"

De 15 som startet, av 32 påmeldte!! (Arrangørfoto)


Jon selv skriver på Oslove Runner:

Hurra og hei kor det går! Klarte å sikre seieren for andre år på rad! Denne gangen tok det 12 runder å vinne Kruke’s Backyard Ultra Trail Challenge. Løpet der hver runde er på 370 høydemeter. Vi var 16-17 stykker som startet. Til slutt var det meg og 20-åringen Kentaro Ingo som stod igjen. Imponerende av den unge ultraløperen. Forholdene var krevende i år. Været var utfordrende med vind, regn og hagl. Det var MYE gjørme og glatte forhold. Først 35-40 minutter opp de bratte bakkene, så samme veien ned igjen hvor det noen steder var reneste mudslide. Takk til Kruke og Hell Ultraløperklubb som viser at løp kan arrangeres bokstavlig talt fra din egen oppkjørsel i din egen bakgård.

And the winner is...



Eirik Gundersen var raskest av våre løpere i Perseløpet maraton 18. oktober

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Okt 2020

Perseløpet på Sand utenfor Jessheim har blitt en stor slager i disse Covid19-tider, og maken til startfelt som vi så søndag 18.10. har vi kanskje aldri sett i Norge tidligere, i alle fall ikke i herreklassen.

Eirik Gundersen (bildet ovenfor) - som var raskest av våre - ble "avspist" med en 24. plass for sine flotte 2:34:31, mens Harald Bjerke ble belønnet med 51. plass for 2:43:28.

3 timer holdt ikke til å være i nærheten av topp 100 engang, men vi sier likevel; kjempebra løping av alle våre!

Se reportasje på kondis.no:
37 løpere under 2:40 på Perseløpets maraton

Harald Bjerke løp på 2:43:28. (Foto: Bjørn Saksberg)

Stian Fjellestad løp på 2:47:01. (Foto: Bjørn Saksberg)

Thomas Willy Lindgren løp på solide 3:01:49... det ga 137. plass!!!!


 Klubbens løpere på perseløpet:

Kvinner 30 deltagere (24 fullførte):
22
Isabel AarnesRomerike UltraløperklubbK35-394:07:20






Menn 292 deltagere (222 fullførte):
24
Eirik GundersenRomerike UltraløperklubbM40-442:34:31
51
Harald BjerkeRomerike UltraløperklubbM45-492:43:28
64
Stian FjellestadRomerike UltraløperklubbM40-442:47:01
82
André Gonstad JohansenRomerike UltraløperklubbM35-392:55:03
133
Joakim OldervikRomerike UltraløperklubbM35-393:01:04
137
Thomas Willy LindgrenRomerike UltraløperklubbM20-343:01:49
199
Halvor SteinsholtRomerike Ultraløperklubb / Ås ILM20-343:39:37


x



Therese Falk vant Maratonkarusellen i Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Okt 2020

Therese Falk har vært i Bergen og løpt Maratonkarusellen, og ingen av de 13 kvinnelige konkurrentene klarte å holde følge med Therese. Hun vant løpet på 3:16:30 og var over 6 minutter foran Kristin Husby på 2. plass. (Foto: Arne Dag Myking)

Om seks uker skal hun tilbake til byen mellom de syv fjell for å løpe NM 100 km i de samme løypene som maratonkarusellen. Therese er tittelforsvarer etter at hun vant NM100 på Bryne (Undheim)  i 2018.

Kondisreporter Arne Dag Myking intervjuet Therese etter løpet:

Therese Falk kommenterte løpet sitt slik etter målgang:

– I dag var det veldig tungt, jeg var litt usikker på om jeg skulle stille i det hele tatt. Jeg har nemlig noen fine kuler på akilles-senen, så jeg går som en full sjømann.

– Det gjør vondt, men planen var å prøve og så heller stå av halvveis hvis det ble for låkt (sunnmørsk for vondt). Men det gikk greit altså. Men jeg tror alt kan springes av bare det blir langt nok!

– Men jeg får se hvor lurt det er i løpet av uken.

Og Therese er begeistret for Maratonkarusellen:

– Og jeg er også nødt til å skryte av Maratonkarusellen i Bergen, den er helt fantastisk. Selv i disse tider så klarer de å levere et fantastisk arrangement med de samme fine folkene i løypa, god stemning og perfekt springevær.

– Det er veldig, veldig bra, jeg elsker Bergen og Maratonkarusellen!

Og da kommer det en representant for arrangørene som er snar med å bryte inn:

– Vi elsker deg óg!

Se hele reportasjen på kondis.no:
Therese Falk og Mathias Sæten vant helmaraton i Maratonkarusellen i Bergen


Therese sammen med Jan Wilhelm Werner, mannen bak den legenariske Jernmannstatuetten. (Foto lånt fra Thereses fb-side).

Therese skriver på fb-siden sin: 
Maratonkarusellen i Bergen 
At de klarer å arrangere er så gjennomført godt og trygt løp er bare imponerende. Takk!
For min del var det vondt og tildels tungt i dag. Er glad jeg orket å løpe hele, selv om det første jeg tenkte da jeg sto opp i dag var "Hvorfor kan ikke jeg være som folk flest, og bare kunne ta det rolig en lørdags morgen for en gangs skyld..." Men så er jo #maratonkarusellen så full av fine folk at det hadde vært dumt å stå over. Selv om akilles er hoven og sår, og selv om jeg egentlig er sliten i kroppen og bare har lyst å sove.
Glad for seier, men viktigst var at kroppen og spesielt akillessenene holdt. Og tiden 3.16.30 er helt greit. Det var akkurat så god jeg var i dag.




Øyunn og Jørgen prøvde, men 100 miles på Hedmarksvidda = DNF

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Okt 2020

Øyunn Bygstad har - sammen med Leif Abrahamsen - klart det kunststykket å beseire 400 km på Hedmarksvidda (2017), men 100-milesløpet har ennå ingen verken fra klubben eller ellers klart å fullføre etter fire år. (Arrangørfoto)

I år var det Jørgen Grøndal og Øyunn (kortdistanse for henne) som deltok sammen med fem andre. Ingen kom lenger enn halvveis, og for Øyynn ble det en del våt dramatikk også!

Les hennes som vanlig fornøyelige beretning (selv om det var skummelt nok)

Les også omtale på kondis.no:
Bèrghem Ultra 100 miles på Hedmarksvidda: Fire år, ingen har fullført



Seier til Isabel Aarnes, seier og 2. plass til Tore Mortensen i Magni Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Okt 2020

Magni Maraton har siden januar 2015 blitt arrangert ca månedlig, og etter at det er slutt på Titinas Cannonball-løp på Hønefoss har løpet i Trondheim blitt et mål også for løpere fra Oslodistriktet.

(På bildet ser vi Isabel sammen med Hanne Formo, Henrik Aasbø og Oddbjørn Aamodt)


I løpet 10. oktober ble det seier til Isabel Aarnes (3 deltagere) på 4:22:17og 2. plass til Tore Mortensen (9 deltagere) på 3:24:25. I septemberløpet vant Tore på 3:37:36, da var det med 5 herreløpere.

Det løpes 8 runder i en løype ved Stavset på Byåsen sør i Trondheim.
Se kart og mye info på løpets hjemmeside

- Magni maraton i Trondheim ble maraton nr 39 "Bare" 61 igjen til 2024. Fikk løpt sammen med noen flotte løpefolk i dag også, skriver Isabel på facebook der hun la ut de to bildene. 


Her er Isabel sammen med Harald Sel, Hanne Formo, Henrik Aasbø og Øyvind Watne.



Gunnar Næss på 2. plass i OTC 200 km. Cecilie Longva Igesund vant kvinneklassen på 100 km.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2020

Vi fikk mange sterke plasseringer på klubbens løpere i andreutgaven av Oslo Trail Challenge, der de sterkeste prestasjonene var: Gunnar Næss 2. plass på 200 km, Cecilie Longva Igesund (bildet) vinner av kvinneklassen 100 km og Frode Lein  2.plass i herreklassen 100 km.

200 KM
På 200 kilometer imponerte 200K-spesialist Gunnar Næss nok en gang, og etter en forsiktig (les;fornuftig) åpning passerte han løper etter løper og kom inn til en klar 2. plass foran flere meriterte ultraløpere. Men, vi ser igjen at det er stor forskjell på å løpe i to døgn kontra ett døgn, og at det da er andre egenskaper enn toppfart som gjelder.

Les Gunnars løpsrapport på Norsk Ultra (facebook):

Gunnar Næss imponerte nok en gang på 200 km. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

Morten Fundingsrud fulgte opp på en fin 4. plass i et løp der imponerende 10 av 14 startende kom til mål.

Morten skriver på facebook: - Når du står der på startstreken til Oslo Trail Challenge fredag og lurer på om dette var så lurt.  Og litt av en tur skulle det bli. I overkant av 200 km ble forsert gjennom Romeriksåsen, Lillomarka, Nordmarka og tilbake. På fuktige blåstier tok denne herligheten 46 timer uten søvn. Takk til @oslotrailchallenge for nok et flott arrangement og takk til @grosiljan for hyggelig følge.  

Les Gro Siljan Hjukses løpsrapport, hun løp sammen med Morten hele veien.

Morten Fundingsrud etter målgang. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

100 KM
På 100-kilometeren ble det seier i kvinneklassen til Cecilie Longva Igesund og soleklar 2. plass i herreklassen til Frode Lein på en veldig sterk tid.

- Fin avslutning på haustferien med ein løpetur gjennom Nordmarka - i år som i fjor, og i åra før der, skriver den rutinerte Nordmarkaløperen Cecilie på facebook.

Frode har skrevet en artig sak om brutto- og nettovekt på sko etter myrløpingen i OTC.
Han har også skrevet om bekledning og utstyr under løpet.

Frode Lein med en forfriskning etter målgang i Gjerdrum, forøvrig samme arena som vi bruker til RPL50. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

Nyinnmeldte Mathias Lilleeidet og veteranene Atle Bjørnerud og Per-Einar Roth kom også i mål på gode tider, og Marianne Nesje kjempet seg til mål som tredje kvinne.

- Stolt og sliten kar som er ferdig med Oslo Trail Challenge 100 km. Det kommer til å sitte i kroppen en stund, skriver Per-Einar Roth på facebook der han la ut bildet ovenfor. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

Marianne Grøstad Nesje valgte 100 kilometer dans i terrenget i stedet for å følge Skal vi danse på TV.

Marianne sammen med løpsleder Mona, premiering for 3. plassen. (Foto: Roger Nesje)

- Altid like deilig å komme i mål etter fullført løp og ikke hver dag jeg kommer på pallplass ( 3.plass av damene på 100 km - skal sies at det bare var tre med på den distansen). Oslo Trail Challenge 100 km gjennomført - hardt og brutalt. Mens andre satt hjemme og så på «Skal vi Danse» så tok jeg en del danse trinn i gjørma underveis - blir nok ikke poeng å skryte av, men jeg holdt meg stort sett på beina. Trenger rulator i morra. Tusen takk til Oslo Trail Challenge og alle medhjelpere for super support Roger Nesje.

55 KM
På 55 kilometeren var Marius Stengle-Håkonsen best av våre på en 4. plass mens Svein André Hals-Jerne kom på 8. plass. I kvinneklassen kom våre veteraner Miriam Delphin, Ninette Banoun og Monica Strand på 4.-6. plass.

Her ser vi Marius i litt finere vær under Rondane 100 der han løp inn til en imponerende 2. plass.(Foto: Tore Martin Søbak Gundersen)


14 deltagere+ fra klubben i OTC

Det var 14 deltagere fra klubben totalt (se nedenfor) og vi må også gi ekstra kred til arrangørene Mona Kjeldsberg og Einar Iversen, gode representanter også for vår klubb selv om løpene deres arrangeres i regi av "Langt og Lenge".


Mye mer om løpet kan du lese på kondis.no:
Suksess for andreutgaven av Oslo Trail Challenge. 10 løpere fullførte 200-kilometeren


 Våre løpere i OTC:

200km (14 deltagere):



2.Gunnar NÆSS1968mGE Healthcare BIL41:01:48
4.Morten FUNDINGSRUD1974mRomerike ultraløpeklubb46:34:50
DNFØistein Schmidt GALAAEN1976mRomerike UltraløperklubbDNF






100km (27 deltagere):



2.Frode LEIN1968mNittedal Banquet Racers13:47:54
9.Mathias Samuelshaug LILLEEIDET1991mRomerike Ultraløperklubb20:08:55
11.Atle BJØRNERUD1962mRomerike ultraløperklubb20:31:34
12. (K1)Cecilie Longva IGESUND1976kRomerike ultraløperklubb20:36:16
15.Per Einar ROTH1959mRomerike Ultraløperklubb21:46:14
21. (K3)Marianne NESJE1964kRomerike Ultraløperklubb26:40:52






55km (37 deltagere):



4.Marius STENGLE-HÅKONSEN1980mRomerike Ultraløperklubb06:20:54
8.Svein André HALS-JERNER1985mRomerike Ultraløperklubb07:49:15
21. (K4)Miriam DELPHIN1970kRomerike Ultra Løper Klubb09:06:22
25. (K5)Ninette BANOUN1964kNordea09:11:34
27. (K6)Monica STRAND1967kRomerike Ultraløperklubb09:36:50


Gull til Ingunn, sølv til Kjersti Christina og Eirik i NM halvmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2020

Ingunn Ytrehus løp inn til gull i K70-74 mens Kjersti Moody og Eirik Gundersen løp inn til sølv i henholdsvis K45-49 og M40-44 i NM halvmaraton på Jessheim 3. oktober.

På bildet ser vi Eirik med nummer 539. (Arrangørfoto)

Ingunn sørget for gull til klubben da hun vant K70-74. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Av kapasitetshensyn rapporterer vi vanligvis bare resultater på maraton og ultra her på hjemmesiden vår, men siden det var NM gjør vi et unntak.

Vi finner 10 løpere fra klubben når vi søker på halvmaraton og klubbnavnet, og som dere ser var det utrolig mange sterke tider på Jessheim. Roar Bakken og Øivind Thuen løp på 1:18 og kom så vidt med i topp 100! Det er en tid man ellers kan vinne et løp på.

To av deltagerne var nyinnmeldte før NM halvmaraton; Kjersti Christina Moody og Helge Gundersen (far til Eirik). Gratulerer til disse og alle andre.

Kondis.no: Vienna Søyland Dahle og Marius Vedvik tok NM-titlene på halvmaraton

Vi fant et par bilder til av klubbens løpere:

Deimante Razukiene med dobbelt v-tegn. (Arramgørfoto)

Andreas Gossner, veldig fornøyd med ny pers. 


Alle resultater

34
Kjersti ChristinaMoodyK45-49Sølv1:29:45
38
RitaSteinsvikK45-4941:34:20
59
DeimanteRazukieneK35-3981:51:12
64
IngunnYtrehusK70-74Gull1:58:51







43
EirikGundersenM40-44Sølv1:12:36
89
AndreasGossnerM45-4961:17:51
97
Roar BakkenStovnerM23-34601:18:32
100
Øivind ChristianThuenM35-39161:18:40
145
AndréGonstad JohansenM35-39221:21:25
324
HelgeGundersenM65-6981:43:17


Sterkt maratonløp av Louise Skak i Romsdal 5/10/halv

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2020

I den tredje utgaven av Romsdal 5/10/halv - Romsdals perseløp - kom også maraton med på programmet for første gang. Klart raskest av maratonløperne var Louise Skak med 3:18:37, 17 minutter raskere enn vinneren av herreklassen.

På bildet ser vi Louise bli applaudert inn til seier. (Arrangørfoto)

Starten på maraton. Bare fire deltagere, men veldig bra vinnertid. (Arrangørfoto)

Kondis.no: 58 deltagere da Romsdals "perseløp" ble arrangert for 3. gang



2. plass til Liv Richer og 4. plass til Kenneth Dæhlen i Jotunheimsvegen Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2020

Det var 14 løpere fra klubben som løp Jotunheimsvegen Ultra eller Skåbu Fjellmaraton lørdag 3. oktober. En av løpets ivrigste ambassadører er Isabel Aarnes som skal ha sin del av æren for den gode deltagelsen.

Liv Richter ble mamma for første gang i september i fjor, og viste at hun er skikkelig tilbake med en sterk 2. plass bare 7 minutter bak den sterke bergenseren Sara-Rebakka Færø Linde. (Bildet av Liv er fra Rondane 100 tidligere i år der hun også ble nummer to, foto Ian Corless)

I den knallharde avslutningbakken på 3 km med 10% stigning var det et innlagt King and Queen of Kamfossen-segment. Her var Liv raskeste kvinne foran både halvmaraton- og maratonløpere!

Liv ble forøvrig portrettert på kondis tidligere i år:
Slik trente Liv seg opp til ultradistansen etter fødselen


Kenneth Dæhlen kom på en fin 4. plass i herreklassen. Han la ut bildet ovenfor og teksten nedenfor på Instagram etter løpet:

- @skaabufjellmaraton ble gjennomført i dag. Startet 08:00 og var klar for Jotunheimvegen Ultra 57 km på fin grusvei fra Valdresflya til Skåbu gjennom Jotunheimvegen. Litt spent på været som ventet oss da det var meldt en del vind og nedbør. Men vi møtte bare en liten regnskur og vinden var ikke verre enn at man kunne leve med det. La ut i kontrollert tempo da jeg viste at vi skulle forsere et par seige bakker. Koste meg virkelig og kroppen spilte på lag frem til ca 45 kilometer. Da hadde vi løpt ned en laaaang utforbakke som moste beina mine rimelig greit. Og når jeg i tillegg måtte ta en skikkelig tur i bushen for å tømme ryggen, så mistet jeg litt piffen og flyten. Men karret meg inn til en 4 plass, selv med sneglefart opp den 2,5 km motbakken som ventet på slutten. Takk for dagen og at dere arrangerte, selv med covid-19 luskende rundt. Må også takke coach @hanserino for bra plan frem mot dette løpet. Og takk til @sara_rebekka.linde for hyggelig selskap underveis.


Her ser vi Isabel Aarnes flankert av Jørgen Oswald og Lars Møller som alle fullførte 57-kilometeren. Løpsambassadør Isabel kunne glede seg over deltagerrekord for Skåbu Fjellmaraton totalt, og nesten dobling for ultraløpet.

Isabel har skrevet teksten til denne omtalen på kondis.no:
Et nytt og vakkert høsteventyr i den 5. utgaven av Skåbu fjellmaraton


Kvinner ultra (20 deltagere, 19 fullførte):


2
LivRichterRomerike UltraløperklubbK30-3904:55:07
8
MarianneMoeRomerike UltraløperklubbK50-5905:45:13
11
IsabelAarnesRomerike UltraløperklubbK30-3906:11:01
19
Unni Bente N.HaugenRomerike UltraløperklubbK60-6908:07:33







Menn ultra (56 deltagere, 51 fullførte):


4
KennethDæhlenRomerike UltraløperklubbM40-4904:46:04
9
KristofferStensrudRomerike UltraløperklubbM40-4905:03:26
21
Svenn MartinSøgaardRomerike UltraløperklubbM30-3905:34:00
33
Bjørn TorgerAulstadRomerike UltraløperklubbM50-5906:07:04
34
LarsMøllerRASTAM40-4906:08:22
43
JørgenOswaldRomerike UltraløperklubbM50-5907:11:55







Kvinner maraton (11 deltagere, 10 fullførte):

6
MaritAamdalRomerike UltraløperklubbK40-4904:17:09







Menn maraton (34 delt., 33 fullførte):


13
Thomas WillyLindgrenRomerike UltraløperklubbM30-3904:09:58
18
HalvorSteinsholtÅs IL / Romerike UltraløperklubbM30-3904:15:07
30
Ole ReidarRognstadbråtenJEVNAKERM40-4905:34:55


Nikolai Zahl Marken nr 12 i Hauernløpet Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2020

Nikolai Zahl Marken deltok i førsteutgaven av Hauernløpet Ultra 26. september. Løpet startet opp i 2017, som en del av Hauerntrippelen med utgangspunkt i det tradisjonsrike Thorleig haugs Minneløp på ski.

Det var 29 deltagere totalt på ultradistansen, og Nikolai ble nummer 12 av 26 herreløpere, nummer 3 i M36-40.

Vi har av en eller annen grunn få bilder av Nikolai, så ovenfor har vi lagt inn et bilde fra Ribbemaraton 2016. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Etter at vi la ut nyheten fikk vi dette bildet av Nikolai i løypa, tilsendt av Lars Møller som tok bildet.

Det ble en særdeles våt opplevelse etter at det kom 40-50 mm regn natten før løpet.

På kondis skriver man: - Arrangører og deltakere fikk testet både formen og arrangementet grundig da terrengløpet Hauernløpet gikk i vann og søle. I en av motbakkene rant det en bekk som gjorde at løperne måtte vasse til knes motstrøms for å komme seg opp. I tillegg hadde vinden i løpet av natten veltet to trær over løypa. Men det er jo ikke terrengløp for ingenting 

Alle resultater Hauernløpet (alle distanser)
Kondis.no: Hauernløpet med ultra ble gjennomført i sølete og vått terreng

Løypekartet viser den ordinære løypa til det 18 kilometer lange terrengløpet. Ultraløperne løp tre runder.



Even Nedberg og Therese Falk vant Kickmaster Ultra #20 - begge på ny PB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2020

Even Nedberg og Therese Falk vant ultradistansen i den 20. utgaven av Kickmaster Ultra, den 5. utgaven i 2020. Isabel Aarnes vant maraton, så alle på bildet over var vinnere.

Som vanlig var det Therese som imponerte mest. 3:45 på 50 km en uke etter at hun satte nordiske rekord på 24-timers er helt rått.

På facebook har hun lagt ut bildet ovenfor og denne meldingen:

- Some years ago I was invited by the IAU to participate in the press-conference during the European Championship in 24-h. I was asked what my favourite-distance was. I remember I said "I love running a maraton the week after a 24-h race. Then I feel I can conquer the world!" Well Mr. President Nadeem Khan, today I conquered the world 50k in 3.45.48 is a new PB for me. 

- Perset med over 15 (!) minutter. Jeg er god og veldig kjekk og grei og egentlig en sukkerblomst og bare snill. Tiden ble 3.45.48. Takk Tom-Rune Bertelsen for at står på og arrangerer løp for oss


Even la ut bildene over og meldingen nedenfor:

- 15. mai 2012 løp jeg mitt første #maraton og #ultra (bildet til venstre). Det var #kickmaster som arrangerte og jeg lovte meg selv å aldri delta på noe slikt igjen. Tiden ble rett under 4 timer på maraton og rett over 5 timer på 50,6 km. 
I dag løp jeg mitt ultra nummer 50 på samme sted. 3:17:40 ble tiden på maraton og overraskende ny #pb på 50 km med 3:56:44! I 2012 kom jeg desidert sist i mål, i dag var jeg første mann i mål. Fikk #tjeideng av @theresefalk8 og det er jeg bare stolt av!
Innvilger meg selv et ekstra glass med #cokezero i kveld!

 


HERRER ULTRA (3 deltagere):MARATON50 KM
1EVEN NEDBERG  ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB    M 40-453.17.403.56.54
2RAGNAR NYGÅRD  ROMERIKEULTRALØPER KLUBB M 50-543.39.544.23.14





KVINNER ULTRA (4 deltagere):

1THERESE FALK  ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB       D 45-49.3.09.453.45.58





KVINNER MARATON (1 deltager):

1ISABEL AARNES ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB   D 35-394.20.02


Nytt medlem: Peder Bjugn

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Peder Bjugn (29) fra Fetsund har meldt seg inn i klubben. Peder er fra Lødingen, men bor og jobber nå i Fetsund. 

Tidligere i høst deltok han på Hinderskogen Backyard Trail (se bildet) der klubben var godt representert, og han var en av mange som fullførte alle 8 rundene, noe som var hans debut på ultradistanse. Han vant forøvrig det innlagte "sprintsegmentet".



Nytt medlem: Anne Woldmo

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Anne Woldmo (49) fra Harestua har meldt seg inn i klubben. Det skjedde 6. oktober. Dagen før var hun på ultralang tur med en av klubbens absolutte veteraner: - Jeg hadde en fantastisk tur sammen Gunnar F. i går langs Romeriksåsen, og det ble temmelig nøyaktig 50 km takket kyndig stiføring fra Gunnar. 

På kondis.no i mars, der hun skrev to blogginnlegg om Amatørens betroelser i Koronakrisen, presenteres hun slik: 

Anne Woldmo (49) er en glad amatørløper. Tidvis litt skadet og veldig sur, tidvis ikke skadet og veldig blid. Hun er hypersosial, hvilket kan være en prøvelse for dem rundt henne. Hun bor med mann, datter og bikkjer på Harestua, Hadelands perle (men til hennes store skuffelse er det ingen av dem som løper!). Hun begynte å løpe i 2014, og har nettopp begynt å snuse på maraton. Anne er opptatt av at løping og trening er forebyggende folkehelse (unntatt når man er skadet da), og hovedfokus er å spre treningsglede.  

Amatørens betroelser i Coronakrisen (ABC del I)
Amatørens betroelser i Coronakrisen (ABC del II)

Anne er altså en ivrig løper og initiativtager til Kondistreninga Harestua som startet opp i april og allerede har 160 medlemmer. Hun ble også tidligere i år valgt inn som varamedlem til Kondis' styre.

Anne på facebook: www.facebook.com/annececilie.woldmo 



Nytt medlem: Vidar Bakkelund Pettersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Vidar Bakkelund Pettersen (40), Harstadværing bosatt i Slemmestad i Asker har meldt seg inn i klubben. Han trives best på turer over 20 kilometer og med å brygge sitt eget øl.

Bildet er fra Oslo Maraton i fjor der han løp på 3:25. I år har han blant annet løpt maraton på 3:14 i Ringerike 6-timers. I begge disse løpene representerte han Østskogen Bryggarlaug.

Vidar om seg selv:
Jeg heter Vidar og er pr dags dato 40 år. Startet å løpe så smått i 2011-12 og så har det ballet på seg etter hvert. Målet har alltid vært å øke distansen og fart. Men det er de siste tre årene jeg har begynt å løpe maraton og lengre distanser. Målet mitt i år er 4000 løpte km, noe som jeg er godt i rute til, og et løp/distanse på 80+ km. Løp Eco 80 traseen i år på dagen løpet skulle gått. Til neste år er målet 100 miles. Det får vi se hvordan går med tanke på at alle løp jeg har vært påmeldt i år har blitt flyttet til neste år. Jeg liker å løpe for å ha det gøy og egen trivsel. Det skal være lystbetont. For meg betyr det at løpingen ikke er knyttet til noe program. Det er lite intervalltrening feks. Trives best på turer over 20 km. Er glad i å løpe sammen med andre som har gleden av løping som meg selv. Er også glad i øl og har et mikro bryggeri i garasjen hvor jeg sammen med noen andre brygger sesongbasert øl. Spør du meg er det i grunn to hobbyer som går godt sammen. :) Jeg kommer opprinnelig fra Harstad men har trekt sørover og bor nå i Slemmestad med kone og to barn.

Instagram - virrevidar
facebook: https://www.facebook.com/vidar.pettersen.12


Vidar har ikke alltid hatt langt skjegg. Dette bildet tror vi er fra da han vant Røykenmila i 2014.



Nytt medlem: Kjersti Christina Moody

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Kjersti Christina Moody (46) fra Årvoll i Oslo har meldt seg inn i klubben. Juristen løper også for Skatteetatens IL.

Kjersti meldte seg inn noen dager før NM halvmaraton på Jessheim der hun løp inn til sølv i K45-49 med sterke 1:29:45. Vi kommer med egen nyhet om NM.

Kjersti om seg selv:
- Sporty dame på 46 år.
- Har trent aktivt med løping noen år.
- Har oppnådd bra tider i konkurranser i de siste to årene. Moro når man er nr. 1 eller 2. i klassen.
- Løping gir masse glede og energi.
- Greit å veksle med å løpe alene og løpe sammen med andre. Motivasjon i konkurranser hentes blant annet ved å se andre prestere, og oppleve en god stemning. 



Nytt medlem: Sigrid Vedde Kroken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Sigrid Vedde Kroken (21) fra Langevåg har meldt seg inn i klubben. Innmeldingen fikk vi 25. september, og i lokalavisene ser vi at hun to dager senere var på skikkelig langtur i fjellet: 

"Denne helga forserte Sigrid Vedde Kroken og Thomas Riis heile fjellkjeda rundt Ørstafjorden til fots. På turen fekk dei med seg både soloppgang og solnedgang" (saken er åpen bare for abonnenter).

Den nesten 15 timer lange turen (57 km 5000 høydemeter) er lagt inn på FKT (fastest known time) som rekord Ørstafjorden Rundt.

Tidligere har hun kløpt Har løpt blant annet Torvikbukt 6-topper, Hornindal Rundt, Molde Ultra, Tromsø Skyrace og litt diverse motbakkeløp. I år har fokuset vært på trening og langturer i fjellet, men hun håper å få til noen løp til neste år! 

På dette spørsmålet fra Sigrid var selvsagt svaret ja:
Glemte helt å høre om det faktisk er mulig for oss i en annen del av landet å bli medlem? Hadde vært artig å vært medlem av et «likesinnet» miljø, selv om det blir vanskelig å delta på noen fellestreninger. 

Sigrid om seg selv:
Jeg er en 21 år gammel jente som holder til på Sunnmøre. Bruker Sunnmørsalpene som treningsarena, samtidig som det blir en del asfalt-løping når vinteren kommer for fullt. Har deltatt på forskjellige fjelløp i ulike distanser og trives godt med det. 



Therese Falk med superløp i 24 Hours in Hell: Nordisk rekord 251,452 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Sep 2020

Veldig mye dreie seg om Therese Falk og hennes fantastiske løp da 24 Hours in Hell ble arrangert 18.-19. september. Det var flere sterke resultater - men ingen som kunne måle seg med Thereses nordiske rekord på 24 timers løp. Underveis satte hun også norsk bestenotering på 100 miles med 14:59:20. (Foto: Jørgen Tellefsen)

Therese hadde selv de gamle norske rekordene satt i London 2017 med 238,603 km og 15:19:03. Nå slettet hun også Maria Janssons nordiske rekord på 250,647 km fra EM-seieren i 2016, og da trenger vi nesten ikke legge til at dette kunne vært EM gull i mesterskapet som skulle gått i Italia samme helgen som 24 Hours in Hell.

Wow!
Pallen i kvinneklassen: Marit Stuhaug, Therese Falk og Annette Sande (Arrangørfoto)

Les mer på kondis.no: Fantastisk nordisk rekord av Therese Falk på 24-timers: 251,352 km

På en imponerende 3. plass kom Henning Lauritsens ultralærling fra SMVE i 2019, Annette Velde Sande. I sin 24-timersdebut knallet hun til med 215,338 km. Hun liker seg best i terrenget, men jamen løper hun bra på flatmark også. Blir hun vår neste mesterskapsdeltager?

Annette imponerte i debuten! (Arrangørfoto)

Rutinerte Hilde Johansen løp 182,649 km, debutanten Sofiia kjempet seg til 181,649 km og Ingrid Lid som er på vei tilbake etter skade løp 100 miles på ny pers 17:35 før hun valgte å stå av.

Ingrid  (til høyre) løp en sterk 100 miler før hun ga seg, flott å se at hun er i gang etter den alvorlige skaden. (Arrangørfoto)
Hilde er rutiinert og fikk et bra resultat selv på et ikke perfekt døgn. (Arrangørfoto)
Sofiia hadde både opp og nedturer. Likevel kjempefine 181,649 km. (Arrangørfoto)

Sofiias løpsopplevelse var ikke helt smertefritt skal vi tolke det hun skrev på facebook:

-  Aldrig, aldrig førr har jeg slitet noe så voldsomt brutalt med det mentale som dette døgnet i Hell. 

Gang på gang datt jeg ned i den dypeste kjelleren som var mørkere enn det svarteste mørker. 
Jeg var ordentlig kvalm, kastet opp 80 ggr og var helt hinsides trøtt. Gren gjorde jeg å.
Dette var en innerlig sann kamp inni meg selv.
Jeg endte alikevel opp med 181,6 km og 6. beste dame, etter å ha stått i det alle 24 timene.
De siste 6 timene løp jeg nemlig ganske bra
Tog også pers på 100 miles-20:40 timer.
Nådde ikke målet mitt-neste gang.
Kommer racerapport med bilder senere. 
Må bare hente meg inn litt...


Ga meg etter nesten 18 timer på «24 hours in hell». Fikk så vondt i føttene at det var en lidelse å gå - og hver runde tok en evighet. Uansett et flott arrangement og jeg fikk en god treningstur, skrev Ragnhild på facebook sammen med bildet ovenfor.

Lars ga seg etter 22,5 time med godt og vel fullført 100 miles.

Han skriver bl.a. på facebook:
FUN FACTS: kaloriforbruk 12000, 3t pause på rumpa, 1,5t i rød pulssone, drakk 10 liter Tailwind, 1100km i bil (til/fra Hell), måtte overbevise hovmesteren om at jeg ikke var full for å få servering på hotellet etter løpet, ga bort et gavekort jeg vant - til det lokale kjøpesenteret - til en ukjent hotellresepsjonist som viste seg tilfeldigvis å være kona til en kar jeg bodde i telt med i Mogadishu i 1994 (verden er liten). 
Hva skal jeg gjøre nå a...?



Våre resultater i Hell:

KVINNER (15 deltagere):

1
Therese FalkRomerike ultraløperklubb251,452
3
Annette SandeRomerike ultraløperklubb215,338
5
Hilde JohansenRomerike ultraløperklubb182,649
6
Sofiia GranheimRomerike ultraløperklubb181,649
12
Ingrid LidRomerike ultraløperklubb161,064
13
Ragnhild AudestadRomerike ultraløperklubb115,046





MENN (16 deltagere):

8
Lars MøllerRomerike ultraløperklubb165,066




Nytt medlem: Robert Schou

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Sep 2020

Robert Schou (49) fra Grua har meldt seg inn i klubben.Det skjedde dagen etter at han løp Hinderskogen Backyard Trail - ultra. Ultraløpsdebuten var  på Last man standing tidligere i år. Bildene er fra NordmarksTravern og Hinderskogen.

Robert om seg selv:

Jeg er 49 år og bor på Grua i Hadeland. Her er det mange muligheter for flotte løpeturer. Jeg har alltid likt å trene, men tidligere har det vært mest fotball og langrenn. Har blant annet gått Skarverennet mange ganger. I de siste årene har jeg også funnet løpegleden, og spesielt gleden ved å løpe lange turer i skogen.

Debuten på ultra var Last Man Standing i 2020. Det var et morsomt løp og en veldig fin opplevelse. Etter det har jeg deltatt på Hinderskogen Backyard Trail - ultra. Det blir definitiv ikke det siste. Jeg gleder meg til flere! 



Ida Rindal vant Hinderskogen Backyard Trail Ultra, Marianne Moe og Henning Moholdt på 3. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Sep 2020

Ida Rindal vant kvinneklassen i Hinderskogen Backyard Trail Ultra søndag 13. september, mens Marianne Moe og Henning Moholdt kom på 3. pass i herreklassen. 14 av deltagerne var fra klubben, og 13 av dem fullførte alle 8 rundene. (Arrangørfoto)

I Hinderskogen var løypa "bare" 5,5 km, men det var 175 høydemeter og en god del teknisk stiløping. Det var maks 8 runder, noe 48 av deltagerne klarte, og på den 8. og siste runden løp tre av våre fort nok til å legge beslag på halvparten av pallplassene.

Pallen i herreklassen med Henning til høyre. (Arrangørfoto)

Det var også premiering for raskeste tider på 6. runden og et innlagt segment underveis. Ida var nest raskest på 6. runden mens hun og Marianne ble nummer 1 og 3 på det innlagte segmentet.

Ida er både rask og utholdende. Hun vant det innlagte 3-minutters-segmentet. (Arrangørfoto)

Arrangøren var forresten "vår egen" Camilla Raade Fauske og mannen hennes Tim Roar. (Arrangørfoto)

Les mer på kondis.no:  
48 av 72 deltagere fullførte alle åtte rundene i Hinderskogen Backyard Trail - ultra


Vinnere 8. runde: Herrer
1. plass Johan Ingemarsson, Team Ultimate OCR 25:41
2. plass Magnus Bjørseth 27:07
3. plass Henning Moholdt, Romerike Ultraløperklubb 27:25

Vinnere 8. runde: Kvinner
1. plass Ida Rindal, Romerike Ultraløperklubb 34:07
2. plass Hege Wiken, Elavit 34:39
3. plass Marianne Moe, Romerike Ultraløperklubb 34:54 


 Klubbens deltagere:

8 runder:

RindalIdaRomerike Ultraløperklubb
YtrehusIngunnRomerike Ultraløperklubb
SchouRobert
ThorstensenRunarRomerike ultraløperklubb
KronstadKnutRomerike Ultraløperklubb
SolbergPaulRomerike Ultraløperklubb
MoholdtHenningRomerike Ultraløperklubb / Romerike Runners Team
MoeMarianneRomerike Ultraløperklubb
JensenPeterRomerike Ultraløperklubb
NilsenDan BoyeRomerike Ultraløperklubb
LaskowskiPeterRomerike ultraløperklubb
JohannessenTom
OswaldJørgen
3 runder:

PettersenLiseRomerike Ultraløperklubb

To blide RU'ere; deltager Lise og arrangør Camilla. (Foto:Lise Lysfjord Pettersen)



Siri Bergfald totalvant Skullerud Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Sep 2020

Siri Bergfald var eneste kvinne av de 10 deltagerne i tidenes første Skullerud Backyard Ultra, men hun var også den eneste som fullførte 7 runder = ultradistanse. På bildet ser vi Siri kommer inn etter en av de første rundene. (Foto: Karianne Ekern)

Selve løpet var nok en godt bevart hemmelighet for de fleste. En stund var det en fb-side oppe, og det var omtalt på podcasteh Captare og også nevnt på fb-gruppen løpeprat.

Siri vant altså med 7 runder i den kuperte løypa fra Skullerudstua i Østmarka.

Vi fikk vite om dette gjennom en epost fra Karianne Ekern:
- Jeg tenkte jeg skulle tipse om dette lille løpet som gikk på Skullerud i dag, siden Siri Bergfald, som er RULK-er, vant løpet. Det gikk i en kjempefin men tøff runde på Skullerud. Løypa går mest på sti, har noe grus, og 187 høydemeter per runde. Det var så vidt jeg vet 11 deltakere (og 2 hunder), 10 menn og Siri. Hun vant med 7 runder (og 46,9 km). Forhåpentligvis gjentas løpet neste år, drister meg til å påstå det er den fineste backyard ultra-løypa, skriver Karianne.

Pause før neste runde. I tillegg til Siri ser vi blant annet arrangøren Rasmus Røder Jessien i rød trøye til høyre. (Foto: Karianne Ekern)

Løpets hjemmeside

Resultater


Omtale av Siri i forbindelse med innmeldingen i mai: Nytt medlem: Siri Bergfald



Arne Martinus Lindstad vant Anholt Marathon - igjen!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Sep 2020

Arne Martinus Lindstad har løpt det særegne Anholt Marathon flere ganger, og vant i år for tredje gang (?) tror vi. Han skriver jo ikke på facebook at han vant, det måtte vi selv finne ut! (På bildet ser vi Arne Martinus sammen med vinneren av kvinneklassen på 10 km, hans kjæreste Maja Atterstig.

Hvor Anholt er? Midt i Kattegat!

I år løp han den langt fra lettløpte løypa på 3:03:05, ny solid pers i den løypa. Det ga en suveren seier blant de 27 deltagerne på maraton, en halv time foran nestemann!
RESULTATER


Arrangøren skriver selv om løpet:
Anholt Marathon - verdens smukkeste løb - er ikke blot et almindeligt maraton, men et "ørken" maraton igennem Nordeuropas eneste "ørken" ud til Anholts smukke fyr og tilbage langs en af strandene, for derefter at løbe på halvmaraton ruten. Halvmaraton- og 10km ruten der for 3. år i træk foregår på det bakkede terræn på øens vestside, som er sand, grus, græs og asfalterede veje. 

Løpets facebookside
Løpets hjemmeside


Arne Martinus skriver på facebook:
Anholt marathon 2020 - måtte snurre rundt noen runder her i år også. God følelse og godt løp, mye vær, men fine løpeforhold. Anholtpers med 7 minutter. Nå har solen tittet frem, og det er tid for bok og øl. Stor takk til @moabjornson, @albertinenordby og de fantastiske frivillige (som var ute i regnet i timesvis. For et herlig arrangement. Skål!

Arne Martinus i raske sko!



Nytt Medlem: Tommy Lennartsson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Aug 2020

Tommy Lennartsson (32) fra Jessheim har meldt seg inn i klubben. Som dere kan se av forrige nyhet på hjemmesiden har han allerede debutert på ultradistanse i klubbløpet vårt Romeriksåsen på langs (se bildet).

Sammen med seg på ultradebuten hadde han naboene Per Einar Roth og Tor Inge Skau, de bor i samme veien på Langslandsfjellet øst for Jessheim sentrum, i nr 30,32 og 40. Mon tro om naboene i 34, 36 og 38 følger etter?

Naboene: Per-Einar, Tor Inge og Tommy

Tommy om seg selv:
- Jeg heter Tommy Lennartsson og er 32 år gammel. Ble introdusert i ultraløp av nabo Per-Einar Roth, som også vært en slags mentor for meg. Han var med når jeg i går fullførte Romeriksåsen på langs, mitt aller første ultraløp. Gleder meg allerede til neste løp 🙂



Stor trafikk fra nord til sør i Romeriksåsen på langs

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Aug 2020

I går var det hele seks løpere som fullførte Romeriksåsen på langs på en vanlig onsdag. Gunnar Fæhn og hans to nyinnmeldte døtre var den ene trioen på tur. Per-Einar og to kamerater utgjorde den andre trioen, og debutanten av dem meldte seg inn i dag.

På bildet ser vi Ragnhild Hertzenberg Fæhn, Gunnar Fæhn og Sigrid Marie Fæhn Oftebro øverst, og Per-Einar Roth, Tor Inge Skau og Tommy Lennartsson nederst.

Dermed var det tre medlemmer på tur på en hverdag med strålende sensommervær. Tre av dem altså nyinnmeldt denne uka. 

Hittil har vi 31 registreringer på 30 løpere (Gunnarx2) i årets virtuelle RPL50. Kan vi klare 20 til i september?

Gunnar sendte denne meldingen etter turen:
- Må bare meddele. Flott tur i dag. Temmelig spesielt å gjennomføre med to døtre. Og litt overraskende at vi kom i mål sammen med Per-Einar Roth og to løpere han hadde fulgt på turen. Stor opplevelse for unge og gamle! Sleit litt med batterikapasiteten til klokkene og løp litt feil en gang, ellers alt perfekt!

-Må bare få legge til. Per-Einar Roth med to følgesvenner passerte oss da vi hadde to hundre meter igjen. De hadde brukt 2,5 timer mindre enn oss, men så hadde de ikke en olding å dra på!

Ragnhild og Gunnar.

Sigrid Marie og Gunnar.

Kryssing av Smalgjermenningen.

Tommy skriver på facebook:
-Mitt første ultra maraton - Romeriksåsen på langs 50 km. 
-Stort takk til mentor
Per-Einar Roth
, uten deg hadde det ikke vært mulig. Og stort takk til Tor Inge Skau, dere gjorde turen til en fantastisk opplevelse. En ære at få løpe mitt første ultra sammen med dere.

Tommy og Tor Inge ved Skomakerputten.



Kristins Runde 13. september endres til vituelt klubbløp med frist 31. oktober.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Aug 2020

Vi har tidligere annonsert at vi skal arrangere et klubbløp i Kristins Runde" 13. september. Dersom dette skal bli aktuelt må noen melde seg som arrangør. Undertegnede har ikke anledning til å arrangere dette på den annonserte datoen, på grunn av skade og derav flytting av ferie.

Dere skal likevel få mulighet til å løpe Kristins Runde i år og kvalifisere til den særegne beltespenna. Dere kan løpe når dere vil fram til utgangen av oktober, og rapportere inn resultatet til undertegnede på epost olav@samgla.no 

Vi gjør altså dette om til et virtuelt løp med fritt starttidspunkt, men håper er jo at flere samler seg via klubbens treningsside på fb.

Disse startet på Kristins Runde 27. juni: (fra venstre) Tom Johannessen, Knut Ivar Paalsrud, Per-Einar Roth, Erlend B Jenssen, Henriette Brynthe, Liss Johansen Vallestrand, Torbjørn Ruud, Neil Dreiland, Marit Ann Laulo, Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen og Hilde Johansen. (Hilde-selfie) 

Fra nå til 31. oktober
Løypa startet de siste årene fra Tverrsjøstallen, men dere kan starte hvor dere vil langs løypa bare dere løper hele runden. Flørste året gikk løpet fra Svartbekken p-plass ovenfor Harestua, og året etter ved Mylla. Disse alternativene gjør at du er tidlig ferdig med terrengpartiene/toppene, og følger skogsbilveier til mål slik at de siste timene blir på skogsbilvei i mørket dersom du ikke rekker alt i dagslys.

17.oktober?
Det kan bli aktuelt å arrangere et løp 17. oktober, men siden det da er kortere dager vil det være praktisk å starte ved Mylla, slik at de siste timene blir på skogsbilvei i mørket. Kommer evt. tilbake til dette.

Tidligere omtale:
12 løp Kristins Runde 27. juni, nytt løp søndag 13. september

LØYPE:
KR_nord 001.jpg
KR_soer 001.jpg
Loypebeskrivelse_KR_2011.pdf
Kristins-runde.gpx
Kristins-Runde_Rune_Ougland_juni2020.gpx


KRISTINS RUNDE
I seks år, 2008-2013, arrangerte klubben «Kristins Runde» 50 miles over alle Nordmarkas 700-meterstopper. På klubbens hjemmeside finner du info om KR og de 6 løpsårene på siden for «tidligere nyheter» 




Vi forlenger Klubbløp 2-2020 Romeriksåsen på langs til 30. september

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Aug 2020

25 løpere har foreløpig lagt inn resultat i vårt klubbløp 2-2020 i løypa til Romeriksåsen på langs". Det er et bra deltagertall, men nå vil vi gi enda flere muligheten til å fullføre.- og forlenger fristen til 30. september. 

Det hadde vært flott om en eller flere ville arrangere en fellestur i september, slik at de som ikke føler seg komfortable med å følge GPS-spor eller kart, kan komme rundt løypa. Det kan jo gjerne være noen som allerede har registrert seg, men som vil ha en ny tur i løypa.

Undertegnede vurderer en supersakte tur i slutten av perioden, men det er usikkert pga en skade. Dette varsles evt via klubbens treningsside på facebook.

Se tidligere nyheter:

- 16+2 har hittil løpt RPL50 medlemsløp, halvparten har registrert seg
- Åtte fra klubben på Kristi Himmelfartstur i RPL50-løypa - Bli med på "Medlemsløp 2-2020" du også
- Medlemsløp 2-2020 - Romeriksåsen på langs 23. mai - 30. august

ROMERIKE ULTRALØPERKLUBBS MEDLEMSLØP I RPL50-LØYPA:

  • Gratis klubbløp med løpets medalje* til de som løper hele RPL50 + uttrekk 2 par Altra sko
  • Alternativ konkurranse uten medalje til de som løper rett fram på vei mellom de to matstasjonene (ca 34 km) + uttrekk 1 par Altra sko
  • Konkurransen er åpen også for ikke-medlemmer, men de premieres ikke 
  • Løpet dokumenteres ved å registrer resultatet: https://forms.gle/rvxTeNwUJCc2UBsW8 
    • De som ikke har GPS-klokke eller relevant app må løpe sammen med en annen.
  • Resultatlisten publiseres fortløpende, men listene rangeres ikke.
  • Kan ikke kombineres med andre konkurranser
  • Tidsperiode: lørdag 23.mai – søndag 30. september


 Disse har registrert seg per 25. august:

Terje Rundhaugen
Håvard Huru Bergene
Roy Støle
Hilde Johansen
Sofiia Granheim
Håkon Rekstad
Terje Sand
Gunnar Fæhn
Line Gjelstad
Stig Andy Kvalheim
Thomas Willy lindgren
Halvor Steinsholt
Peter Laskowski
Isabel Aarnes
Siri Bergfald
Karianne Ekern
Gudrun Elvira Gudmundsdottir
Alexandra Patriksson
Helge Eide
Jarl Odin Herland
Lars Møller
Graham Brownlie
Ole Christian Bekken
Kevin Hughes
Øivind Rooth




Nye medlemmer: Sigrid Marie Fæhn Oftebro og Ragnhild Hertzenberg Fæhn

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Aug 2020

Mandag kveld tikket det inn to innmeldinger med en times mellomrom, det var søstrene Sigrid Marie Fæhn Oftebro (38) og Ragnhild Hertzenberg Fæhn (27). De bor nå i Oslo og Elverum, men kommer fra Algarheim i Ullensaker.

Noe kjent med den ene etternavnet? Joda, dette er to av døtrene til Gunnar Trailrunner Fæhn, som var med på å stifte klubben for 11 år siden, og selvsagt fortsatt er medlem.

- Jeg er en 27 år gammel hobbymosjonist, glad i trening (spesielt løping) og friluftsliv, skriver Ragnhild, og vi supplerer med at hun i så fall er en god hobbymosjonist: I fjorårets Romeriksåsen på langs ble hun nummer 23 på tiden 6:49:11. Halvveis var hun på 33. plass - så avslutningen var sterk.

Sigrid har flere veldig sterke resultater å vise til, blant annet seier i Nordmartkstravern 30 km i 2017 og 2. plass i Ecotrail Oslo 31 km året etter. Hun vil fortsette å konkurrere for Bøler IF i kortere løp.

Sigrid løper inn til seier på Nordmarkstraver'n i 2017. (Foto: Runar Gilberg)



Louise vant maraton på Fornebu Cannonballs 23. august

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Aug 2020

Louise Skak var i særklasse raskest på maratondistansen i Fornebu Cannonballs, og da inkluderer vi både kvinner og menn. Tiden ble 3:18:22 der hun så de andre deltagerne hver gang hun passerte dem. På bildet som Louise la ut på fb-siden sin ser vi henne sammen med arrangørene Heidi og Ragnar.

Også Isabel Aarnes - som har blitt maratonsamler - fullførte maraton, mens Runar Thorstensen var vår eneste deltager på 50 kilometer.

Isabel Aarnes sammen med Hewnfrik Aasbø fra Rindal IL og vår egen Runar Thorstensen.

Det første av to Fornebu Cannonballs nå på ettersommeren ble terminfestet på kort varsel, og konkurrerte blant annet med Ringerike 6-timers om deltagerne. Arrangør Ragnar Nygård kunne likevel oppsummere 14 deltagere, hvorav 3 fra klubben. Det er nytt Cannonballøp på Fornebu om to uker.

 

Maraton kvinner:

Maraton
1.Louise SkakRomerike Ultraløperklubb40-443:18:22
5.Isabel AarnesRomerike Ultraløperklubb35-395:00:41






Ultra menn:

Maraton50K
2.Runar ThorstensenRomerike Ultraløperklubb45-494:48:505:47:10




Arild Bjarkø imponerte i Trømsø Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Aug 2020

Arild Bjarkø var vår eneste deltager i årets Trømsø Mountain Ultra og i trippelen Tromsø Mountain Challenge. I et løp uten klasseinndeling kan vi ikke skrive om klasseseier, men det ville han fått i M60 begge steder.

På lørdagens fjellultraløp over 50 km var superveteranen nummer 18 av 68 herreløpere, mens han i trippelen, som også omfattet to tøffe motbakkeløp, kom på 8. plass.

- Jeg er kjempefornøyd med alle løpene. Det gikk over all forventning. Det verste var å løpe forbi all den fine molta og komme seg ned fra Tromsdalstind, skrev Arild i en melding etter løpene.

Årets arrangement gikk i flott vær helgen 21.-23. august.

Kondis.no: 248 løp Tromsø Mountain Ultra, Erland Eldrup og Thea Hanssen vant 50K

Resultatet trippelen

Resultater ultraløpet


Arild har sendt oss denne rapporten etter løpshelgen:

2 uker før løpshelga satt jeg løyperekord på Tusna rundt i Aure to dager på rad, det var ikke noe spesielt lurt da jeg fikk et vondt kne og trodde jeg måtte skrinlegge hele Tromsøturen. Det gikk seg til med litt gåing og småløping 2-3 dager før løpet. Spenningsnivået var i høyspent da jeg var usikker på om dette ville holde.....

Fredag, Extremløpet,  klikka i hue...
Ekstremløpet startet i solskinn fra TUIL Arena i Tromsdalen. 25 startet i puljer. Det gikk i spurtfart gjennom byggefelt med slak stigning, deretter på brei sti et par tre hundre meter. Så begynte den nye sherpatrappa med 1203 trinn. Ikke noe vanskelig å følge med da det var skrevet inn trinn for hvert 100. Det sto folk oppover hele løypa med god avstand og heia. Den første dagen skulle en jo bare ta det med ro for det var lite å hente på sammenlagttiden enten man løp på 20 eller 30 min, men med startnummer og dame foran meg så klikka det i hue mitt og jeg dro på som om det skulle være livet om å gjøra! Det er alltid blide fjes å se på toppen av et motbakkeløp. Hadde ikke vondter et eneste sted!

Fra Extremløpet. (Foto: MSM, Zoltan Tot)

Lørdag, ultraløpet, molter, lomper og Nugatti...
Neste dag var det 50 km'ern. Vi ble kjørt nordvestover en god halvtime i to busser med antibakk og masker. Det så ut som det var en gjeng med leger og sykepleiere som var ute på tur! Trippeldeltagerne starta i første pulje først hver dag. Ingen smerter i kneet så det var bare å gi på i pur løpeglede. Litt kronglete gjennom bjørkeskau og bekkekryssinger de fem første km. 

Deretter nærmest sammenhengende myr både opp og ned fram til 19 km ved Blåkoia. Mye moden molte å se men jeg klarte å holde meg. Så på klokka at vi hadde brukt 2:05. Kryssing av elv ved bru og et steinete parti , der måtte jeg slippe gruppa på 6-7 løpere da jeg begynte å bli ustø. Fikk i meg lompe med nugatti og noen kopper med vann. 

Roa det hele ned fram til "Dreper'n" som var ei bratt bakke på gode 400 hm. Der begynte jeg å plukke løpere og seig ifra frem til Skarvassbu som er oppe i fjellet. Litt kjøligere blei det og da fikk jeg fint driv ned til Tromsdalselva som er 32 km løpt. Der møtte vi på halvultran med spreke bein. Dem bare løp forbi oss oppover en lang stigning på 700 hm før vi seig nedover mot Fjellheisen. Der møtte vi mye folk som var på tur og da skulle det bare være nedover 10 km med 420 m fall. Sånn var det absolutt ikke for det gikk opp og ned 3-4 km men veldig fint å løpe der en klarte å løpe. 

Mer lompe og nugatti måtte til for å ta det siste jafset ned til mål. At de siste 4 km på delvis flat grusvei kan være så langt hadde jeg ikke forestilt meg. Det var jo så klart en løper foran meg som jeg ikke klarte å la vær å ta igjen uten å tenke en tanke på at denne veien skulle vi løpe neste dag motsatt vei!

Det var mange i målområdet  som lå strødd utover fotballbanen. Beina føltes ut som jeg hadde vært igjennom ei kjøttkvern og skjønte ikke hvordan jeg skulle kunne løpe opp til Tromsdalstind dagen etterpå.

Fra ultraløpet (Foto: MSM, Zoltan Tot)

Søndag, Tromsdalstimden 1238m uten å være andpusten på toppen...
Søndag kl 12:00 startet 20 trippeldeltakere med gode unnskyldninger for at dette ikke ville gå fort og at en skulle bruke laaang tid. Men neida, rundt den andre svingen så forsvant den første gruppa i et mesterlig tempo og vi andre halsa etter. Etter to km kjente jeg at beina begynte å fungere igjen men lengta etter bratt nok motbakke sånn at jeg slapp å løpe mer før jeg kom til toppen. Men det var allikevel noen partier oppover som det gikk an å lure seg til noen løpesteg. Ved 7-800 moh var det siste sjans for å få i seg væske fra en bekk og en liten nugatti. Derfra og oppover var det stort sett stein, flata ut mot toppen og der skulle en tro det gikk an å løpe men det var så steinete at en en ikke klarte å få opp pulsen en gang. Tenk å komme på Tromsdalstind etter en helg med løping uten å være andpusten?

Trippelen var et artig konsept med det norsk natur har å by på. For min del gikk det over all forventning.

I mål på Tindløpet og trippelen. (Foto: MSM, Zoltan Tot)

Bilde fra lokalpressen...
Arild var veldig fornøyd med nr 1012!

Praten etterpå er alltid hyggelig. Knærne holdt ...



Therese Falk vant suverent på Ringerike 6-timers, 7 kvinner i topp 10

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Aug 2020

Therese Falk var som ventet overlegent best i 6-timersløpet i Hønefoss, men at vi skulle få ytterligere 6 kvinner i topp 10 var mer enn forventet. Med 73,230 km var ikke Therese langt bak sin pers (74,019 km) fra Skövde 6-timmars tidligere i år. Akkurat løpet i Skövde hadde vi ikke fanget opp, så det er ikke tidligere omtalt her på klubbens hjemmeside.

Toppbildet:
Hele 19 av de 69 startende i Spar Ringerike 6-timers representerte RULK - Romerike Ultrløperklubb. Her er 11 av de svarte og gule etter løpet: Bak fra venstre: Håvard Huru Bergene, Hilde Johansen, Tone Yvonne Killengreen, Thomas Willy Lindgren, Sofia Granheim, Line Callskanner. Foran fra venstre: Marianne Nesje, Edna Grepperud, Isabel Aarnes, Erlend B Jensen og Roy Støle. (Foto: Andrea Liebe) 

Therese passerte maraton på 3:19, og på det tidspunktet var hun på 2. plass. Men både Rita Nordsveen som ledet og løperne på 3. og 4. plass hadde åpenbart ingen planer om å løpe i 6 timer. Snittfarten på maraton var 4:45 min/km, og etter fullførte 6 timer 4:55 min/km, så Therese holdt farten veldig bra. (Foto:Bjørn Hytjanstorp)

Sofiia Granheim endte på pallen med ny pers 65,366 km, og dermed var det de samme tre løperne på pallen i år som i fjor. (privat foto)

På herresiden var det selvsagt knyttet spenning til Didrik Hermansens start, etter nesten tå år på sidelinjen med skade. Han holdt ikke 6 timer, men løp bra i 60 km på 4 timer og 20 minutter før han valgte å stå av. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

- Når det ikke gikk som ventet stod jeg  av slik at jeg kan trene normalt igjen fra uken, sa Didrik etter løpet.

Den som dermed løp lengst av våre herrer var Thomas Willy Lindgren som kom på 6. plass med 63,436 km. (Privat foto)

- Det ble tøft etter kun 3 uker etter jeg løp 100 miles. Men 63,436  er en distanse jeg er meget godt fornøyd med. Her fikk jeg virkelig svar på at jeg er god for over 70 km med restituerte bein, sier Thomas.

Annette løp inn til 5. plass med 62,485 km. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Is - abel.  (Foto: Bjørn Hytjanstorp) 


 Kondis.no: Therese Falk og Håkon Urdal klart best i Ringerike 6-timers


Våre deltagere på 6-timers:

Kvinner 6-timers (26 deltagere):


1
Therese Falk

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

73.230
3
Sofiia Granheim

Romerikeultraløperklubb 

K35-39

65.366
4
Ninette Banoun

Nordea / Romerike Ultralk.

K55-59

62.897
5
Annette Velde Sande

Romerike Ultraløperklubb 

K35-39

62.845
6
Hilde Johansen

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

60.292
7
Line Caliskaner

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

60.144
8
Isabel Aarnes

Romerike Ultraløperklubb 

K35-39

54.092
13
Marianne Nesje

Romerike Ultraløperklubb 

K55-59

51.932
16
Edna Grepperud

Romerike Ultraløperklubb 

K50-54

47.243
24
Tone Killengreen

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

41.717
26
Siw Nicolaisen

Romerike Ultraløpeklubb 

K50-54

22.758






Menn 6 timers (43 deltagere):


6
Thomas Willy Lindgren

Romerike Ultraløperklubb 

M23-34

63.436
8
Roy Støle

Romerike Ultraløperklubb 

M45-49

62.923
9
Håvard Huru Bergene

Romerike Ultraløperklubb 

M40-44

61.538
11
Didrik Hermansen

Rulk 

M40-44

60.490
17
Erlend B Jenssen

Romerike Ultraløperklubb 

M45-49

55.231
35
Sondre Halserud Stjern

Romerike Ultraløperklubb 

M35-39

43.195
41
Stian Fjellestad

Romerike Ultraløperklubb / Solidsq.

M40-44

40.625
43
Jan Sneisen

Romerike Ultraløperklubb 

M65-69

17.511




Nytt medlem: Svenn Martin Søgaard

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Aug 2020

Svenn Martin Søgaard (32) fra Elverum har meldt seg inn i klubben. Han har solid bakgrunn fra sykling, men er fersk som løper. Ultraløpsdebuten forsvant i første omgang i en Covic19-avlysning.

Svenn Martin om seg selv:

- Startet med løping for to år siden etter mange år med sykling. Interessen har vokst gradvis og motivasjonen for løping øker. Jeg hadde mitt førte race i fjor, 10 km i  Hamarløpet på tiden 46,44, og etter det Birkebeinerløpet. 

- Etter at jeg fikk muligheten til å løpe med en ivrig ultraløper ble jeg også interessert i ultraløp. Meldte meg på Tromsø Skyrace i år, som dessverre ble avlyst. Motivert og trener mot nye løp, og nye opplevelser  i tiden fremover. Ønsker å være med i en løpeklubb da jeg ser på dette som motiverende for treningen fremover.  



Einar Hagemann løp 100 km på Hardangerbrua

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2020

Einar Hagemann er stadig på nye eventyr, og i går var han i mål med sitt nyeste stunt: 36 ganger tur/retur over Hardangerbrua, 1380 meter hver vei. Det ble 100km og ca 800 høydemeter på 13 timer og 45 minutter.

Spekulasjonene går allerede vilt om hva han skal finne på neste gang...




Fem sider om Sofiia Granheim i Romerikes Blad: Bitt av Ultrabølgen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2020

Det har ikke gått upåaktet hen på Romerike at Sofiia Granheim er bitt av ultrabasillen. Nå har trebarnsmoren fra Blaker - som hun beskrives som - fått sine fem sider i Romerikes Blads helgebilag 15. august.. Vi har tatt oss friheten å skanne inn disse sidene:







Imponerende andreplasser til Liv Richter og Marius Stengle-Håkonsen i Rondane100

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Aug 2020

Tre av våre medlemmer var med i tetkampen i den første utgaven av Salomon Rondane 100. Både Liv Richter og Marius Stengle-Håkonsen løp inn til flotte 2. plasser på 100-milesløpet, mens Margrethe Fjetland Løvold ble nummer tre på 50 miles.

Bildet ovenfor: Liv Richter passerer ved Straumbu. (Foto: Joakim Dokka Nordstad) 

Håkon i løypa. (Foto: Marianne Stengle-Håkonsen) Kona skriver på facebook: - 2. Plass i «Rondane 100 miles»! 161 km, 21 t og 42 minutter, én tånegl fattigere og veldig happy (og støl). Imponerende type

KAKE, JA TAKK!

Totalt startet 13 av våre medlemmer på Rondane 50/100, 12 av dem fullførte. For løpet totalt var det 144 deltagere og 100 som fullførte.

De som meldte seg på dette løpet fikk ikke bare et fantastisk løpsterreng å boltre seg i, men også strålende vær. Se reportasje på kondis.no: Molly Bazilchuk og Paul Ogier vant Salomon Rondane 100


Leif Abrahamsen i skumringen lørdag. (Foto: Joakim Dokka Nordstad) 

Kvinner 100 miles (13 startet / 11 fullførte):

2.Richter, Liv1988Romerike Ultraløperklubb25:26:28
11.Bygstad, Øyunn1984Romerike ultraløpeklubb34:58:23





Menn 100 miles (80 startet / 50 fullførte):

2.Stengle-Håkonsen, Marius1980Romerike Ultraløperklubb21:42:30
8.Stovner, Roar Bakken1987Romerike Ultraløperklubb27:02:19
17.Johannessen, Tom1969Romerike Ultraløperklubb28:04:33
48.Galaaen, Øistein Schmidt1976Romerike Ultraløperklubb35:47:43
51.Abrahamsen, Leif1969Romerike Ultraløperklubb36:27:11





Kvinner 50 miles (12 startet / 10 fullførte):

3.Løvold, Margrethe Fjetland1989
12:17:45
4.Moe, Marianne1968Romerike Ultraløperklubb15:38:36
8.Øksenvåg, Tone1972Romerike Ultraløperklubb20:09:07
10.Bringedal, Anne Britt1963Romerike Ultraløperklubb22:26:08





Menn 50 miles (34 startet / 29 fullførte):

6.Stensrud, Kristoffer1977Romerike Ultraløperklubb11:27:22

Marianne er klar for nattløping. (Privat foto)

Marianne skrover på fb:
- Min tur gjennom Rondane og Alvdal vestfjell🏃‍♀️ Først tusen takk for alle lykkeønskninger underveis 💚💙

Det ble en fantastisk tur på alle måter. Fra Dørålseter gikk turen gjennom Langglupdalen med ruvende fjell på hver side 🤩 Etter en god matpause og skifte av klær på Straumbu startet klatringen opp mot Gravskardhøgda og type steinrøys på begge sider 🤪Vel fremme på Breisjøseter ble det en ny pust i bakken. Derfra langs foten av Sølnkletten hvor solnedgangen var storslått 🌄 Videre gjennom natten med hodelykt og litt mer klær, men det ble aldri kaldt. Glad og fornøyd i mål etter 15.38 timer. 

Kort oppsummert: Ultraløp i særklasse 👍

Vakre omgivelser ved Breisjøseter .



Jon Asphjell på 3. plass i Last Man Standing - Østmarka Backyard

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Jon Asphjell var i ni timer en av tre gjenværende duellanter i Last Man Standing - Østmarka Backyard forrige helg (8.-9. august). Etter 28 timer innså han at konkurrentene var for tøffe, men det var en fantastisk flott innsats av Jon som løp 28 runder og 187,6 km. (Foto: Leif Abrahamsen)

Jon skrev på facebook etter løpet:
- Årets store ultraløpefest for meg! Last Man Standing - Østmarka Backyard Ultra. Løpet der det er om å gjøre å komme sist i mål. En runde på 6,7 km i terrenget skal løpes hver time. Den som holder ut lengst vinner. Jeg hang med til vi var igjen tre stykker. 

Løp 28 runder/timer og satte personlig rekord på 187 km. 


De to andre løperne
Jo Inge Norum
og
Luca Roncoroni
så veldig sterke ut og jeg mistet håpet om å være den som holdt ut lengst. Sånn er det psykiske spillet et slikt løp. De to fortsatte å kjempe til det ble mandags natt. Etter 42 timer og 281 km ble Jo Inge vinneren etter at Luca ga seg. En helt utrolig prestasjon.

De tre duellantene, Luca, Jon og Jo Inge. (Foto: Leif Abrahamsen)
Kroppen er som vanlig ganske mørbanket, men er stolt og glad over hvor langt jeg kom. Det har vært mye planlegging og tankevirksomhet for hvordan jeg kan holde ut lengst mulig og fortsatt klare å spise og drikke nok, og ikke minst hvile og kanskje sove litt mellom rundene. I 26 varmegrader og steiksol var det utfordrende. I dag skal jeg la kroppen komme seg og være fornøyd. Men snart begynner nok treningen og planlegging for hvordan jeg kan holde ut enda lengre. Sånn fungerer denne galskapen!
Takk til Einar og venner for support. Og ikke minst
Leif Abrahamsen
,
Anita Kråkmo
og alle frivillige på Siggerud stadion.
_________________________________________

Last Man Standing arrangeres av Østmarka Ultraløperklubb - som i praksis er Anita Kråkmo og Leif Abrahamsen. Se også reportasje på kondis.no:
Jo Inge Norum ble"The Last Man" etter 42 timer (281,4 km)

____________________________________ 


12 av klubbens 15 deltagere løp ultradistanse
12 av klubbens deltagere løp ultradistanse (7 runde+) mens 6 løp mer enn 10 runder. Av jentene holdt Ida Ringdal ut lengst med 11 runder, mens Ninette Banoun  og Annette Sande løp 10. I tillegg til Jon var det Morten Fundingsrud (14) og Asgeir Hjorthaug (10) som holdt ut lengst av gutta.

Rakel med tomler opp for ultradistanse.  (Foto: Lise Lysfjord Pettersen)


 Klubbens løpere + mest utholdende mann/kvinne:

MENN:



1Jo Inge NORUM [27]1977Hell Ultraløperklubb42281,4






3Jon ASPHJELL [31]1976Romerike Ultraløperklubb28187,6
11Morten FUNDINGSRUD [16]1974Romerike ultraløperklubb1493,8
20Asgeir HJORTHAUG [126]1974Romerike Ultraløperklubb1067
31Øystein Jack NÆSS [23]1971Romerike Ultraløperklubb853,6
38Nikolai MARKEN [94]1980Romerike Ultraløperklubb746,9
52Leif FOSS [68]1981Romerike Ultraløperklubb426,8

Jørn Wangesteen LARSEN [135]1988Romerike Ultraløperklubb00






KVINNER:



1Kirsti JOHNSEN SKÅTØY [26]1975Egersund Ik19127,3






4Ida RINDAL [77]1982Romerike ultraløperklubb1173,7
5Ninette BANOUN [130]1964Nordea1067
6Annette SANDE [37]1982Almås løpeklubb/team flopp1067
7Rakel Erla SÆVARSDOTTIR [20]1988Romerike Ultraløperklubb853,6
12Camilla Raade FAUSKE [121]1971Skjetten746,9
13Inga RYBAK [117]1975Romerike Ultraløperklubb746,9
14Marit IMSET [93]1977Romerike ultraløperklubb746,9
16Ingunn YTREHUS [79]1950Romerike Ultraløperklubb533,5




Nytt medlem: Sven-Inge Bergheim

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Sven-Inge Bergheim (48) fra Bergen har meldt seg inn i klubben. På bildet er han sammen med Isabel Aarnes på Steinsland Bygdemaraton.

Sven-Inge om seg selv:
- Jeg er mann bosatt i Bergen. Jeg bruker byfjellene her aktivt til trening, og nyter virkelig stillheten og roen oppe i fjellene her.  Samtidig trener jeg litt på bane med kamerater. Jeg løpte mitt første maraton løp i Stavanger maraton august 2009. Jeg begynte å trene igjen i februar 2009 etter nesten 20 år uten trening. Siden da har jeg løpt ca 2 maraton løp i året og trent 1-2 ganger pr uke. Fra mai 2019 økte jeg treningsmengdene til ca 4 ganger pr uke, og nå ligger jeg på rundt 6 maratonløp i året.

De fleste løpene har vært i Oslo ( blant annet Oslo maraton 9 ganger), og jeg har møtt mange hyggelige og inspirerende løpere opp gjennom årene. Spesielt Marianne Følling, Isabel Aarnes og Jeanette Solvang har vært motiverende  bekjentskap, og de bidro nok til at jeg har satset mer på løping.

Jeg har tenkt lenge på å melde meg inn i klubb, og Romerike Ultraløperklubb virker som en fin klubb å være i. Gleder meg til å bli medlem.



Liss Vallestrand totalseiret på 140 kilometer i VHUT, Halvor Steinsholt vant 80 km.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Det er vel bare i ultraløp dette skjer i løpssammenheng; at vi får kvinnelige totalvinnere. I det 140 kilometer lange Vestfold Historic Ultra Trail (VHUT) var det nettopp det som skjedde da Liss Vallestrand ble vinner av den tøffe langløypa etter 31 timer og 52 minutter. 

På bildet ser vi Liss sammen med Heidi Svartangen som kom på 2. plass i kvinneklassen. (Foto: Arne Nåtedal)

Liss har skrevet en rapport fra opplevelsen i VHUT, den kan du lese her:
Liss _Vallestrand_RaceReport.docx 

Øyunn Bygstad og Marianne Nesje var også med på den lengste løypa, men måtte bryte underveis.

Se også:
Kondis: Liss Vallestrand raskest av alle i VHUT 140 kilometer

The WINNER. (FOTO: ARNE NÅTEDAL)

Startfeltet på 140 km. (Foto. Arne Nåtedal)

Halvor og Per-Einar til topps på 80 km
På 80-kilometeren ble det dobbeltseier til Halvor Steinsholt (16:10) og Per-Einar Roth (16:28), mens Anne-Grethe Tillesen og Anita Kråkmo brøt løpet.

Nicolas Ross var best av klubbens løpere på 48 km der han ble nummer 10 på 6:41. Einar Iversen ble nummer 17 på 8:30.

Start 80 km. (Foto. Arne Nåtedal)

Halvor i mål. (Foto. Arne Nåtedal)

Per-Einar mot mål. (Foto. Arne Nåtedal)

Startfeltet 48 km. (Foto. Arne Nåtedal)



Oslofjorden rundt: 2. plasser til Harald og Line på 100 miles, Henriette vant 50 miles.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Det var mange av klubbens løpere som hevdet seg veldig bra i Oslofjorden rundt 1.-2. august. Både Line Caliscaner og Harald Bjerke løp inn til 2. plass på 100-miles, der vi også fikk Sofiia Granheim og Thomas Lindgren i mål på 4. og 6. plass og Lars Møller på 10. plass.

Spesielt imponert var vi av Harald Bjerke, som utkjempet en spennende kamp mot Simen Holvik om seieren... en kamp som ble avgjort bare få kilometer før målgang.

På "kortdistansen" fra Moss til Lysaker fikk vi seier til Henriette Brynthe i kvinneklassen. Hun løp sammen med Peter Jensen, Tom Johannessen og John Aslak Bø som delte 5. plassen i herreklassen. Kvartetten ser du på toppbildet (Foto: Tomas Pinås)

Enda litt raskere løp Kristoffer Stenrud som ble nummer fire.
---------------------------

Kondis.no:
53 av 64 løpere fullførte Oslofjorden Rundt, Simen Holvik og Mari Mauland vant 100 miles 
-------------------------------

Harald, et sted i løypa. (Foto: Tomas Pinås) Les mer om Haralds løp på kondis.no-saken.

Line, sammen med pacer Cathrine Haraldsen til venstre og medløper Hanne Kvisvik til høyre. (Foto: Tomas Pinås)

Sofiia sammen med medløper Wenche Johansen, lykkelige etter målgang. Les om Sofiias ku-skrekk på kondis.no-saken. (Foto: Tomas Pinås)

Thomas Willy like etter start. Han kom inn på en fin 6. plass. (Foto: Tomas Pinås)

Kristoffer etter målgang på Lysaker. (Foto: Tomas Pinås)

 
Klubbens deltagere - som utgjorde 1/3 av startfeltet:

Kvinner 50 miles (10 deltagere, 7 fullførte):
1
Henriette Brynthe08.51.54
6
Marit E. Imset10.58.55
7
Ragnhild Audestad11.39.12




Menn 50 miles (32 deltagere, 27 fullførte):
4
Kristoffer Stensrud08.21.16
5
Peter Jensen08.51.34
5
Tom Johannesen08.51.34
5
John Aslak Bø08.51.34
11
Even Nedberg09.54.26
17
Daniel Salvesen10.56.15
19
Kasper Kristoffersen11.15.23
20
Peter Lange11.15.23
21
Roy Støle11.16.57
22
Henning Brøvig Hanssen11.20.45
23
Erlend B Jenssen11.34.55
-
Nikolai Zahl MarkenDNF
-
Peter LaskowskiDNF




Kvinner 100 miles (6 deltagere, 6 fullførte):
2
Line Caliskaner21.34.12
4
Sofiia Granheim23.21.15




Menn 100 miles (16 deltagere, 13 fullførte):
2
Harald Bjerke18.31.52
6
Thomas W. Lindgren21.52.08
10
Lars Møller25.48.31




Therese Falk vant ultraløpet i Møkster Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Therese Falk løp inn til både suveren seier og suveren løyperekord på ultradistansen 63,3 km i årets Møkster Maraton 1. august, bare en uke etter at hun løp Bømlo Ultrafestival. Med 5:31:02 var hun bare 17 minutter etter herrevinner Bjørn Tore Taranger.

Når du har løpt vesle Møkster på kryss og tvers, har du løpt 4,2 km. Når du har løpt 15 runder er du i mål på ultraløpet, et av Norges mest særegne ultraløp.  I fjor vant Therese maraton - som "bare" er 10 runder

Kondis.no: Falk og Taranger vant ultraløpet i rekordstort Møkster Maraton


Pallen i kvinneklassen med med Annbjørg Haga, Therese Falk og Malin Bergset. (Bilde fra Malin Frøyen Bergset facebookside)



Isabel Aarnes på 6. plass i Steinsland Bygdemaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Steinsland Bygdemaraton er nok Norges eneste løp med "følletraktor", og den eneste av klubbens løpere som var med der i år var Isabel Aarnes. Hun løp inn til 2. plass i D35-39 og 6. plass totalt i kvinneklassen på tiden 5:06:06.

Isabel skriver på facebook:
- Steinsland bygdemaraton, 200 km i beina siste 7 dagene. Ikke beste oppladning til maraton, men måtte ta skippertaksløping for å nå 300 km i juli. Fjellvandring teller ikke.

Det var selvfølgelig en fest fra start til mål med Odd Gunnar (Tveit, arrrangør) i spissen. Tusen takk for et perfekt arrangementet som alltid.
Nybarberte legger, nye sko og briller holdt ikke til toppen i dag heller. Ble nr 2 i min klasse da. En veldig fin dag. Maraton nr. 36 i boks.


Kondis.no: Steinsland Bygdemaraton med blåfarget særpreg for 8. gang

Isabel sammen med Sven Bergheim som to dager senere meldte seg inn i klubben. 



Stian Fjellestad vant Kongsvinger Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Stian Fjellestad imponerte med seier på sterk tid (3:05:58) i den tøffe løypa i Kongsvinger Maraton lørdag 1. august. Han var 5 minutter foran neste løper i mål. (Foto: Rolf Bakken)

Det var 40 deltagere på maraton, og i tillegg til Stian - som med totalseieren også vant M40-44 hadde klubben tre andre deltagere på distansen:

Tore Mortensen ble 2 i M45-49 med 3:57:20, Jonas Jansson 4 i M35-39 med 4:20:41 og Unne Bente Norangshol Haugen vant K60-64 med 5:40:49.

Stian i fint driv i terrenget. (Foto: Janne Slorafoss)

Se også reportasje på kondis.no:
Sterke maratonjenter i 30-årsjubileet for Kongsvinger Maraton



Helge Reinholt fullførte Meråker Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Helge Reinholt var den eneste deltageren fra klubben i årets Meråker Mountain Challenge 1. august, men det var jo en helg med veldig mange ultraløp. Han stilte selvsagt i den lengste løypa der han kom i mål på tiden 12:38:35.

Bildet: Han ser ikke akkurat misfornøyd ut etter å ha blitt ønsket i mål av'n HallgeirMartin.

Helge skrev på facebook etter løpet:
- Ut på tur, aldri sur, stemmer nesten alltid, om det er ultralangt eller ultrakort. Min fineste opplevelse i et terrengultra, tror jeg, totalt sett. Smilte om kapp med perfekt vær, mektig natur og kropp i superform fra soloppgang til solnedgang. Fikk "runners high" siste 30 km, løp fortere og fortere. Hvor kommer slike krefter fra? En ren nytelse, selv om jeg sikkert ikke kan gå som vanlig i morgen. Takk til Hallgeir Martin Lundemo og de mange blide og fantastiske folka i Meråker,  og topp service på alle fjelltoppene. Ble vel ca 62 km og over 4000 høydemeter på 12 og en halv time.


Kondis.no:
Kjersti Kvistad Dengerud slo alle gutta på 42 km i Meråker Mountain Challenge

Se også Helges flotte bildereportasje

MMC hjemmeside

Første topp besteget; Hermannsnåsen.



Bislett 24-timers 2020 er avlyst

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Aug 2020

Vi beklager:
Det blir ikke arrangert Bislett 24-timers i år

Som arrangør valgte vi ikke å åpne påmeldingen til Bislett 24-timers i mai på grunn av stor usikkerhet rundt Covid19-viruset. Nå er det klart at det ikke blir mulig å arrangere dette populære løpet i år. Fjorårets løp var jo utsolgt morgenen etter at påmeldingen åpnet, og forventningene var store også til årets løp.

For klubbens styre og løpsledelse var det egentlig ikke en vanskelig avgjørelse ut fra de gjeldende smittevernhensyn som må tas. Klubben rådførte seg faglig ekspertise, men med et innendørs løp der luften sirkulerer i en trang arene i 24 timer, ville det vært en voldsom smitterisiko dersom en eneste deltager hadde vært smittet. 

Selv et kraftig redusert deltagertall ville ikke gjort det mulig, da et løp inne på denne arenaen nesten blir som kontaktsport å regne. 

Neste løp
(dersom Covid19-situasjonen tillater det):
20.-21. november 2021

Påmelding åpner 1. mai
Maksimum 160 startplasser
Mer info kommer i begynnelsen av 2021.
Innbydelsen 2021 vil bli tilnærmet identisk med 2020-innbydelsen.

Det er trangt både i løpebanene (tunnelen) og i servicesonen på Bislett. Her puster "alle" inn den samme luften. (Begge bildene - Foto: Kjell Vogestad)



Maratonseire til Kenneth og Louise i Kickmaster Ultramaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Både Kenneth Dæhlen og Louise Skak vant maraton under årets fjerde utgave av Kickmaster Ultramaraton søndag 26. juli. Ragnar Nygård ble nummer to på 50 kilometeren. I tillegg fikk vi Cato Hansteen på en 4. plass på maraton.

Bildet: Louise er like bli selv om været var av det svært våte slaget. (Foto: Marit Ryland)

Se også omtale på kondis.no: Per Ove Nordli løp sin 50. maraton på 50-årsdagen

Kenneth langs Drammenselva. (Foto: Marit Ryland)


Cato sammen med dagens dobbelte 50-jubilant, Per-Ove Nordli fra OPIL som løp maraton nr 50 på 50-årsdagen. (Foto: Marit Ryland)


Ragnar holder stand som Norges mestløpende ultraløper, her i sitt ultraløp nummer 106. (Foto: Marit Ryland)

RU-resultater: 

Menn ultra 50 km

MARATON50 KM
2. RAGNAR NYGÅRD ROMERIKE ULTRALØPERKLUBBM50-543.44.164.27.50





Menn maraton



1. KENNETH DÆHLEN ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB M40-443.19.09
4. CATO HANSTEENROMERIKE ULTRALØPERKLUBB M35-393.49.50
Kvinner maraton



1. LOUISE SKAKROMERIKE ULTRALØPERKLUBBK40-443.18.52




Per-Einar og Guro løp Kyststien Trail Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Per-Einar Roth og Guro Skjeggerud løp Kyststien Trail Ultra fra Helgeroa til Larvik lørdag 25. juli.Per-Einar ble nummer 12 i herreklassen med 5:45, mens Guro ble 2 i kvinneklassen med 6:23. 

På bildet ser vi Guro sammen med to mannlige konkurrenter. (Arrangørfoto)

Per-Einar i løypa. (Arrangørfoto)

Det var strålende løpsvær, og store deler av løypa går i trakter mange fra klubben kjenner fra tidligere klubbsamlinger i Stavern.

Det var et forenklet arrangement med valgfri starttid, og mange valgte å løpe sammen. Våre to løpere løp i to ulike grupper med tre løpere i den 55 km lange løypa langs Vestfoldkysten.

Guro som var landslagsløper på 100 km og 24-timers ble skadet i 2017, hanglet gjennom noen løp i 2018 og ble deretter operert. Nå er hun på vei tilbake, og dette var første fullførte ultraløp på to år - en stor seier selv om tiden ikke er representativ for hennes egentlige kapasitet.

Guro på facebook:
- Om jeg er tilbake eller ikke.... et ultraløp gjennomført ihvertfall 😊 Veldig fornøyd, god opplevelse, dvs perfekt 😊

Se reportasje på kondis.no: Kyststien Trail Ultra (Larvik) i flotte forhold og med sterk løyperekord




Therese Falk vant Bømlo Ultrafestival, Magnus Thorud på 3. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Therese Falk ble første kvinne til å fullføre fulldistansen på Bømlo Ultrafestival i fjor. 24. juli i år gikk hun i mål som vinner for 2. gang. Det var bare herrevinner Arvid Haugen som slo Therese etter 300 km på 5 dager rundt omkring på Bømlo. (Arrangørfoto)

Når dette skrives er hun i full gang (i ledelsen) på Møkster Ultra, mer om det senere.

Magnus Thorud (til venstre)  deltok for første gang på Bømlo, og kvitterte ut en delt 3. plass i herreklassen etter å ha løpt alle dagene sammen med Jeanette Vika og Ole Erik Flatin.
Magnus skriver bl.a. dette på facebook etter løpet:
- For en uke, for en gjeng og for en festival! 300 km på fem dager går som en lek når man har omgivelser og gode mennesker rundt seg som på Bømlo.

er mannen bak festivalen og løper selv 300 km i kombinasjon med at han fungerer som fotograf,sekretariat  og verdens beste vert!  I tillegg følger musikk og matopplevelser som perler på en snor hver eneste kveld ,selvsagt i regi av sjefen sjøl! Dette arrangementet, selv med koronatiltak, står som det beste jeg noen gang har deltatt på. Det skal MYE til for å toppe dette. Tusen takk for at jeg fikk lov å være med Peter! Og tusen takk for en fantastisk uke
Ole Erik Flatin
,
Jeanette J Vika
,
Therese Falk
,
Arvid Haugen
,
Terje Lyngstad
,
Anne Britt Bringedal
,
Fred Husøy Andersen
, Channel Vika og alle dere dere andre som gjorde denne uken så bra! 
Bømlove2020

Kondis.no: Therese Falk og Arvid Haugen vant Bømlo Ultrafestival
(Link til flere reportasjer fra løpet)
Vinnerne 2020 (Foto: Peter Tubaas)

2019: Therese Falk og Bjørn Tore Taranger vant etter 300 varme kilometer på Bømlo
Vinnerne 2019. (Foto: Peter Tubaas)



Nytt medlem: Lars Erik Brecke

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2020

Lars Erik Brecke (47) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben, ikke helt uten påvirkning fra et annet av våre medlemmer. Bildet er fra Romeriksåsen på langs 18. juli (Foto: Lars W Møller)

Lars Erik om seg selv:
- Jeg er 47 år, opprinnelig fra Lørenskog, og har alltid har likt å løpe. Det har blitt mange maraton, halvmaraton og 10 km opp gjennom årene. Synes det er gøy å være med på løp og kjekt å ha et mål å trene mot. Har en barndomskamerat som er medlem i Romerike Ultraløperklubb, Lars Møller, som jeg har løpt mye sammen med siden tenårene. 

- Det ble imidlertid først i 2020 at jeg startet med ultra, første gang 62 km fra Moss til Hvervenbukta langs løypa til Oslofjorden rundt og nylig 50 km i Romeriksåsen på langs. For min del har 10 km vært favorittdistansen tidligere, men ultra har definitivt gitt mersmak og jeg regner med å løpe flere ultra løp i fremtiden.

Lars har lagt ut dette bildet på facebook der han skriver:

- Våt kosetur, men perfekt løpevær. Tok sin tid grunnen føret og en lei skade på medfølgende ultralærling Lars Erik Brecke - som imponerte med sin andre ultradistanse. Kudos! Han melder seg nå inn i Romerike Ultraløperklubb. 

 - bare å trykke opp medaljer. (Foto: Lars Erik Brecke)



Nytt medlem: Øivind Rooth

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2020

Øivind Rooth (61) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben, og han har allerede rukket å representere klubben i det trønderske terrengløpet Riasten Rundt 25. juli.

Øivind om seg selv:
- I de senere årene så har jeg løpt mer og mer og trives godt med det. Jeg løper helst på sti både i skogen og på fjellet. Jeg er ikke særlig rask, men jeg kan holde på lenge. Jeg har derfor hatt som mål å være med i ultraløp. I 2020 sesongen var jeg påmeldt Romeriksåsen på langs, og jeg hadde planer om et løp også på høsten. Men sesongen er avskrevet pga av Covid-19 epidemien. Som et alternativ har det blitt ultralange løpeturer i skogen og fjellet, også med overnatting ute. 

- Jeg melder meg inn i Romerike Ultraløperklubb fordi jeg ønsker å være knyttet til en klubb, og med det være en del av et miljø som gir inspirasjon til å fortsette å løpe stadig lengre. Romerike Ultraløperklubb er derfor et naturlig valg for meg.



Louise Skak og Arild Bjarkø beste RU'ere i Blefjells Beste

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2020

Det var syv løpere fra klubben som startet på årets Blefjells Ultra, i den tøffe 57-kilometeren. Louise Skak ble nummer 7 i kvinneklassen, mens evigunge Arild Bjarkø ble nummer 25 i herreklassen.


 Gunnar Næss feiret 52-årsdagen med å løpe 57 kilometer. (Arrangørfoto)


Se også reportasje på kondis.no:
Simen Westlund og Sara-Rebekka Færø Linde vant Blefjells Beste

Våre deltagere i Troll-løypa:

Kvinner (26 deltagere):


7.Louise SKAK1976Danfoss/Romerike Ultraløperklubb09:06:19
10.Ninette BANOUN1964Nordea / Romerike ultraløperklubb09:57:56
16.Miriam DELPHIN1970Romerike Ultraløperklubb10:28:54





Menn (81 deltagere):


25.Arild BJARKØ1956Romerike Ultraløperklubb07:48:57
26.Kristoffer STENSRUD1977Romerike Ultraløperklubb07:50:29
39.Henning MOHOLDT1978Romerike Ultraløperklubb08:33:21
40.Gunnar NÆSS1968GE Healthcare BIL/Romerike Ultraløperklubb08:36:45




Sunnfjord Ultra var definitivt ikke et løp for asfaltdronningen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2020

Sunnfjord Ultra starter riktignok med 33 km på vei, så langt var alt vel for asfaltdronningen Isabel Aarnes. Deretter møtte hun de kanskje 20 tøffeste kilometerne hun noen gang har løpt.

- Sunnfjord ultra 53 km, 1.halvdel=3t, 2.halvdel=6t, PB i positiv splitt, våt fra start til mål i regnet. 20 siste km var svært krevende med myr, gjørme, stein, glatte svaberg, kryssing av store bekker, gå i bekker og klatring ned en "juv". Definitivt ikke et løp for asfaltdronningen! Gråt da jeg skulle ned det "juvet" i redsel. Men kom igjennom tilslutt. Tusen takk for turen og hjelpen underveis Thomas (kjæresten), skriver Isabel på facebook.

Bildet: Isabel og Thomas kom seg vel gjennom løpet og i mål etter 8 timer og 56 minutter. (Foto: Alf Vidar Snæland)


Halvannen time tidligere (7:13) kom en annen asfaltspesialist i mål, for dette var ikke favoritt-terreng for Therese Falk heller.

- Kim fra Danmark koste seg i terrengdelen. Selv elsker jeg asfalt! Om du er nysgjerrig på hvor vilt @sunnfjordultra faktisk er, og hva jeg «led» meg gjennom, så se filmen til Kim. Utrolig bra laget, og beskriver Sunnfjord Ultra godt. Veldig godt! - skrev Therese på facebook.

På bildet ser vi Therese sammen med Christoffer Ladstein i Førde sentrum før start. (Bilde fra Christoffers fb-side).

Se også reportasje fra Sunnfjord Ultra på kondis.no



Stian Fjellestad vant Meldal 6-timers med 77,145 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2020

Stian Fjellestad (41) vant Meldal 6-timers 11. juli med god margin, nesten fire kilometer foran andremann. Han lå på 4. plass ved passering maraton da landslagsløper Jo Inge Norum ledet, men ga seg. De to andre ga seg en runde senere, og derfra og inn var Stian i ledelsen. (Foto: Arrangøren)

77,148 kilometer er så langt vi erfarer debut - og dermed pers for Stian som i 2016 løp 112,165 km på 12-timers på Bislett. Resultatet gir 21. plass på den norske adelskalenderen.

Jon Asphjell og Lars Møller var også med, og kom inn på 10. og 11. plass.

Se også kondis.no: 6-timers løpemoro i Meldal


Her ser vi Jon foran Lars i løypa, og slik ble det på resultatlista også. (Privat footo)

Jon skriver på facebook:
- Årets midt-i-ferien-begivenhet, Meldal 6-timersløp vel overstått. Offisiell resultat enda ikke klar, men klokka stoppet på 62,5 km. Små og lokale løp redder sesongen nå som de store løpene må avlyse. Takk til Meldal IL for dette morsomme løpet i vakre Meldal! Ekte trøndervær. Ekte smerte etter 6 timer på samme 2-kilometersrunde med asfalt og grus. Gubben og bikkja kom for å se på den siste timen til og med!


Jon likte seg i ekte trøndervær... (Privat foto)

Lars skriver på facebook:
- Meldal 6-timers fullført. Klokka viste 59,5 km. For et herlig løpevær med sol, regn og vind - akkurat sånn jeg liker det. Hadde med en ultralærling som skal rekrutteres til klubben. 

Kudos til arrangør og en ivrig heiagjeng som løftet frem alle deltagere.
Det ble en artig oppladning til løpet med bil- katte(!)trøbbel som medførte at jeg måtte bruke natta før løpet til kjøring. Men kaffe fikser det meste. 
Var på stålet etter 4t, men med super motivasjon fra
Lars Erik Brecke
og
Tim Bennett
, ryggen til
Jon Asphjell
og pompøs filmmusikk på øret - så gikk det jevnt og trutt fremover. Ingen kjempelengde, men ok fornøyd.

Lars i klubbdrakt sammen med lærlingen Lars Erik Brecke (som tok bildet).

 

RESULTATENE:

PlassStartnrNavnKlubbLengdeMaratontid
122Fjellestad StianRomerike Ultraløperklubb77 14503:05:41
1012Asphjell JonRomerike Ultraløperklubb61 62203:48:41
1121Møller LarsRomerike Ultraløperklubb58 68104:17:54




29 klubbtrøyer delt ut til de som løp Medlemsløp 1-2020

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Jul 2020

Den første av årets klubbløp er nå avsluttet, i løpet der du skulle finne "ei løype nær deg" og melde inn resultatet i etterkant. Løpsleder Even Nedberg har nå oppsummert deltagelsen som endte på 29 løpere i nesten like mange ulike løyper.

På bildet ovenfor ser vi tre av de som har registret løpet sitt; Even Nedberg, Kristoffer Stensrud og John Aslak Bø. Vi ser også noen medlemmer som ikke har registrert seg...og da blir det jo ingen klubbtrøye i premie.

(pssst, send en e-post til Even dersom du har glemt å registrere deg, kanskje han er i det hyggelige hjørnet?)

Alle de som har registrert seg har fått - eller får - sin velfortjente klubb-t-trøye for innsatsen. 29 deltagere (12 kvinner og 17 menn) er et bra deltagertall, men likevel bare 10,5% av medlemmene (12,5% av kvinnene, 9,5% av mennene).

I en sesong som hittil har vært preget av korona-restriksjoner har vi ytterligere to klubbkonkurranser på gang:

Medlemsløp 2-2020 Romeriksåsen på langs 23. mai - 30. august (20+2 fullførte hittil)
Medlemsløp 3-2020 Kristins Runde 27. juni og 13. september (5+2 fullførte 27. juni)

Den siste som registrerte seg var klubbens medlem #3, Einar Cyvin. Han har vært med i klubben fra dag 1, men løpt lite ultraløp de seneste årene. Men; han kan fortsatt - og på bildet ser vi en blir gutt etter 5 runder + 6 km feilløping i "Sessvoll-10'ern" der vi bl.a. arrangerte ChampagneUltra i tre år.

 Disse har registrert deltagelsen i klubbløp 1-2020:

NavnDistanse
Løpstrasé
Øyunn Bygstad54 km
Kristiansand-Grimstad
André Gonstad Johansen54 km
Perseløpet
Ragnhild Audestad50 km
Ecotrail 50 km
Even Nedberg80 km
OFR 50 miles
John Aslak Bø79 km
OFR 50 miles
Philip Rakke50 km
Oslo rundt
Terje Rundhaugen52 km
Eggemomila
Kristoffer Stensrud78 km
OFR 50 miles
Hilde Johansen50 km
Schjongs5er’n
Siri Bergfald52 km

SkiLøpet sin 10 km løype 

Karianne Ekern52 km
Grønliåsen rundt
Knut Kronstad53 km
Ecotrail 50
Jon Asphjell82 km

Østmarka Trail Challenge - Flyktningeruta tur/retur

Håvard Huru Bergene52 km
Hytteplanmila 10K x 5
Magnus Thorud165 km
SMVE 100 miles
Halvor Steinsholt50 km
Ecotrail 50
Rakel Erla Sævarsdottir53 km
Lørenskog Løpet 5km
Therese Falk65 km
Lysaker - Sande #OFR
Peter Laskowski50 km
EcoTrail Oslo 50k
Isabel Aarnes50 km
Ecotral 50km
Stig Andy Kvalheim50 km
Schjongs5er’n
Roar Bakken Stovner54 km
Dobbeltravern
Tone Øksenvåg50 km
Ecotrail 50
Daniel Cotanas Salvesen54 km
Risørløpet 10km (x5)
Line Caliskaner82 km
Lysaker-Holmestrand i løypa til OFR
Ninette Banoun58 km
Hanekleiva til Tønsberg, terreng del av SMVE
Tom Stephan Jensen55 km
SMVE - Drammen - Bakstvål
Ruth Vingerhagen50 km
Ecotrail 50 km
Einar Cyvin50 km
ChampagneUltra




Nytt medlem: Mathias Lilleeidet

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Jul 2020

Mathias Lilleeidet (29) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han debuterte på ultradistanse på DobbelTravern i fjor - der bildet ovenfor er fra.


Mathias om seg selv:
Jeg ble introdusert for ultraløp gjennom en kollega i fjor, og har blitt veldig hekta. Er 29 år gammel og bosatt på Årvoll i Oslo med Lillomarka som nærmeste nabo. 

Mitt eneste ultraløp foreløpig er DobbelTravern fra i fjor, men har meldt meg på Last Man Standing som går av stabelen 8.august. Skal også delta på DobbelTravern 5.september. Det store målet på sikt er Xreid, så får vi se om det blir i 2021 eller 2022. 

Ønsker å bli medlem for å komme tettere på ultramiljøet og delta på noen sosiale løpeturer.



12 løp Kristins Runde 27. juni, nytt løp søndag 13. september

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jul 2020

Klubbens Ringerike-avdeling med Hilde Johansen og Terje Rundhaugen i spissen arrangerte mimretur i Kristins Runde 27. juni - og 12 deltagere møtte fram. Dette var å betrakte som en tyvstart på klubbløpet vi arrangerer 13. september (mer om dette senere).
Disse startet på Kristins Runde 27. juni: (fra venstre) Tom Johannessen, Knut Ivar Paalsrud, Per-Einar Roth, Erlend B Jenssen, Henriette Brynthe, Liss Johansen Vallestrand, Torbjørn Ruud, Neil Dreiland, Marit Ann Laulo, Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen og Hilde Johansen. (Hilde-selfie)

Nedenfor ser du hvem som har løpt KR i år, og enda lenger ned finner du referatet fra turen 27. juni som Hilde har lagt ut på facebook. De som har fullført KR i år mottar løpets unike Beltespenne - Norges første ultraløp-beltespenne. Fortsatt har vi 30 beltespenner til løpet 13. september.


KRISTINS RUNDE
I seks år, 2008-2013, arrangerte klubben «Kristins Runde» 50 miles over alle Nordmarkas 700-meterstopper. På klubbens hjemmeside finner du info om KR og de 6 løpesårene på siden for «tidligere nyheter»


Disse har løpt Kristins Runde i år:

KRISTINS RUNDE 2020RUDATOTIDBELTESPENNEMERKNADER






Rune Ougland
14.jun11:42Ja
Anders Haugvad
14.jun11:42Ja






Liss Johansen VallestrandRU27.jun11:30Ja
Henriette BryntheRU27.jun11:30Ja
Tom JohannessenRU27.jun11:30Ja
Hilde JohansenRU27.jun12:47Ja
Terje RundhaugenRU27.jun12:47Ja
Torbjørn Ruud
27.jun(12:47)
delvis sykkel
Neil DrylandRU27.junx
ikke 3 siste topper
Marit Ann Laulo 
27.junx
ikke 3 siste topper
Hubert Jacobsen
27.junx
ikke 3 siste topper
Per-Einar RothRU27.junx
ikke 3 siste topper
Knut Ivar PaalsrudRU27.junx
ikke 3 siste topper
Erland B JenssenRU27.junx
ikke 4 siste topper

Tom, Henriette og Liss mot mål ved Tverrsjøstallen.

TRENINGSTUR I KRISTINS RUNDE

Tekst: Hilde Johansen

For noen uker siden inviterte Terje og jeg via Romerike Ultraløperklubb til treningstur i Kristins Runde i Nordmarka.

Kristins Runde ble arrangert som konkurranse i regi av Romerike Ultraløperklubb fra 2008 - 2013. Lørdag 27. juni 2020 var det omsider igjen tid for å samle ultraløpere til denne fine og forholdsvis krevende 50 miles rundturen på grusveier og i terreng opp mot til sammen fem topper, som alle ligger drøye 700 m.o.h.

Tida frem til gjennomføringsdagen fra invitasjonen ble lagt ut var kort, og distansen for løypa er lang. I tillegg hadde mange ultraløpere deltatt i SMVE (100 eller 50 miles) helga før vårt arrangement, mens andre kanskje allerede hadde startet ferien. Vi var derfor spente på hvor mange som ville stille opp til start ved Tverrsjøstallen lørdag morgen kl 09:00.

Helt sikkert var det i hvert fall at Terje, Erlend og jeg skulle være med. Vi hadde med oss hengekøyer, og sov ved Tverrsjøen fra fredag til lørdag.

Erlend og Terje kvelden før....
Morgengry ved Tverrsjøen, snart start på Kristins Runde.

Det var faktisk en del som møtte opp til start 👍 Hele ni løpere, i tillegg til oss tre hengekøyesoverne. Det var fler enn jeg hadde trodd og håpet på 🙂

Av de tolv startende, var det tre av oss som hadde deltatt i konkurransen Kristins Runde da den ble arrangert. Det var opplagt at det ville bli spredning i gruppa underveis, og det var naturlig å be Per-Einar og Knut følge tetgruppa. Som initiativtaker og ansvarlig arrangør ville jeg holde meg bakerst for lettere å ha kontroll og oversikt over alle deltakerne. Sannsynligvis ville jeg heller ikke klare å holde tempoet som de raskeste ville holde. Det var derfor helt greit å ligge i bakerste pulje. Jeg skulle jo på treningstur....🚶🏼‍♀️🏃‍♀️

Per-Einar og Knut Ivar har løpt KR tidligere. Her møter de Hildegruppa på vei ned fra Ringkollen.

Henriette, Liss og Tom ned fra Ringkollen.

Hubert, Terje og Torbjørn på Ringkollen.

Det var veldig varmt denne lørdagen, noe som gjorde det ekstra krevende på flere måter å løpe de drøye 80 kilometerne i Kristins Runde. I motsetning til i konkurranseversjonen, der det var dropbagstasjoner med mulighet for skift av klær, refylling av sekker og servering av mat og drikke, løp vi nå hele runden basert på self support. Vi måtte derfor bære med oss alt vi kunne ha bruk for hele veien fra start. I utgangspunktet frarådet vi deltakerne mot å fylle vann fra bekkene i terrenget pga fare for tarmbakterier fra avføringa til alle beitedyrene i området, men jeg tror nok de fleste måtte ta sjansen på at det gikk greit å drikke bekkevann etter hvert.

Hilde henter bekkevann.

Den bakerste pulja besto av fem løpere fra start. Alle kom seg opp til den første toppen på Ringkollen. Neste topp var Oppkuven. Der var vi fire som gikk opp (ja, for det ble å GÅ opp til toppene, og også i bakker ellers på grusveiene mellom toppene). Erlend valgte å droppe toppen, og heller fortsette videre på grusveien.

Vel nede fra Oppkuven hadde vi gjort unna 30 km. Nå var det langt til neste topp, og nærmere 40(?) km stort sett bare på grusveier med mange lange motbakker og med en enormt trykkende varme hengende over oss. En av de fire som nå var igjen i bakerste følge fikk problemer med magen, så også han valgte forståelig nok etter hvert å følge grusveien til Tverrsjøstallen uten å gå oppom de tre siste toppene.

Fra svingtrappa til tårnet på Oppkuven.

Terje og jeg fortsatte videre i retning Helgehaugen. Sammen med oss var også Torbjørn, som dagen før hadde satt igjen en sykkel ved Oppkuven. Hans opprinnelige plan var å sykle tilbake til bilen ved Tverrsjøstallen etter å ha vært oppom turens andre topp, men nå fikk han lyst til å holde følge med oss med sykkel og ta de tre siste toppene til fots. Det var hyggelig 🙂

I et veikryss møtte vi plutselig på Erlend. Klokka hans hadde sluttet å navigere, så da fulgte han med oss igjen noen kilometer til vi fant ut at det var godt merket videre på grusvei inn til utgangspunktet. Dermed var vi igjen tre i følget, som i løpet av de neste to timene omsider fikk stabbet seg opp de siste tre toppene og inn til Tverrsjøstallen.

Det er fram/tilbake og opp/ned sti til alle toppene, så mange velger å legge igjen sekken i stikrysset.

Hilde hilser på "Kristins Gubbe" - der veien går opp mot Helgehaugen og Lamannshaugen.

Hoh! 🥵 12 timer og 47 minutter brukte vi på å komme oss gjennom 81,66 km i Kristins Runde! Selv om dette skulle være en rolig treningstur og det var veldig varmt osv, kan jeg ikke fatte at jeg klarte å løpe gjennom denne løypa på 9 timer og 9 minutter i 2013!



Jeg lurer på hva jeg hadde klart å løpe Kristins Runde på i konkurranse nå i 2020, med godt restituerte bein og ellers alle andre konkurransetilpasninger? Jeg ville neppe klart det på ni timer 😀 Jeg har alltid sagt at resultatet og gjennomføringen av Kristins Runde i 2013 er min beste ultraløpsprestasjon og mitt beste ultraløpminne - landslagsdeltakelse i 24-timers og andre greit gode prestasjoner til tross. Etter helgas treningsøkt setter jeg prestasjonen i Kristins Runde 2013 enda høyere enn før. Det var stort faktisk - i hvert fall for meg 😀😉

Flaks for meg vil jeg sannsynligvis også for evig og alltid stå som offisiell løyperekordholder for damer i Kristins Runde, så sant ingen tar på seg å gjenoppta konkurransen som et arrangement. Da ryker i så fall rekorden min fort og kraftig, så mange sterke og gode kvinnelige ultraløpere som vi har her i landet nå 💪🏃‍♀️ Det hadde vært dem vel unt, og jeg skulle vært den første til å gratulere - antakeligvis da som en i arrangørstaben i målområdet 🤝🏆🥇

Yess, Terje har fullført KR.



Ragnar Nygård eneste deltager fra klubben på Kick-Master Ultra #18

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jul 2020

Ragnar fullførte sitt 105. ultraløp da han deltok i KickMaster Ultra i Drammen 28. juni. Bildet er fra KickMaster #16 tidligere i år.

- En fin langtur, ultra #105 i boks, skriver Ragnar på Facebook.

Hvor våt ble du?

- På en skala fra 7 til 37.5 så vil jeg si 37.4 

- Det var så fin temperatur at det gjorde ikke noe at det regnet. Kastet av meg regnjakken etter en times løping, ble bare klam av den. Var faktisk gøy med litt vær

 Ragnar's tider på maraton og 50 km:

RAGNAR NYGÅRD Romerike UltraløperklubbH 50-543:53:594:40:30




Nytt medlem: Peter Lange

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2020

Peter Lange (36) fra Sverige og Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Han har løpt noen ultraløp tidligere, og det neste store målet er å løpe en 100-miler. Bildet er fra Oslo Ecotrail 80 km 2019. (Foto: Sportograf)


Peter om seg selv:

Jeg heter Peter Lange, er tyskfødt svensk statsborger og har bodd i Norge i 7 år, for det meste i Trøndelag. Det siste  halvåret har jeg bodd i Lillestrøm og det ser ut som om jeg er her for å bli.

Jeg har drevet med løping i 3 år, har aldri deltatt i noen kortere løp fjellmaraton. For to år siden begynte jeg å løpe ultra distanser og etter fullførte noen fullførte løp på 100 km distanse er målet å prøve å fullføre 100 miles+. Få se hvordan det går i år da jeg sliter litt med hamstringen. 

Ønsker uansett bli kjent med ultraløpere i området og delta i noen sosiale løpeturer, da virket det som en god ide å melde seg inn i en klubb.



Marius og Annette vant SMVE 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jun 2020


Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande sørget for seier til Romerike Ultraløperklubb i både herre- og kvinneklassen i årets Soria Moria til Verdens Ende. Klubben hadde 17 startende på 100 miles og 4 på 50 miles, dvs 16% av deltagerne.

Bildet er fra startpulje 8 av 10 der vi ser bl.a. Atle Bjørnerød og Leif Abrahamsen. Foto: Mona Kjeldsberg)

Det var spennende å følge årets SMVE via trackingen, det var skiftninger underveis og det var mange med hard åpning som måtte gi seg i det varme været (som senere gikk over til regnskyll). 

Marius løp et jevnt løp, men så ikke ut som vinner før begge fjorårsvinnerne fikk problemer. Han ene måtte gi seg i Tønsberg, mens han andre fikk det veldig tungt og ble tatt igjen av Marius med mindre enn 2 mil igjen til mål. Derfra og inn var Marius overlegen.

Annette ledet det meste av løpet, men på slutten fikk hun problemer med magen, og ca 10 km før mål var ledelsen nede i ett minutt - før hun fikk opp en bra spurt og vant klart.

I oversikten nedenfor kan du se resultatene til klubbens løpere, og vi gratulerer Sofiia spesielt med tapper innsats og målgang 13 minutter før fristen gikk ut.

Du kan lese mer om løpet på kondis.no:
Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande vant SMVE 100 miles
Nedenfor resultatene kan du lese en en egen sak om Annette (som ble publisert som +sak på kondis.no).


- Jeg hadde håp om en god plassering etter mye og bra trening de siste månedene, men å vinne var over all forventning, sa Marius Stengle-Håkonsen etter løpet.

- Jeg holdt et jevnt tempo fra start, men merket at nedstigningene fra Kolsås og Skaugum satte seg i lårene, så første del til Drammen kostet mer enn jeg hadde håpet. Heldigvis løsnet det etter Drammen og jeg følte meg pigg lenge.

- Det var så klart noen tøffe perioder i løpet av natten, men jeg klarte å holde fokus og hadde troen på en bra plassering. I Tønsberg fikk jeg vite at jeg lå på andre plass kun fem minutter bak lederen så det ga en ekstra boost. Jeg lå i tet de siste 15 kilometerne, men jeg visste ikke hvor langt foran jeg lå, så det var bare å gi alt helt inn til mål.

- Det gikk ikke raskt mot slutten, men det var helt fantastisk å krysse mållinjen som vinner, sier en veldig glad løper som hadde  vært med i en del smågrupper underveis, men fra Hanekleiva halvveis løp han stort sett alene.

Hva med forholdene underveis, ville vi vite.

- Jeg takler som regel varmen bra, så jeg var ikke direkte plaget i går, men man merket det så klart. Ruskeværet som kom på kvelden/natten brydde jeg meg ikke om, men det er klart man måtte ta det litt piano på de våte steinene og røttene, sier Marius Stengle-Håkonsen som fra før har en 8. plass i Ecotrail 80 km som sitt beste ultraløpresultat.

Seiersgest fra Marius Stengle-Håkonsen. (Foto: Sebastian Mamaj)

Klubbens løpere i årets SMVE

Kvinner 100 miles (17 startet, 11 fullførte)

1.Annette VELDE SANDE1982Løpegruppa Jessheim24:28:00
5.Ninette BANOUN1964Romerike ultraløperklubb27:33:35
6.Cecilie Longva IGESUND1976Romerike ultraløperklubb28:32:38
11.Sofiia GRANHEIM1983Romerikeultraløperklubb34:46:45





Menn 100 miles (75 startet, 38 fullførte):


1.Marius STENGLE-HÅKONSEN1980Romerike Ultraløperklubb20:46:01
9.Harald BJERKE1974Romerike Ultraløperklubb24:07:33
11.Morten FUNDINGSRUD1974Romerike ultraløpeklubb / DFI Ski25:03:20
19.Øystein Jack NÆSS1971Romerike ultraløperklubb26:59:46
21.Peter JENSEN1978Romerike Ultraløperklubb27:31:11
24.Atle BJØRNERUD1962Romerike ultraløperklubb27:48:03
25.Jon ASPHJELL1976Romerike Ultraløperklubb28:21:00
33.Håvard Huru BERGENE1978Romerike Ultraløperklubb31:19:30

Tom Stephan JENSEN1978Flowrunners/ Romerike UltraløperklubbDNF

Lars MØLLER1972Romerike UltraløperklubbDNF

Asgeir HJORTHAUG1974Romerike ultraløperklubbDNF

Leif ABRAHAMSEN1969Romerike ultraløperklubbDNF

Marius SLETTINGDALEN1975Romerike Ultraløperklubb / Color LineDNF





Kvinner 50 miles (10 startet, 9 fullførte)


2.Marianne MOE1968Romerike Ultraløperklubb0,49191
5.June LIUM1989Romerike Ultraløperklubb13:29:16
7.Marianne NESJE1964Romerike Ultraløperklubb13:59:49





Menn 50 miles (22 startet, 21 fullførte):


4.Svein André HALS1985Romerike Ultraløperklubb09:48:31



Ultralærling Annette til topps

I fjor ble Annette Velde Sande "håndplukket" til å være med 100 miles-spesialisten Henning Lauridsen som ultralærling i Soria Moria til Verdens Ende. Hun fullførte sammen med Lauridsen på en tid så vidt under 30 timer. 

I år skulle hun klare seg på egenhånd, og det eneste hun så av Henning Lauridsen var da han sto med fotoapparatet i bakkene opp mot Kolsås. Og, ultralærlingen er tydeligvis utlært; Hun vant kvinneklassen i årets løp på 24:28 under tøffere forhold enn i fjor.

37-åringen som nå løper for Romerike Ultraløperklubb er også en veldig sterk OCR-ultra utøver med tre deltagelser i OCR World Challende (7. plass, 3. plass og 5. plass). Ultradebuten var i 2017 da hun ble nest sist i DobbelTravern.

I årets SMVE ble hun først og fremst utfordret av Sidsel Mohn fra Kongsbergklubben Bergkameratene Ski - som etter 100 kilometer lå ca 40 minutter etter Annette. Det skulle bli jevnere: 

- Jeg hadde lyst til å løpe på 24 timer og hadde lurte litt på om det ville holde til topp tre. Jeg har aldri vunnet noe før. 2. og 3.plass har jeg opplevd, men jeg har ikke vært noen vinnerskalle. Jeg liker jo best å løpe på tur, sier Annette til kondis.no fra bilen på vei hjem til Jessheim etter løpet.

- Men, har hatt Didrik Hermansen som coach nå en stund, da jeg bestemte meg for å endre innstilling og gå for å vinne den europeiske ultraserien i OCR i år, og de norske løpene The Beast og Romerikes Råeste. Alt ble coronaavlyst.. Så da heiv jeg meg på SMVE, men uten vinnerambisjoner da det jo er Ultra OCR som er min spesialitet.

- Alt stemte i dag., sier Annette.

- Kroppen og beina og huet var bra. Jeg ba en bønn til Gud om overskyet og litt regn og litt hjelp, da jeg fryktet varmen og solsteiken som var meldt. Jeg har lett for å få gnagsår, særlig når det er varmt.

- Regnværet kom, og det kom jo noen skikkelig kalde regnskyll på natta, så jeg ble nedkjølt og somla bort fryktelig mye tid på Hengsrød. Jeg skalv sånn at jeg ikke klarte å holde koppen med buljong. Leda med 7 km og kunne bare cruisa i mål, men på grunn av den altfor lange pausen på Hengsrød (etter 115 km, red anm) måtte jeg henge i på slutten da hun som jaktet var 3 kilometer bak. På siste saftstasjon hadde jeg økt til 4,5 kilometer. Det burde gå fint, men da jeg hadde 12 kilometer igjen ble jeg dårlig i magen, klarte ikke løpe og fikk magetrøbbel. Måtte stoppe bak en busk og gjøre mitt fornødne. Tapte masse tid på dette! Jeg ble skikkelig stressa og regna ut at hun sannsynligvis var like bak.

- Og det viste seg at hun hadde vært bare 1 kilometer bak og tok innpå. Jeg tenkte at jeg har ikke leda hele veien for å gi fra meg seieren på slutten! Så jeg fant krefter jeg ikke visste jeg hadde og løp som en tulling siste 45 minuttene. Veldig spesiell opplevelse. Der fikk jeg igjen for intervalløktene jeg har fått av coach Didrik, så stor takk til han!

Wow, var det så spennende på slutten, repliserte undertegnede, som bare hadde sett oppdateringene via RaceTracker.

- Ja, det var skikkelig stress og jeg var så irritert på meg selv for at jeg hadde kastet bort så mye tid på Hengsrød, sier Annette etter sin første ultraløpseier.  

Lykkelig Annette etter seieren i SMVE. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Vi tok kontakt med læremester Henning Lauridsen etter løpet for å høre hva han syntes om løpet til Annette: 

- Annette er utlært - nå skal jeg snart ta opp en ny lærling, sa Henning.

Følg 100-milesløpet Soria Moria til Verdens Ende, live fra lørdag 10:00

BLOGG: 100 Miles med verdens første ultra-lærling

Den norske 100-mileskongen Henning Lauridsen og lærlingen på Verdens Ende etter fullført løp i 2019. (Foto: Mona Kjeldsberg) 



Einar Hagemann med Norges første ultraløp i en bobbane

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jun 2020

Einar Hagemann elsker å gjennomføre litt (veldig) annerledes ultrastunts. Mandag 15. juni løp han 16 ganger opp/ned bobbanen på Hafjell, etter å ha varmet opp med 5 ganger opp/ned Skuggenatten åtte dager tidligere.

Olympiaparken skriver på facebook:
Ultraløper Einar Hagemann har i dag gjort noe ingen andre har gjort før. Løpe 50 km i bobbane. 🤩
Hvor lang tid tror du han brukte? Resultatet ser du i videoen. 😱

For en del år siden (fortsatt?) ble det arrangert ultraløp i en tysk bobbane uten at undertegnede klarer å google det fram... men dette har ingen gjort i Norge før Einar!

FØR LØPET:
Da er det 30 minutter til start. Norges første 50 km i en bobbane. 30 min to start. Gjelder meg. 32 lengder av 1581m, 16 runder. Blir artig😊❤️🏃‍♂️  Jan Oddvar Tangen i Olypiaparken er mannen som har gjort dette mulig. 😁🤗

ETTER LØPET:
Bobbaneløping ekstrem 50 km er da gjennomført. 50 km og litt over 2300 høydemeter på tiden 6.38. Ble hardt de siste 2 rundene. Men det gikk og jeg fullførte det jeg hadde satt meg som mål.

Stor takk til @olympiaparken, Miriam Delphin og Jan Oddvar Tangen. Takker for hotellrom Magnus Antonsen. Hadde aldri fått til dette uten deres hjelp. Og takk til #nrk som kom og tok masse fine bilder. 

TO FRA KLUBBEN I BOBBANEN:
På vei opp 12/16 runder. Går strålende. Fikk følge av Miriam Delphin opp runde 9 og 10. Fantastisk motivator det 




Rune og Anders testet GPS-sporet til Kristins Runde - alt klart til klubbløpet 27. juni

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jun 2020

Årets tredje klubbløp er som vi annonserte for en uke siden; et treningsløp i Kristins Runde - i vår smått legendariske løype som sist ble benyttet i konkurranse i 2013.  

Lørdag 27. juni kan du løpe denne løypa sammen med - eller delvis sammen med - Hilde Johansen og andre medlemmer fra region Ringerike. 

Det blir en ny mulighet senere i år, men det er ikke tidfestet ennå.

Vi har igjen 35 beltespenner... som de som fullfører får i premie.

Se også: Bli med på Kristins Runde 27. juni (50 miles)

Løypesjekk 

Rune Ougland - som løp KR i 2009 - fikk med seg en venn, Anders Haugvad, for et gjensyn med Kristins Runde søndag 14. juni. Dermed ble han prøvekanin for å sjekke at alt sto bra til med løypa to uker før turen vår. 

Rune skriver:
Jeg vil si det gikk bra hele veien. Vi brukte kanskje 5 minutter totalt på å sjekke kartet et par plasser, ellers løp vi kun på klokke/GPS.

Det var en HELT fantastisk dag!!🤩 Og ruta er jo veldig flott!! Burde absolutt arrangeres som konkurranse igjen😉Jeg er veldig glad jeg fikk med meg Kristins Runde når det ble arrangert som konkurranse. Faktisk var det første ultraløpet jeg var med på, så akkurat den løypa er litt ekstra spesielt for meg. Det er nok ikke siste gangen jeg løper den😊


Hilde og Terje var over de tre avsluttende toppene

Samme dag som Rune og Anders løp hele løypa, var arrangørene 27. juni over de tre avsluttende toppene; Helgehaugen, Lamannshaugen og Svarttjernshøgda.

Hilde skriver:
Terje og jeg løp de tre siste toppene av KR i dag. Startet ved Tverrsjøstallen og løp grusveien innover til stien opp mot den tredje siste toppen.
GPX-sporet ditt fungerte perfekt på min Suunto 👍🏻 

Hilde forts.: Jeg fikk litt hyggelig flashback til innspurten siste året, der jeg tok igjen hun nederlandske dama like før toppen av Svarttjernshøgda. Siste biten på grusen inn mot Tverrsjøstallen mimret jeg tilbake til jubel fra dere som sto der og venta, og til sønnen min Robert da han møtte meg langs veien og løp med meg de siste hundre meterne. «Du skal først i mål av damene, om jeg så skal bære deg», sa fjortisen med kamobukse og militærstøvler. Et av mine beste løp, og kanskje mitt beste konkurranseminne ❤️ Jeg måtte få Terje til å ta et jubelbilde av meg inn mot «mål», til ære for Kristins Runde.



16 har registrert seg på klubbens Medlemsløp 1-2020 - har du også løpt?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2020


Det er ennå tre uker igjen av vårt Medlemsløp #1-2020 - i ei løype nær deg. Foreløpig er det 16 som har registert tid, men vi har en mistanke om at det er en del som ennå ikke har lagt inn resultatet sitt.

Distansene varierer fra 50 kilometer, som er minimum for å få en gratis klubbtrøye, til 165 kilometer. Alle typer løyper er representert.

På bildet ovenfor ser vi Sofiia Granheim, Even Nedberg, Kristoffer Stensrud, John Aslak Bø og Henriette Brynthe, alle fra klubben. Lengst til høyre ser vi Mari Kråkemo Finnerud (ikke medlem). Bildet er fra 50-milesturen i Oslofjorden Rundt-løypa 16. mai.

Tidligere nyhet:
Medlemsløp 1-2020 - i ei løype nær deg 1. mai - 5. juli


Disse har foreløpig registrert seg:

Dato:NavnDistanseTidHvilken løpstrasé løp du?
02.05.2020Øyunn Bygstad54,007:29 
03.05.2020Halvor Steinsholt50,006:21Ecotrail 50
07.05.2020André Gonstad Johansen54,504:17Perseløpet
10.05.2020Ragnhild Audestad50,007:00Ecotrail 50 km
10.05.2020Magnus Thorud165,024:47SMVE 100 miles
16.05.2020Even Nedberg80,010:00OFR 50 miles
16.05.2020John Aslak Bø79,109:39OFR 50 miles
16.05.2020Kristoffer Stensrud78,009:39OFR 50 miles
17.05.2020Philip Rakke50,005:49 
20.05.2020Terje Rundhaugen51,606:16Eggemomila
24.05.2020Hilde Johansen50,005:08Schjongs5er’n
29.05.2020Håvard Huru Bergene51,605:14Hytteplanmila 10K x 5
30.05.2020Siri Bergfald52,005:29

SkiLøpet sin 10 km løype +

30.05.2020Karianne Ekern50,007:08Grønliåsen rundt
30.05.2020Knut Kronstad53,009:30Ecotrail 50
31.05.2020Jon Asphjell82,013:09

Østmarka Trail Challenge t/r

12.06.2020Rakel Erla Sævarsdottir53,505:57Lørenskog Løpet 5km
13.06.2020Therese Falk65,007:21Lysaker - Sande #OFR




16+2 har hittil løpt RPL50 medlemsløp, halvparten har registrert seg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2020

Foreløpig er det 8 løpere som har registrert fullført til på Romeriksåsen på Langs, 2020 virtuell utgave. Det er ikke så verst det, men faktum er at mange flere har løpt, foreløpig uten å registrere seg.

På bildet ser vi Thomas Willy Lindgren, Isabel Aarnes, Halvor Steinsholt og Peter Laskowski som løp sammen 13. juni.

Totalt vet vi om 16 fra klubben (to har løpt to ganger) + 2 gjester
Vi har 63 medaljer på lager, og vi håper jo alle forsvinner...

Det er uansett god tid til å løpe den fine turen, og slik det ser ut værmessig vil det bli flotte forhold utover i juni. Siste frist er ikke før 30. august - så dere skal få flere påminnelser.

Se tidligere nyheter:
Medlemsløp 2-2020 - Romeriksåsen på langs 23. mai - 30. august

Åtte fra klubben på Kristi Himmelfartstur i RPL50-løypa - Bli med på "Medlemsløp 2-2020" du også

Stig Andy Kvalheim, Line Gjelstad og Terje Rundhaugen  i løypa 7. juni. (Foto: Hilde Johansen).


Hilde elsker vann og gjørme, og lot ikke muligheten gå fra seg til å bevege seg litt utenfor løypa. Fra turen 7. juni.


Disse har løpt RPL50 og registrert seg:

 

21.05.2020Terje Rundhaugen07:50
21.05.2020Håvard Huru Bergene06:37
21.05.2020Roy Støle07:50
30.05.2020Håkon Rekstad07:14
05.06.2020Gunnar Fæhn11:12
13.06.2020Thomas Willy Lindgren08:12
13.06.2020Halvor Steinsholt08:10
13.06.2020Peter Laskowski08:12

I tillegg har vi registret at følgende har løpt uten å registrere seg:

  • 21.05. Sofiia Granheim
  • 21.05. Hilde Johansen
  • 21.05. Annette Velde Sande
  • 21.05. Jon Asphaug
  • 21.05. Eirik Totland Pettersen (gjest)
  • 30.05. Karin Gjerde Viddal
  • 30.05. Knut Bøvre
  • 07.06. Line Gjelstad (gjest)
  • 07.06. Stig Andy Kvalheim
  • 07.06. Hilde Johansen 2. gang
  • 07.06. Terje Rundhaugen 2. gang
  • 13.06. Isabel Aarnes


Karin Gjerde Viddal i løypa 30. mai. (Foto: Knut Bøvre)



Ultratrio viste muskler langs Oslofjorden.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Mens vi venter på at konkurransesesongen skal komme skikkelig i gang er det mange som løper virtuelle løp eller lange treningsturer.

Vi kommer med egne oppsummeringer for klubbløpene våre.

Lørdag 13. juni la ni løpere avsted fra Lysaker for å løpe ultradistanse, noe alle klarte - selv om tre av dem løp lenger enn de andre.

Even har oppsummert:
9 løpere startet ved Lysaker kl 10:00 på det som skulle bli en svært varm dag. Vi fulgte løypa til "Oslofjorden Rundt" og pratet og koste oss i varmen. 6 stykker ga seg ved Drammen stasjon etter ca 46 kilometer, mens Magnus, Therese og jeg fortsatte til Sande og fikk 65,5 kilometer på klokka..

Her er alle ni løperne som startet ved Lysaker.
Vi ser stående fra venstre Magnus Thorud (RU), Line Sevilhaug Caliskaner (RU). Jon Harald Berge, Therese Falk( RU), Kristian Jahre, Mirsad Pandzic og Kristoffer Stensrud (RU). på huk er Erik Østerholt (på huk)

Her må vi nesten legge til at det er særdeles hyggelig å se Jon Harald (51) tilbake i ultramiljøet. Han var Norges beste ultraløper i flere år, med bl.a 7. plass i VM 24-timers (Seoul 2008) - da han også satte norsk rekord med 248,438 km. Han vant også de to første utgavene av Kristins Runde i 2008 og 2009. Sist vi så han i et ultraløp var i Spartathlon 2012 der han ble nummer 17.



Gunnar Næss (og Samuel Fredriksson) testet første 1/4 av Oslo-Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Gunnar Næss er mer utholdende enn de fleste, det viste han blant annet i NUC 200 i 2017 og 2018. Han er nå en av overraskende mange som planlegger deltagelse i superultraløpet fra Oslo-Bergen Trail 2.-10. juli neste år.

Bildet: Gunnar og Samuel møtte tre mennesker på to dager i elendig vær. En av de var utrolig nok demotivasjonscoatch Henning Lauridsen - som de møtte på Oppkuven...


Gunnar fullførte (2. plass ) NUC200 i 2017
Han vant NUC 200 i 2018.

Helgen 6.-7. juni valgte han og makkeren i Oslo-Bergen, Samuel Fredriksson fra SK Kraft, å teste første fjerdedel av løype mot Bergen.

Første dag.

Andre dag.

Etter testen: Tidsmålet for Oslo-Bergen ble endret fra 5 til 7 dager!

Løpsrapport fra treningsturen har Gunnar lagt ut på fb-siden Norsk Ultra, og du ser den også nedenfor.

Et par dager etter turen snakket undertegnede med Gunnar på telefon, og fikk blant annet bekreftet det vi trodde; skogpartiene vil bli en tøff utfordring for mange, mye mer enn løpingen i fjellet. Det er jo å håpe at det blir betydelig tørrere forhold under løpet enn det Gunnar og Samuel fikk på testturen.

Erfaring: Det er lurt å ha en plan B og plan C

En ting som kan bli en utfordring er overnatting, sier Gunnar. Spesielt hvis det blir som i år da man må forhåndsbestille plass. Det blir derfor ganske sikkert nødvendig å ha med seg telt for overnatting, og en sekk på 8-10 kilo kan fort bli konsekvensen.

Dette kommer til å bli tøft, sier Gunnar, og regner med at han også vil prøve seg på strekningen fra Noresund og videre mot høyfjellet. Partiet Voss-Bergen blir jo mye likt fjorårets XREID, og Hardangervidda vurderer han som det letteste på ruta.

I dette løpet kan hva som helst skje og det er ganske umulig å gjette på hvem som kan vinne. Vi har ambisjoner, det har andre også, sier Gunnar - som ganske sikkert er en av deltagerne med mest erfaring fra ekstreme løp og også med kjennskap til løypa når starten går 2. juli 2021.

Det er nok mer enn maratonpers som teller her!


Gutta har så vidt startet, her er de ved Tryvann.

Testløp av første fjerdedel Oslo - Bergen. 
Tekst Gunnar Næss

Jeg og Samuel Fredriksson valgte helga med mest nedbør og la i vei. Trøsta var at det neppe kunne bli verre på løpsdagen(uka). Start lørdag morgen ved Soria Moria. Løypa skal Mona Kjeldsberg og Einar Iversen ha mye kred for. Her mangler ingenting. 

På vei inn mot Oppkuven snakket vi om at her var det ikke noe behov for noen de-motivator der vi plasket oss gjennom blautmyra. Snøflekkene som lå igjen varmet ikke akkurat opp vannet. Ikke før det var sagt dukket Henning Lauridsen ut av skogen, ute på en liten morgenjogg. Hva er sjansen liksom 😂.

Varm suppe på Løvlia.

På Løvlia tiltok regnet og lykken var stor da det viste seg at stua var åpen. To lykkelige karer kunne spise varm suppe mens hansker og buff tørket på ovnen. 

Ingen sak da å fortsette over Gyrihaugen, langs Krokskogstupet og ned til Sundvollen. Svær burger ble spist på bensinstasjonen der. Så var det innover mot Helgelandsmoen på først litt asfalt og deretter myke barnålstier. 

Så kom det uunngåelige asfaltstrekket til litt forbi Ask. 

Det uunngåelige asfaltstrekket. Oppakningen er av det tyngre slaget.

Inn i ukjent terreng. Ikke så kupert hadde vi sett for oss. Ja, sikkert... Men flotte stier fram til Hovinkoia der vi hadde forhåndsbestilt overnatting på DNT hytta. Vi drømte om fyr i ovnen og beina høyt de siste litt næringstomme km inn mot hytta. 

Nedturen var stor da det viste seg at DNT hadde tabbet seg og nøkkelen vår passet ikke til døra. Verst for Samuel som bare hadde survival blanket i sekken. Jeg var fullpakket med underlag, sovepose og minitelt. Redningen ble ei bålpanne, to dørmatter som underlag, en søplesekk og et overbygd inngangsparti.

Kaffekoking over bålpanne. Bålpanna bar de ikke med seg på turen!

80 km gjennomført på ca 13 timer. Neste dag var det sjarmøretappe til Noresund. Trodde vi. 

Hadde ikke fått med oss at vi skulle opp på ca 700 moh og gjennom litt stiløst terreng. Mindre bløtt ble det heller ikke. Men fram kom vi. To fornøyde karer ble plukket opp av kona mi, Yvonne Cecilie Bridget Bjerke, ved Kiwi på Noresund. Bare fire ganger så langt til Bergen...😅



Isabel, Thomas og Halvor testet Farris Ultra i samløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Farrisløpene med bl.a. Farris Ultra og Farris Maraton ble arrangert 7. juni uten RU-løpere på ultra, men derimot tre løpere på maraton. Maraton var testdistanse i år, derfor bare 7 deltagere.

På bildet ser vi Halvard, Isabel og Thomas sammen med Kolbotnløperen Stine Moesgaard.

"Maratonsamler" Isabel Aarnes fikk følge hele veien av kjæresten Thomas Willy Lindgren og nyinnmeldte Halvor Steinsholt. Det skilte noen sekunder mellom dem i mål, men i realiteten løp de sammen.

Isabel vant maraton på 5:05:54

Våre tre løpere  i tet like etter start. (Arrangøren / Morten Løvaas)

Reportasje på kondis.no: 173 løpere fullførte Farrisløpene og Farris Ultra

RESULTATER



Ruth Vingerhagen imponerte med 4. plass på Skuggenatten Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Ruth Vingerhagen (bildet) imponerte med en sterk 4. plass og god tid i Skuggenatten Opp 6. juni. Dette er det første ultraløpet hennes som medlem etter at hun meldte seg inn i januar, men den skotske Askerjenta løp jo også to sterke ultraløp i fjor (RPL og OTC).

Fem av de 45 deltagerne i Skuggenatten Ultra var fra klubben.

Skuggenatten Opp var korona-avlyst, men i stedet ble det på kort varsel invitert til et korona-tilrettelagt ultraløp i samme løype. Da var det ikke snakk om å løpe opp én gang, men opp og ned 5 ganger.

Fem ganger opp/ned Skuggenatten betyr 43 km og 2469 høydemeter, altså like høyt som Galdhøpiggen. Store deler av løypa går på glattskurt berg, så deltagerne var heldige med det tørre og fine været.

- Værmeldinga sa regn, men det kom 24 dråpar, sa løpsleder Helge Reinholt, som innimellom organisering kom seg opp og ned Skuggenatten fem ganger han også.

Helge, løpsleder og deltager. (selfie)

Øyunn elsker denne løypa! Noen dager etter løpet var hun på treningstur opp her. (Arrangørfoto)


Einar Hagemann på vei ned etter en av toppturene. (Arrangørfoto)


Ragnhild fjellgeit! Tilbake etter skade...

Se også reportasje på kondis.no: Ingrid Ukkelberg og Kristoffer Nielsen vant Skuggenatten Ultra


KVINNER



Pl
NrNamnKlubbFøddTid
4
17Ruth VingerhagenRomerike Ultraløperklubb19856,15
10
1Øyunn BygstadRomerike Ultraløperklubb19848,18
12
11Ragnhild AudestadRomerike Ultraløperklubb19659,50







MENN



Pl
NrNamnKlubbFøddTid
17
25Helge ReinholtTreungen IL/RULK19677,22
20
26Einar HagemannSportsmanden/RULK19767,57

De fantastiske svabergene oppover Skuggenatten måtte passeres fem ganger for de som løp Skuggenatten Ultra. (Arrangørfoto)



Fire fra klubben fullførte KickMaster Ultra #17

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Vi er sent ute med nyheten, men 1. juni var fire av klubbens medlemmer med på årets andre utgave av KickMaster Ultra i Drammen, det 17. KickMaster Ultra totalt.

Bildet: Ragnar Nygård sammen med Marit Kråkemo Finnerud og Heidi Grønvoll. Trioen holdt sammen i 50 kilometer i sola - uten å krangle. (Foto: Marit Ryland) 

I tillegg til Ragnar og Heidi som løp 50 km, var Isabel Årnes og Morten Granli med på maratondistansen. Dermed har Isabel sikret seg et napp til i sin jakt på 20 offisielle maraton i 2020.

...endelig mer enn bare virtuelle løp... tenker nok flere enn Isabel!

Morten underveis på sin maraton i finværet.

Isabel omkranset av to ikke RU-løpende herrer, totalvinner Nils Hjelle og Halvor Been. (Foto: Marit Ryland)



Tidligere har løpet vært omtalt på kondis.no: Ultraløp- og maratonsesongen re-startet i Drammen


ULTRA 50 km:
Maraton50 km

MENN


3RAGNAR NYGÅRD Romerike Ultraløperklubb4:05:364:52:31

KVINNER


1HEIDI GRØNVOLL Romerike Ultraløperklubb4:05:364:52:31






Maraton:



MENN


5MORTEN GRANLI Romerike Ultraløperklubb4:45:50

KVINNER


1ISABEL AARNES Romerike Ultraløperklubb4:18:33


Romerike Ultra på Impossible Games

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2020

Romerike Ultraløperklubb var selvsagt på Bislett under Impossible Games, selv om det bare ble løpt kortdistanse der. På bildet ovenfor ser dere klubbens banner der løperen vår ligger litt foran langdistansekongen Sondre Nordstad Moen i løypa. (Foto: Samuel Hafsahl)

På dette bildet ser dere at Harald Krogh - i klubbens bunad - var blant tilskuerne på Bislett. På plass var også kloningen Harald den 2.  (Foto: Samuel Hafsahl)

Bislett 24-timers
Nå venter vi spent på om det også lar seg gjøre å arrangere løp inne på Bislett i november. Retningslinjene som kom i går gir åpning for 200 deltagere, men gjeldende avstands- og hygieneregler som gjelder nå vil være helt umulig å følge. Vi må håpe på god smitteutvikling - slik at regelverket gjør det gjennomførbart, og vi trenger ikke bestemme oss endelig før i begynnelsen av september.



OPPDATERT 19.6.: Bli med på Kristins Runde 27. juni (50 miles)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jun 2020

 
Kristins Runde - 50-milesløpet over alle Nordmarkas 700-meterstopper - gjenoppstår i 2020. Ikke som ordinær konkurranse, men som et treningsløp / treningstur i klubbens regi. Løpet ble arrangert i 6 år fra 2008 til 2013, men ble droppet på grunn av manglende arenafasiliteter. På det meste (deltagerbegrensning) var det 54 deltagere.

I løpet av året er det planlagt to treningskonkurranser i Kristins Runde. Den første i regi av klubbens Ringerikeavdeling, som jo er hjemmehørende i KR-land, og senere på året med  andre initiativtagere.


Invitasjon:
Terje og jeg inviterer til trening i Kristins Runde lørdag 27. juni, 50 miles med start fra Tverrsjøstallen kl 09:00. Denne helgen hadde jo mange satt av til å løpe XREID eller RPL50.

  • Muligheter for overnatting ved Tverrsjøstallen i medbrakte telt/hengekøyer for de som ønsker det.
  • Selvsupport, umerka løyper. Traseen kan følges via kart, detaljert skriftlig løypeforklaring eller ved nedlastning av GPX-fil. 
  • De som ønsker det, kan holde følge med Terje og meg gjennom løypa. Rolig tempo, med gange i motbakker/stigninger.
  • Løpets unike beltespenne til de medlemmer som dokumenterer fullført løp (begrenset antall, telles opp senere)
  • Si gjerne fra om du planlegger å være med på turens arrangementsside: https://www.facebook.com/events/721557921971774/ 

Hilsen Terje Rundhaugen og Hilde Johansen

Løypekart:  KR_nord   KR_sør
Løypebeskrivelse: Loypebeskrivelse_KR.pdf      Route_description_eng.pdf
GPS-tracking: http://connect.garmin.com/activity/187202112 
Finn fram til Tverrsjøstallen:  Finn_Fram_til_Tverrsjostallen.pdf

_____________________________

Les alt om KR på klubbens hjemmeside under Klubbinfo/tidligere hjemmesider 

Løypa i Kristins Runde og de 50 toppene
Kristins Runde 1999-2007, før KR ble konkurranse
Det første året, 2008
Det siste året, 2013
Egne sider også for de andre årene...

_______________________________

Oppdatert info 19. juni:

TRENINGSTUR I KRISTINS RUNDE LØRDAG 27. JUNI

Tekst: Hilde Johansen

Terje og jeg løp deler av Kristins Runde forrige søndag. Vi startet ved Tverrsjøstallen, og løp i motsatt retning av den ordinære løypa noen kilometer, før vi løp tilbake til Tverrsjøstallen via de tre siste toppene i Kristins Runde.

På tilbakeveien fulgte vi gpx-sporet som Olav Engen har lagt ut i invitasjonen til Romerike Ultraløperklubb sin klubbtrening i Kristins Runde lørdag 27. juni. Via klokka mi viste gpx-sporet veien perfekt (noe det sikkert gjør i den resterende delen av løypa), og det kan trygt anbefales å følge navigasjonen fra denne gpx-fila gjennom løypa.

Selv om Romerike Ultraløperklubb har invitert til klubbtrening denne lørdagen, er det naturligvis fullt mulig å bli med gjennom Kristins Runde også for løpere som ikke er medlem av Romerike Ultraløperklubb.

Terje og jeg tenker å overnatte ved Tverrsjøstallen fra fredag til lørdag, enten i telt, hengekøyer eller biler, avhengig av været.

Vi starter å løpe fra Tverrsjøstallen lørdag kl 09:00. Løypa er ikke merka. Det anbefales å ta med utskrift av kart og detaljert løypebeskrivelse, samt å legge inn gpx-sporet i klokka om man har mulighet til det. Alt dette finnes i invitasjonen på hjemmesiden til Romerike Ultraløperklubb (se link i forrige innlegg i denne gruppa).

Det er basert på self-support hele veien. Det er mulig å fylle vann fra bekker, men grunnet fare for smitte fra avføring fra beitedyr i området bør man se an dette.

Ved mange deltakere er det sannsynlig at det vil bli noe spredning i gruppa underveis. Terje og jeg vil holde et tempo på 6-7 min pr km på grusveiene mellom toppene. Opp mot toppene beveger vi oss for det meste i gangfart, og ned igjen tilpasses tempoet etter terrenget.

Det anbefales å ta med noe førstehjelpsutstyr i sekken. Powerbank og ladekabler til telefon og evt til klokke kan også være lurt å ta med.

Alle som deltar på treningsturen i Kristins Runde må legge inn telefonnummerne til Terje og meg i sin telefon før oppstart.

Vi gleder oss til lørdag 27. juni, og håper mange vil være med og løpe denne fine runden 🙂

Startfeltet 2008

Heiagjengen 2013

 



Stig Andy Kvalheim er tilbake i klubben

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jun 2020

Stig Andy Kvalheim (51) fra Hønefoss har meldt seg inn i klubben. Han var også medlem hos oss i perioden 2014-2016. 

Stig Andy kjenner vel svært mange av dere som arrangør av Ringerike 6-timers og Røyse Ultraintervall. Ellers er han jo profilert som speaker og arrangør for masse lokale arrangementer og en av speakerne på Bislett - der bildet ovenfor er fra. (Foto: Olav Engen)

Ultradebuten hans var i 2014 på Romerike 50 km Sommerultra, som ble arrangert fra Sessvollmoen året før vi startet opp med Romeriksåsen på langs. Samme året løp han også Halden Ultraintervall, og fikk inspirasjon til sitt eget Røyse Ultraintervall som han arrangerte første gang i 2015. Fra og med 2016 kom også Ringerike 6-timers til, slik at han nå arrangerer to årlige ultraløp.


Stig Andy på treningstur (33 km) 30. mai. (Privat foto)

Han later seg heller ikke på treningssiden, og nå er han inne i en seksukers-periode der han skal gjennomføre 3 virtuelle ultraløp på 6 uker; Virtuelt Røyse Ultra, Schjongs5er'n x10 og Romeriksåsen på langs. 

Det neste  store treningsmålet er Oslotrippelen 2021, han er jo en av Oslo Maraton ambassadører.

(privat foto)

Her ser vi Stig Andy som sekundant for kjæresten Hilde Johansen under Bislett 24-timers i fjor. Den siste timen av løpet overtok han også speakerjobben. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)




Nytt medlem: Halvor Steinsholt

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jun 2020

Halvor Steinsholt (30) fra Ås har meldt seg inn i klubben, og som dere ser av oppsummeringen nedenfor er han er allerede en erfaren ultraløper. Han vil fortsatt løpe "kortere løp" for Team Sportsmanden.

Bildet er fra starten i RPL50 i fjor. (Foto: Gry Løberg)

Halvor om seg selv:
Jeg er 30 år og kommer ifra Ås. Har løpt en del ultraløp blant annet RPL 2 ganger, Ecotrail 80km 5 ganger, Dobbelttravern 2 ganger, Ultrabirken 1 gang. Det mest spektakulære ultraløpet jeg løp var på Færøyene i 2019. 67 km i sol, regn og tåke samtidig. Løper litt orienteringsløp og gateløp.

Synd det ikke ble noe RPL i år, men stiller opp på den virtuelle utgaven 13 Juni.

Håvard i Ecotrail 2016. (privat foto)

Sammen med innmeldingen skrev Halvor:
Jeg liker godt draktene deres og kjenner flere som er med i klubben. Jeg skal allerede i morgen løpe deler av Ecotrail løypa sammen med minst en fra RULK (Isabel Aarnes) så da var det på tide at jeg meldte meg inn.

Her ser vi Halvor sammen med Isabel og andre fra klubben i Ecotrail-løypa 30. mai. (foto fra Isabels fb-side)



Nytt medlem: Karin Gjerde Viddal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jun 2020

Karin Gjerde Viddal (44) fra Skjetten har meldt seg inn i klubben. Til daglig jobber hun som undervisningsinspektør ved Luhr skole i Lørenskog. Debuten på ultradistanse skjedde fire dager etter innmeldingen og før vi rakk å skrive dette. 

Bildet er etter fullført RPL nå i pinsen. (Foto: Knut Bøvre)

Karin om seg selv: 
Jeg er 44 år, gift, mamma til tre gutter og jobber i skolen.
Jeg er opprinnelig fra Bud i Romsdal og er vant til et litt åpnere, men røffere terreng i fjella der oppe, så det tok en del år før jeg ble skikkelig glad i marka. Nå derimot, løper jeg rundt i Østmarka flere ganger i uken og blir stadig imponert over allsidigheten marka har å by på av opplevelser. Jeg løper aller helst sti, men synes det kan være en kjekk avveksling med en asfalttur også.

Jeg synes det er gøy å delta på løp innimellom, mest for at det er sosialt og for at det virker skjerpende å ha et konkret mål å trene mot. Jeg har løpt fire maraton, mange halvmaraton og noen andre kortere løp også. Jeg har merket med tiden at jeg trives bedre med å løpe de lengre distansene, så da var målet for denne sesongen å ta steget opp til et ultra. 🙂

 Privat foto

I e-posten sammen med innmeldingen 27. mai skrev Karin:
Jeg var egentlig påmeldt årets Romeriksåsen på langs, noe som skulle være mitt første ultraløp. Jeg har derfor ikke løpt et ultra ennå, men håper jeg likevel kan bli medlem slik at jeg kan benytte meg av tilbudet om å delta i det virtuelle alternativet dere har ordnet i stand.

Allerede i pinsen løp hun denne turen, sammen med Knut Bøvre:
Vi løp turen i helgen og den var helt fantastisk. Hjelpe meg, for en fin løype! Så all ære til den som har satt sammen den! Midt i blinken for meg som liker aller best å løpe sti.  Jeg likte godt det var noe nytt som skjedde hele tiden. Være seg et vakkert vann, breie fine stier, snø eller myr som omtrent sugde av meg skoene 😊. Kjempetrivelig tur! Vi løp helt inn i skolegården og inn den «buen» og i mål, så det var i alle fall et veldig fint område.

Bilder fra turen:



Nytt medlem: Lars Erik Lærum

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Mai 2020

Lars Erik Lærum (42) fra Grefsen i Oslo har meldt seg inn i klubben. Han var påmeldt årets Romeriksåsen på langs, som jo måtte avlyses, så da byttet han bort startplassen med medlemskap i klubben. Det synes vi var et bra valg. (Bildet viser Lars Erik på RPL50 i fjor. Foto: Gry Løberg)


Lars Erik om seg selv:

Jeg er 42 år, har kone og to barn på 8 og 13. Er opprinnelig fra Lier, men bor på Grefsen i Oslo og har Lillomarka som nærmeste nabo bare 5 minutters løpetur hjemmefra.

Førtiårskrisen var startet på ultralivet, og selve dagen ble feiret med Aurlandsdalen Xtreme Triatlon og sub 9 timerstrøye med liten margin. Året etter fulgte Ironman Haugesund i 2018 på ca 12,5 time.

Deretter har det blitt fokusert mer løping, helst i terreng. Foreløpig har det blitt noen korte ultraløp, EcoTrail 50 (18/19), RPL (19), DobbelTraveren (19), Bislett 50 (20) og egenkomponerte Tigerstaden Ultra 50k (20). Jeg trives aller best løpende uten mål og mening på stier i Lillomarka, men det store volumet har allikevel en tendens til å være på asfalt.

Lars Erik på Grefsenåsen (privat foto)

------------------------------------------------------


Tigerstaden Ultra var Lars Eriks løp i Kondis virtuelle maraton- og ultraløp" for april.

Nedenfor ar vi hentet hans bidrag til denne omtalen:
Se hvem som har løpt Kondis virtuelle maraton- og ultraløp i april

Lars Erik Lærum

11. april. 51,20 km 4:25:51 (785 hm)
TIGERSTADEN ULTRA
Påskeaften var det tid for å gjennomføre et løp jeg har tenkt på et par ukers tid, et løp gjennom alle byens bydeler, samt marka og sentrum. Jeg hadde grovt planlagt turen på forhånd, men visste ikke hvor langt det ville ende opp med å bli. Det ble visst 51 km til slutt. Jeg kalte det Tigerstaden Ultra etter at jeg løp forbi Elena Engelsens statue Tiger på Jernbanetorget. Burde defintivt hatt med mer enn to Capri Sonne og to gels til en så lang tur... Ettersom frisørene holder stengt og undertegnede har fått "ultraskjegg" ble det ingen selfies...

Tigerstatuen på Jernbanetorget satte navn på løpet.

Lars_Erik_Lærum_Ulsrudvann.JPGFra Ulsrudvann.

Lars_Erik_Lærum_Nøkkelvann.JPGFra Nøkkelvann.


Lars_Erik_Lærum_Deichmann_Operaen.JPGLars Erik omgitt av Deichmann og operaen.


 



Åtte fra klubben på Kristi Himmelfartstur i RPL50-løypa - Bli med på "Medlemsløp 2-2020" du også

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Mai 2020

Åtte løpere fra klubben startet på Romeriksåsen på langs kl 1730 Kr Himmelfartsdag. Alle kom i mål i det som ble to grupper med fire i hver. 

Dette innebærer at vi er i gang med vårt "Medlemsløp 2-2020" der alle medlemmer som fullfører "enkeltløpene" får årets unike medalje.

SE INFO OM LØPENE HER

Foto: Hilde og Roy (og kanskje noen andre av deltagerne)

Se Terjes relive-video her: https://www.relive.cc/view/v1vjp3DP5J6 

Roy Støle skrev på facebook etter turen:

En kveldstur for @sofiia_runner og meg ble til noe mer..! Flere ville være med og vips så var vi 8 som startet på de 50km fra Brovoll-> veståsen skole over Romeriksåsen! Fremdeles vått og litt snø, men en teknisk og fin tur med innslag (avveksling?) av grusvei. Rolig skravletur som tok sin tid etter mørket kom... takk for turen.  


Hilde Johansen skrev rapport på facebook etter turen:

ROMERIKSÅSEN PÅ LANGS 2020
Åtte løpere fra Romerike Ultraløperklubb la i vei fra Brovoll ca kl 17:30 torsdag 21. mai.

Se flere bilder og video på fb-siden I hundre mot 200

Med nivåforskjell mtp tempo, teknikk og terrengerfaring, var det naturlig at gruppa tidlig ble splittet opp. Annette, Håvard, Eirik og Jon forsvant i teten.

Lenger bak kom komfortløperne Sofiia, Terje, Roy og jeg. Vi holdt rolig tempo, og det ble mye gange i partiene med røtter og stein (spesielt for undertegnede)

I en del partier var det tørt, men det er ikke mulig å komme gjennom traseen tørrskodd. Til det er det stedvis alt for mye vann på stiene, og myrpartier kommer man heller ikke unna. Noe snø møtte vi også på innimellom, der vi ofte tråkket gjennom. Som Olav Engen sa før Xreid et år: «Det er bare å løpe gjennom dammer og myrer med en gang, og ikke bruke unødvendig mye tid og energi på å løpe rundt. Blaut på beina blir du uansett!» 

I baktroppen gikk skravla i ett, og fotostoppene ble mange underveis. Det ble en fin og trivelig treningstur på 50 km gjennom Romeriksåsen, som ga «løpeminneboka» mye nytt og hyggelig innhold.

Tror vi tok på oss hodelyktene ved ti-tida, og var framme ved Veståsen ca ett på natta.





 



Kenneth Dæhlen med everesting i Digeråsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Mai 2020

Torsdag kveld og fredag klatret Kenneth Dæhlen 8848 høydemeter i løpet av 20 timer i den drøyt 1 km lange heistraseen i Digeråsen hjemme på Rena. 

Han startet kl 22 på kvelden Kr Himmelfartsdag og var i mål fredag kl 18 etter 39 turer opp bakken. Det ble 91 kilometer totalt og altså 8848 høydemeter

Etter å ha lest saken på kondis.no gratulerte vi med prestasjonen som vel ikke gikk under idéelle forhold:
- Det var skiftende kan man si. Gjørme fra start og 700 meter opp før det ble råtten snø som ble temmelig sleip etter hvert. Men det gjør at jeg er enda mer fornøyd med «resultatet". Måtte liksom jobbe hele veien, svarte Kenneth.

Les hele saken på kondis.no



Daniel Salvesen løp maraton i en lugar på 3x3 meter 17. mai

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Mai 2020

Hva gjør man når man jobber på plattform i Nordsjøen og vil løpe maraton på Oslo Maratons virtuelle 17. mairaton på nasjonaldagen? Man gjør det som er mulig der og da, og for Daniel Cotanas Salvesen var de å løpe drøyt 5000 runder i lugaren sin på offshoreriggen West Hercules.

Undertegnede snakket med Daniel etter stuntet.
Se hele saken på kondis.no:
Daniel løp over 5000 runder i 8-tall på lugaren for å fullføre 17.mairaton

Det var også mange andre fra klubben som løp maraton og 73,3 km på 17. mairaton, men resultatlistene er en blanding av fullført og ikke fullført og løpere som ikke har fått lastet opp tidene skikkelig. 

Resultater 17. mairaton

Utdrag av våre på maraton og trippel, søkt opp de som hadde Romerike i klubbnavnet:


Siw løp i alle fall trippelen på 7:27 selv om tiden ikke har kommet opp på resultatlistene.

Stig løp fra Bødalen/Slemmestad via Sandvika til Operaen og tilbake

Stian fullførte også, disse diplomene fant jeg på facebook.

Selv om vi på disse sidene vanligvis bare omtaler maraton og lengre distanser  bare MÅ jeg ta med bilde av disse rekruttene som løp 3 km i 17. mairaton:

Mille og Eveline Bø Thorud (Foto:Magnus Bø Thorud)


Vi må ha med et maratonbilde til også:

Piotr (som har bursdag i dag, 18. mai sammen med Isabel og Thomas etter (før) løpet sitt på nasjonaldagen.



Raskt og effektivt 2020-årsmøte på nett 28. april, Andrea nytt styremedlem

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Mai 2020

Illustrasjon: Klubbens styre valgt på årsmøtet 28. april

På grunn av usikkerhet rundt korona-situasjonen valgte klubben å gjennomføre årets årsmøte som videokonferanse. Resten av det tiltenkte programmet på klubbdagen utsettes til høsten når det forhåpentligvis er gjennomførbart, det vil si en treningskonkurranse, forelesning og handledag hos sponsoren vår.

Dokumenter utsendt i forkant av årsmøtet:

Det var 12 deltagere/stemmeberettigede på årsmøtet som ble raske og effektivt arrangert på nett 28. april.

Årsberetning, Regnskap og budsjett ble godkjent - og som viser at klubben har solid økonomi.

Den eneste endringen i styret er at Andrea Liebe kommer inn som nytt varamedlem etter Monica Strand som ikke ønsker gjenvalg. Oppdatert oversikt over styre og andre tillitsvalgte finner du på "Om klubben"


Annen info etter årsmøtet

  • Romeriksåsen på langs måtte utsettes da situasjonen var veldig uavklart da beslutning måtte tas. Langt de fleste påmeldte har valgt å overføre påmeldingen til neste år, mens ca 15 % har bedt om tilbakebetaling av startkontingent. Dette medfører er kunstig stort overskudd for lølpet på 2020-regnskapet.
  • Bislett 24-timers har vi ennå håp om å arrangere. Påmelding er utsatt til vi vet noe sikkert., og senest 1. september må vi bestemme oss . Deretter vil kostnader til leverandører påløpe. Klubben har allerede fått tildelt NM 24-timers i 2021.
  • Vi har foreløpig avsluttet forsøkene med faste treningsdager,men oppfordrer til aktiv bruk av facebooksiden vår: Treningsinvitasjoner Romerike Ultra.
  • Klubbturen til Highland Fling måtte avlyses. Vi vil støtte opp om evt reise for de som ønsker å reise neste år i stedet. Det er ellers planer om å arrangere en klubbreise til Ecotrail Paris eller et annet Ecotrail.
  • Etter selve årsmøtet trakk vi 10 vinnere i kontingentlotteriet, for de som hadde betalt startkontingent for 2020 senest 31. januar. De 10 som vant Oofos restitusjonssandaler var: Viktoria Sollid, Erlend B Jenssen, Sandra  Ruud, Jonas Jansson, Åshild Annie Nilsen, Amund Totland, Siw Monica Boye, Henning Moholdt, Marius Nakkeid, Harald Krogh. Vinnerne bør tilskrevet
  • Klubben vil arrangere to virtuelle løp for medlemmene i sommer.

All info i denne nyhetssaken sendes også i e-post til alle medlemmer.



Isabel og Thomas perset på maraton i Kick-Master Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Mai 2020

Ragnar Nygård løp 50 kilometer på 4:15:18 i Kick-Master Ulta i Drammen søndag 10. mai.
Det var hans 103. fullførte ultraløp, mest i Norge.

Kjæresteparet Isabel Aarnes og Thomas Willy Lindgren var også godt fornøyd etter at begge to perset på maratondistansen.

- Ble en solid pers med tiden 3:04:35 (gammel pers 3:20:44), skriver Thomas på facebook.
- Endelig sub 4 på maraton, 3:59:56, skriver Isabel.

I tillegg løp Piotr Laskowski maraton på 3:49:00 i det som ble det første norske maraton- og ultraløpet etter perioden med totalforbud mot konkurranser.

På bildet øverst ser vi de tre deltagere våre på maraton.

Og her er Norges mestløpende ultraløper - i alle fall i antall fullførte løp.


Se også kondis.no: 10 deltok på Kick-Master Ultra med intervallstart

 

KICKMASTER ULTRAMARATON #16



MARATON50 KM
3RAGNAR NYGÅRD ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB3:36:244:15:18





1THOMAS WILLY LINDGREN ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB3:04:35
2PIOTR LASKOWSKI  ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB3:49:00





1ISABEL AARNES ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB3:59:56




Henriette, Liss, Therese og Magnus løp Oslo-Verdens Ende som treningstur

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Mai 2020


Denne løpsrapporten er tidlgere publisert som lukket sak på kondis.no:

Magnus Thorud begynte å bli sulteforet på ultraløp og spurte Therese Falk om hun kunne tenke seg å løpe SMVE-løypa sammen med ham, nå som alle løp var avlyst eller utsatt. Therese løper jo ikke terrengløp, men svarte likevel ja. Når så Henriette Brynthe, Liss Vallestrand og Jeanette Vika også slo følge med Magnus, ble det et veldig sterkt løperfelt på 165 km treningstur. Løperne har skrevet en magisk rapport til oss fra turen.

Bildet: Henriette Brynthe, Liss Vallestrand, Therese Falk og Magnus Thorud er framme ved vippefyret på Verdens ende etter nesten 25 timer.

Magnus_og_Liss_i_utforbakken.jpg

Magnus har også lagt ut en oppsummering på sin egen facebookside:

«It’s the journey not the arrival that matters». Jeg tenkte på dette sitatet etter 65 km på fredag. På et tidspunkt hvor folk flest spiser taco, ser på TV og lar helgen ta overhånd. Jeg begynte å bli sliten. Jeg sa ikke et ord om det til de andre. Fordi det var jeg som skulle være den trygge veiviseren, fordi dette var min litt dumme ide å løpe 165 km fra Oslo til Verdens Ende på en helt vanlig fredag i mai. Jeg hadde sagt det var et lett terreng, men akkurat nå føltes terrenget fryktelig vrient. Det var bratt oppoverbakke, stien var spist opp av skogsmaskiner og det var over 100 km igjen til vi var i mål. Men så tenkte jeg videre, at selv om det er litt vondt nå, så har du det egentlig veldig fint. For akkurat nå er du i øyeblikket, i et du vil huske for resten av livet. Nyt det! Og like fort som de dukket opp, så forsvant de vonde tankene. Tusen takk for turen"



"For forbipasserende måtte vi sett ut som en gjeng med fysiske utfordringer"


Fra Oslo til Verdens Ende

Tekst: Therese Falk, Liss Vallestrand og Magnus Thorud
Foto: De fem deltagerne

En god idé?

Det hele startet i Filosofiskogen (lite stykke med bred og fin sti i Alnaparken) i påsken. Magnus Thorud begynte å bli sulteforet på ultraløp og spurte Therese Falk om hun kunne tenke seg å løpe SMVE-løypa sammen med ham, nå som alle løp var avlyst eller utsatt. Terrenget var ikke verre enn det de løp på akkurat nå mente han, så asfaltløpere burde også relativt enkelt kunne forsere det. Therese nølte et lite øyeblikk, men sa raskt ja. Hvis nå stien virkelig var såpass fin kunne det jo kanskje gå. Magnus foreslo at de kunne trene litt på terrenget og høydemeterne i Svartaldsparken som minner om partier i SMVE-løypa. Utover det foregikk treningen til løpet stort sett på asfalt uten så mange høydemetere.

Rett før den siste langturen skulle løpes tok Henriette Brynthe tok kontakt. Hun hadde fått nyss i prosjektet og undret om hun kunne være med. Therese og Magnus var enige om at det ville være fornuftig å ha med en skikkelig sterk terrengløper på turen. En som kunne dra lasset i oppoverbakkene. I tillegg ville en tredjemann sikre prosjektets overlevelse, hvis én skulle finne på å ikke kunne starte eller bryte underveis.

Lørdag 25. april, om lag to uker før løpet la Therese og Magnus ut på den siste langturen. Therese sa at det var fint å få med seg Henriette på laget og at man nesten skulle hatt med en til. For eksempel vinneren av fjorårets SMVE, Liss Johansen Vallestrand. Magnus var enig. Det ville vært bra. Av og til kan man nesten begynne å tro at enkelte ting i livet er forutbestemt. For i Filosofiskogen, hvor tanken om prosjektet ble født, kom Liss løpende.

Planleggingen

Magnus er en organisatorisk ener. Det fikk medløperne erfare ganske kjapt. Fra starten av tok han styring, og i tillegg til å være idéskaperen til prosjektet ble han også den som fikset mat- og drikkestasjoner med maks tretti kilometer mellomrom. Han avtaler med Shell Våle at de kan gjøre klar mat og drikke vi kan forsyne oss av når vi passerer stasjonen. De får oversendt bestillingsliste over alt laget trenger. Shell Våle er positive til prosjektet og vil hjelpe. Videre forhører Magnus seg med Arne Nåtdeal om det er muligheter for litt å drikke på Hengsrød. Arne har vært med å sette løypa i SMVE, og gjør om huset sitt til en oase for slitene ultraløpere. Han er selvsagt positiv til å hjelpe. De er ikke hjemme, men vil sette ut solbærtoddy, også er det bare å forsyne seg ved krana ute sier Arne.  I tillegg tar Janette Vika kontakt og sier hun kan stille med mobil matstasjon på Hanekleiva og pace oss til Verdens Ende om vi vil. Vi takker pent ja til begge deler.

Til slutt ser mat og drikkeplanen vår slik ut:

  •   32 K Heia: Kiwi/Bensinstasjon
  •   46 K Drammen sentrum: butikker/kiosker
  •   73 K Kalmoveien: Påfylling v. elvepasset
  •   80 K Hanekleiva, matstasjon ala Jeanette Vika
  • 105 K Svinevoll: Shell Våle, matstasjon
  • 110 K Hengsrød solbærsaft hos Arne Nåtedal
  • 135 K Tønsberg sentrum: butikker og kiosker
  • 157 K Tjøme: butikk og bensinstasjon

Magnus bruker også en del tid på å finne ut av snøforholdene i løypa og hører rundt med folk som har kjennskap til områdene. Det blir til slutt konkludert med at det er lurt å velge 2019 løypa for å unngå den verste snøen. Utover det måtte vi regne med hardpreppet snø i deler av lysløypa etter Konnerud.

Fra starten ved Soria Moria i Holmenkollåsen lørdag formiddag. 72 løpere venter spent på startsignalet før de skal ut på 161 kilometer. (Foto: Ståle Nordahl)Slik så det ut på starten ved Soria Moria i Holmenkollåsen l11. mai i fjor. 72 løpere venter spent på startsignalet før de skal ut på 161 kilometer. (Foto: Ståle Nordahl)


Dette er halve startfeltet samme sted ett år senere, Magnus og Henriette på bildet. SMVE blir forøvrig arrangert 20-21. juni i år under spesielle betingelser. 

Starten går

Selve turen starta ved bommen til parkeringsplassen ved Soria Moria Hotell. Der fant vi et gammelt merkebånd vi kunne starte bak, for å skape en ekte løpsfølelse. Fra Soria Moria bar det nedover sti og asfalt til Bogstad Camping. Endelig var vi i gang! Magnus og Liss hadde løypa fra 2019 liggende inne på klokke og GPS, og sto for manøvreringen. Fra Fossum løp vi gjennom Bærumsmarka, forbi Dælivannet, og videre opp forbi Emma Hjorth til Semsvann. Der stoppa vi for å fylle vann i kafeen. Beina var lette og ledige, og samtalene dreide seg om alt fra løping, trening og jobb, til hverdag og familie.

Etter Semsvann fløt vi videre gjennom Bergsmarka før vi tok et lengre stopp på Circle K Lierskogen for å kjøpe pølse og brus, og fylle vann. Derfra løp vi på vei, grus og fine stier forbi Stuvstjern ved Borkhusåsen. Siste nedstigning før Drammen er både bratt og teknisk, og vi tok det derfor fint og rolig, og venta på hverandre. Sola skinte, temperaturen var behagelig og vi begynte å bli så godt kjent at samtalene nå var dreid inn mot kjærlighet, livserfaring og Tinder. På asfaltstrekka inn mot Drammen, var noen strålende fornøyd, mens andre banna litt inni seg og slet med motivasjonen. På denne første delen av turen hadde vi allerede funnet ut at vi var både like og ulike som løpere og mennesker, men at dette bare var fint, og at vi dermed kunne støtte hverandre på ulike områder. Dette var nyttig erfaring for resten av reisen til Verdens Ende.

Jenter_i_utforbakken (480x640).jpg

Bratt og teknisk nedover...Liss først, deretter Henriette og Therese.

Pitstop på Bragernes Torg i Drammen. Vi ser Liss, Magnus og Henriette.

Oppover og oppover

I Drammen hadde vi en god pause. Av med t-skjorter og på med ulltrøye.  Så var det bare å ta fatt på stigningen opp til Konnerud. At stier der oppe har fine navn som Jordbærtråkket og Kantarellveien tar ikke bort det faktum at det er en hard stigning. Beina var møre etter nedklatringen før elvebyen, og nå fikk de kjørt seg oppover i det som mest kunne minne om «henget i Wengen». Men det var verdt det! Selv en ihuga asfaltløper måtte la seg rive med av magien i skogen. Rosa himmel og solnedgang veide opp for røtter, kratt og vading gjennom hogstfelt. Dette var et av turens mest krevende parti teknisk, men også det partiet der vi hadde de flotteste naturopplevelsene. I tillegg begynte vi nå å bli godt kjent med hverandre. Noen av oss hadde aldri snakket sammen før denne turen, men de fleste ultraløpere kjenner seg nok igjen i at det ikke burde være en utfordring. Løpere er stort sett fine folk, og vi kan snakke om løping lenge. Nå hadde vi snakket oss gjennom erfaringer, meritter, opplevelser, planer, mål og tanker knyttet til løping. Og vi hadde lenge igjen.

24-timers-spesialisten fikk nå bryne seg på 24 timer med mest terreng. Det gikk bra.
- Jeg liker jo å løpe, sa Therese og fortsatte: - men det det er lettere å løpe på asfalt og brede fine stier.


Turen tok oss over topper og ned i daler både fysisk og mentalt. Vi forserte elvestryk med vann til knærne i mørket, og rotet rundt etter en blåsti i nyhogde skogsfelt. Hele tiden mens vi passet på hverandre, tok hensyn og jobbet sammen som en gruppe. Vi hadde noen magiske øyeblikk i disse timene. En måne som kunne ta pusten fra noen og enhver var en slik opplevelse. Den steg opp som en oransje gigant bak tretoppene og ga oss en nydelig kveld.

Rosa himmel og solnedgang

Hardpreppet snø i åsen etter Konnerud.

Endelig halvveis

I Sande ved Hanekleiva, før oppstigningen til Hvittingen, sto Jeanette Vika og var matstasjon og pacer som sendt fra himmelen. Varm turmat, blå Farris, kaffe og snacks sto på rekke og rad i bilen. Vi tok en god spisepause, litt for god kanskje, for kroppene stivnet til. Det var vondt å motivere seg til bakkene som ventet oss, men det var aldri et spørsmål om å gi seg (bare en liten tanke som lurte hos noen av oss). Og hvis Konnerud var som henget i Wengen var Hvittingen for utforen i Holmenkollen å regne, men vi kom oss opp, og fikk klasket på radiotårnet på toppen.

Det bar av sted, og mye går i surr. Det var mørkt og det var skau, og nå var det også blitt ganske stille. Tidligere hadde skravla gått i ett, men til lenger ut i natta vi kom til mer tid fikk vi med egne tanker. Beina gikk, ikke så fort, men like fullt framover. For hvert skritt vi tok dess nærmere var målet. Nattens store høydepunkt kom i form av en rød aviskasse utenfor Shell Våle. Der lå det matpakker, drikke, potetgull og seigmenn klart. En nattestengt bensinstasjon, men med topp service til lykkelige og sultne løpere.

I fire – halv femtiden begynte dagslyset å komme, og med det – også humøret. Fuglene kvitret på høygir og selv om vi ikke akkurat snakket på inn- og utpust begynte også vi å dele litt mer av tankene våre igjen.

Gjennom natten...


Med hodelykter på islagt sti.


Neida, vi løper ikke i sirkel.

Nest siste del av turen var det mye brede fine stier, som var det Magnus hadde lovet det skulle være stort sett hele veien. Det som var utfordringen nå var at beina hadde lite lyst til å løpe. De var såre og stive etter alle bakkene og tekniske partiene de hadde jobbet seg gjennom i løpet av dagen og natten før. Og så var det så likt overalt. Hadde det ikke vært for at kartleserne Magnus og Liss hadde full kontroll hadde noen av oss andre vært overbevist om at vi løp i sirkler. For husene, jordene, tømmerstokkene og lekeplassene vi passerte så dønn like ut. (Og ja, noen av oss har sjekket kartet på Strava i ettertid for å forsikre seg om at vi ikke ble lurt.)

Gjennom Vestfoldskogen...

...og litt vestfoldsk grusvei...

Vrengen bro over til Tjøme, bare 13 kilometer igjen, eller kanskje ikke bare bare likevel?

Verdens Ende, med kunstnerisk asfalt-løypevalg

Siste del av turen var det mye asfalt. Vi valgte å ta gangveien på Tjøme, og det var en lang gangvei. Vi har nok aldri opplevd at ti-tolv kilometer er så lange noen gang, noen av oss. Her var det mye gåing, og det var tungt å løfte beina for å «løpe». For forbipasserende måtte vi sett ut som en gjeng med fysiske utfordringer, og det var jo nettopp det vi var. En liten gjeng med stokk stive bein, såre føtter og kramper her og der. Men vi kom oss helt til Verdens Ende på disse beina. Utholdenhet, vilje, mot og samarbeid er egenskaper som er vist i løpet av dette litt lange døgnet, et døgn som gjorde noe med oss. En opplevelse, og et minne for livet.

Tommel opp for avslutningsmila.

Magnus og de tre som løp hele turen sammen med han.

Jeanette Vika, pacer som sendt fra himmelen. Hun løp andre halvdel sammen med løperne fra Romerike Ultraløperklubb.

Epilog (av Liss)
Må dele dette med noen: Jeg har nettopp nå stukket hull på 8 vannblemmer, hvorav 6 under føtter og tær. Den ene, under lilletåa, var en kavalkade av opp til tre sammenhengende blemmer (så alt i alt egentlig 10 vannblemmer). Det er jo helt vanvittig! Har aldri før hatt så mange blemmer, i alle fall ikke under beina!




Nytt medlem: Ole Reidar Rognstadbråten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Mai 2020

Ole Reidar Rognstadbråten (39) fra Jevnaker har meldt seg inn i klubben. Vi er i ferd med å få en "avdeling Ringerike" Kommunen hans ble flyttet til Viken fra 1.1. og dermed er nabokommunene Jevnaker og Ringerike omsider i samme fylke.

På bildet ser vi Ole lengst til venstre, sammen med Hilde Johansen, Håvard Huru Bergene og Terje Rundhaugen. Dermed var det er kvartett fra klubben på Tiurtoppen da Ole løp Elevation Ultra. Bildet er tatt av Katja Saggese, ei de møtte på hengekøyetur i området.


Ole om seg selv:
Jeg er 39 år født oppvokst og bosatt på Jevnaker med kone og 2 barn.

Startet med løping som trening i August 2019 og har vel blitt bitt av løpebasillen 😊. Prøver nå å løpe jevnt igjennom ukene og kan vel kategoriseres som en nybegynner som fortsatt er under opptrening for å tåle mengde og tid. 

Ultraløp har fristet en stund allerede men det har virket umenneskelig langt og tungt. 

Siden alle løpe stort sett er avlyst i disse Korona tider har min vei inn i konkurranser blitt den virtuelle veien. Jeg har løpt Langfredag Maraton og etter en litt spontan invitasjon til treningstur for noen (fredag kveld) løp jeg nå sist ElevationUltra (lørdag morgen) sammen med 3 klubbmedlemmer fra Ringerike.

Her er Håvard, Ole og Terje på Kongens Utsikt. (Foto: Hilde Johansen)



Nytt medlem: Ole Christian Bekken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Mai 2020

Ole Christian Bekken (39) fra Algarheim i Ullensaker har meldt seg inn i klubben. Ultradebuten hans var i Romeriksåsen på langs i fjor. (Bildet fra løypa er tatt av Gry Løberg)


Ole Christian om seg selv:
Jeg er straks 39 år og er bitt av løpebasillen. Har deltatt på RPL i 2019 og det var det morsomste løpet jeg noen gang har gjort. Jeg har alltid trent og løping har alltid vært en stor del av min fysiske aktivitet. Synd at årets løp ikke blir arrangert, men skal få løpt det allikevel. Gleder meg til 2021.

Har sett at det er mulighet for medaljen for å fullføre RPL i tidsperioden deres og det er et absolutt mål🏃‍♂️

Kan jo tilføye at jeg bor på Algarheim utenfor Jessheim. Jeg prøver så godt jeg kan å benytte meg av naturen rundt og de stiene som finnes her. Setter som regel på meg sekk eller drikkebelte når jeg skal ut og løpe.

Klar til start på RPL (Privat foto)

Ole Christian i feltet like etter start. (Foto: Gry Løberg)




Nytt medlem: Håvard Huru Bergene

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Mai 2020

Håvard Huru Bergene (41) fra Røyse i Hole har meldt seg inn i klubben. Han debuterte på ultra i Löplabbets Allehelgensultra i 2019. Nå drømmer han om å løpe 100 miles. (Bildet er fra en treningstur til Gyrihaugen i mars).

Håvard om seg selv:

Jeg er 41 år, og bosatt på Røyse (Hole kommune). Har løpt litt i rykk og napp de siste 10 årene (dvs noen uker før en håndfull 10 km og halvmaraton. 

Når jeg hørte om ultraløp synes jeg det virket umenneskelig. Men etter at jeg aksepterte en utfordring til å være med på Loch Ness Marathon 6. oktober 2019 kom ultradebuten ikke så lenge etterpå med Löplabbets Allehelgensultra 50km. Da var jeg hektet, og jeg fantaserte raskt om å løpe 100 miles. 

Etter en testtur på 76km en kald høstdag i november bestemte jeg meg for melde meg på Soria Moria til Verdens Ende. Krysser fingrene for at løpet kan gjenomføres med koronarestriksjoner. 

Siden løpet er utsatt hev jeg meg med på Virtuell Røyse Ultra (8x10km) som oppvarming. Nå føler jeg at jeg kan kalle meg selv ultraløper, og vil jeg gjerne være med i klubben.

Håvard har akkurat fullført Loch Ness marathon.

Håvard på facebook

Vi fant beskrivelsen hans fra Røyse virtuell ultra på hjemmebare for kort tid siden, og tar med den her:

Total tid på 8x10km: 7:44:27
Rundetider (fra Hytteplanmila 2013-segment): 1:02:52, 55:42, 53:37, 59:38, 58:55, 57:22, 1:00:17, 56:04)

Oppsummering:
Jeg startet til "offisiell" tid og sted for Røyse Ultra, og møtte arrangørene Stig Andy Kvalheim og Hilde Johansen. Hyggelig selskap av Stig hele 1. runde. 2. runde møtte jeg arrangørene på Selteveien de løp t/r 1. etappe  på Ringeriksmaraton. Etter det løp jeg alene, men jeg fikk oppdateringer, tips motiverende meldinger fra Hilde (og Stig) i hver pause. Start på ny runde hver 3. time. 

De første rundene hadde jeg base hjemme, og pendlet til og fra Svendsrud. Etter 3. runde fikk jeg deilig hjemmelaget pizza til middag. Etter er 4. etappe slo jeg opp telt på Svendsrud før jeg tok en siste pause hjemme med familien. Resten av løpet hadde jeg basecamp på Svendsrud. Jeg sov ca en time mellom de siste 4 rundene. Var litt bekymret for at basslyden fra en russebil i nærområdet skulle holde meg våken. Heldigvis var volumet lavt og etter start kl 03.00 kjørte de forbi meg (på vei hjem?). 

Det var småkaldt gjennom natten, og jeg hadde glemt hansker, men var god å varm etter et par km. Hodelykten, stjernene og gatebelysning på Steinssletta og Røyseveien (ca 50%) gjorde at løpingen i mørket gikk fint. Våknet til sol og fuglekvitter før 7. runde. Denne runden var første utfordrende runde. Det begynte med at  jeg kjente litt murring i ITB ved venstre kne. Gikk motbakkene, og det var nok til at jeg  kunne løpe resten, men det var tungt de siste 3 km. Måtte fokusere på dype åndedrag. 8. og siste runde begynte veldig tungt. Samme problem med kneet, men når jeg kom halvveis ut på Steinssletta var det noe som løsnet i muskulaturen. Tempoet økte gradvis fra 6:20 min/km til ca 5:00 (maratonfart). 

Overraskende ble jeg møtt av en tilskuer som lurte på om jeg løp "Røyse Ultra", i krysset ved Selteveien 4km før mål. Han sa han skulle ta meg i mot ved målgang, så da "måtte" jeg nesten øke temoet litt ekstra så han skulle slippe å vente lenger enn nødvendig;-) Kjempe motivasjon! Takk for foto og kald Clausthaler, John Gunnar Jakobsen.

Håvard på første runde i Røyse virtuell ultra. (Foto: Hilde Johansen)


Nytt medlem: Siri Bergfald

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Mai 2020

Siri Bergfald (44) fra Ski har meldt seg inn i klubben. Læreren på Langhus skole har allerede rukket å løpe tre ultraløp med Rallarvegsløpet som det lengste. 

På bildet ser vi henne under Fornebu Førjulsultra sist desember, der hun løp halvmaraton. (Foto: Olav Engen)


Siri om seg selv:

Ultraløpere er tøffe og sterke, jeg har også lyst til å være en slik!

Jeg liker å løpe, og jeg løper mye, både kort og langt. Transportløping til jobb, 5 km, mange ganger i uken. Maraton- og ultraløp, noen få av i året. Ellers mange passe lange treningsturer etter lyst og humør.

Hittil har jeg løpt Bislett 50, Ecotrail 50 og Rallarvegsløpet og mange hel- og halvmaraton.

Jeg har veldig respekt for de lange distansene, og synes ikke helt jeg mestrer det, siden komfortdistansen ligger på 20-30 km. Det er nok grunnen til at jeg ikke har våget å si høyt at også jeg kan være en ultraløper.

Men nå prøver jeg – kan jeg få være medlem i RULK?
(vi svarte selvsagt ja!)

Siri på facebook

Siri i Oslo Maraton. (Foto: Tove Kristin Ertvåg)

Siri i Follotrimmen. (Foto: Per Wollbraaten)



Nytt medlem: Rudi Placht

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Mai 2020

Rudi Placht (47) fra Grefsen i Oslo har meldt seg inn i klubben. I april debuterte han som ultraløper i den virtuelle utgaven av Last man Standing

Begge bildene er fra Tromsø Skyrace.

Rudi om seg selv:
Jeg heter Rudi Placht, 47 år, og bor på Grefsen i Oslo. Jeg har alltid vært glad i å trene. Brukte mesteparten av tiden til sykkel, før jeg for fire år siden så smått begynte å løpe, og har gradvis fått opp interessen for terrengløp og lengre distanser.

Har tidligere deltatt på diverse halvmaraton, Blefjells Beste, Nordmarkstravern og Tromsø Skyrace. 

Planen var å ta ultradebutten på Stranda Fjord Trail i år, men på grunn av usikkerhet rundt alle arrangementer, så kom den litt tidligere spontant på Last Man standing - Østmarka virtual backyard ultra, med 8 fullførte runder. 

Rudi på facebook




Nytt medlem: Terje Sand

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Mai 2020

Terje Sand (56) fra Hagan i Nittedal har meldt seg inn i klubben. I fjor debuterte han på ultraløp i Romeriksåsen på langs.

Terje er forresten oppvokst i Gjerdrum og kjenner Romeriksåsen godt også som treningsområde.

Terje om seg selv:
Etter mye idrett i barn- og ungdomsårene var jeg skitrener i en periode etter avsluttet skigymnas i Trysil 1981/1982. Det ble mindre trening og mer fokus på jobb og karriere fra jeg var 25 til 45.

Så kom endringen i livet med nye mål hvor første mål ble innfridd med tiden 3.11 i New York Marathon i 2013 som 50-års gave til meg selv. 

Har kun løpt Romerike på langs i 2019 som Ultraløp. Nå blir det flere😊. Satser på å komme i kontakt med noen jeg kan løpe RPL sammen med i år, selvfølgelig etter retningslinjer for smittevern.

Terje på facebook



Medlemsløp 2-2020 - Romeriksåsen på langs 23. mai - 30. august

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Apr 2020

Klubben har bestemt seg for å arrangere to virtuelle klubbløp, uavhengig av hva som skjer videre med Koronarestriksjoner, men vi må selvsagt alle forholde oss til de retningslinjer som hele tiden gjelder for smittevern. Nedenfor ser du informasjon om det andre av klubbløpene, det som skal gjennomføres i løypa til Romeriksåsen på langs - full lengde eller kortversjonen på 34 km.


ROMERIKE ULTRALØPERKLUBBS MEDLEMSLØP I RPL50-LØYPA:

  • Gratis klubbløp med løpets medalje* til de som løper hele RPL50 + uttrekk 2 par Altra sko
  • Alternativ konkurranse uten medalje til de som løper rett fram på vei mellom de to matstasjonene (ca 34 km) + uttrekk 1 par Altra sko
  • Konkurransen er åpen også for ikke-medlemmer, men de premieres ikke 
  • Løpet dokumenteres ved å registrer resultatet: https://forms.gle/rvxTeNwUJCc2UBsW8 
    • De som ikke har GPS-klokke eller relevant app må løpe sammen med en annen.
  • Resultatlisten publiseres fortløpende, men listene rangeres ikke.
  • Kan ikke kombineres med andre konkurranser
  • Tidsperiode: lørdag 23.mai – søndag 30. august.

*medaljebånd bestilles etter løpet, utsendelse 3-4 uker etter siste løpsdato.



Medlemsløp 1-2020 - i ei løype nær deg 1. mai - 5. juli

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Apr 2020

Klubben har bestemt seg for å arrangere to virtuelle klubbløp, uavhengig av hva som skjer videre med Koronarestriksjoner, men vi må selvsagt alle forholde oss til de retningslinjer som hele tiden gjelder for smittevern. Nedenfor ser du informasjon om det ene av klubbløpene, det som kan gjennomføres i valgfri løype:


MEDLEMSLØP – I EI LØYPE NÆR DEG:

  • Gratis klubbløp med klubbens t-skjorte* til de som løper 50 kilometer eller mer i en lokal løype + uttrekk 2 par Altra sko
  • Med lokal løype menes en løype som ellers brukes til ordinære konkurranser, kan godt være en lokal «Park Run» eller lignende
    • Kun hele runder teller.
    • Dersom du velger et lokalt 3 km-løp må du løpe 17 runder eller mer
    • Løper du i traseen til et maratonløp kan du løpe
      • 63,3 km (3 runder i halv)
      • 84,4 km (to runder i hel) 
    • Løper du en 10 kilometer blir det minst 5 runder og 50 km
    • Løper man i traseen til et løp på over 50 km så holder det med en runde
  • Løpet dokumenteres ved å registrer resultatet: https://forms.gle/ZbQezCHzVjBTA5wG6 
    • De som ikke har GPS-klokke eller relevant app må løpe sammen med en annen.
  • Konkurransen er åpen også for ikke-medlemmer, men de premieres ikke 
  • Kan ikke kombineres med RPL-50 konkurransen eller andre konkurranser.
  • Resultatliste med tid og distanse publiseres, men listene rangeres ikke.
  • Tidsperiode: fredag 01.mai – søndag 05. juli. 

*Alle som fullfører får etter konkurranseperioden tilsendt en kode for bestilling av klubben t-trøye (gratis frakt) på Trimtex-portalen, utsendelse 5-6 uker etter siste løpsdato.



Nytt medlem: Camilla Sund

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Apr 2020

Camilla Sund (36) fra Nærsnes i Asker har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultra i Ecotrail i 2017, og hadde det ikke vært for Koronasituasjonen skulle det blitt nytt ultraløp siste dagen i mai i år. Bildet er hentet fra EcoTrail 30km - et sted langs Lysakerelven.


Camilla om seg selv:

Jeg har vært veldig glad i å løpe i mange år og fikk blod på tann etter mitt første terrengløp i 2009, Lidingöloppet 30km i Stockholm. Jeg har siden den gang gjennomført dette løpet 9 ganger i tillegg til nesten like mange runder i Birken Halv. Jeg har de siste årene fått økt interesse for terrengløp og lengre distanser. EcoTrail åpnet for ultradebut for et par år siden da jeg deltok i EcoTrail for andre gang, men da med valgt distanse over de 30 km som lenge har vært min 'komfort distanse'. Planen var å gjennomføre EcoTrail 50km igjen i år, samt et forsøk på Ultrabirken 60 km, men grunnet restriksjoner blir det endring i alle planene. Hovedmålet blir derfor justert for 2020 og er nå å gjennomføre 55km i Oslo Trail Challenge i Oktober, som blir ett større steinkast utenfor min komfortsone med umerket løype og teknisk terreng. Drømmen er å prøve meg på 80 km ila de neste par årene.

Jeg ønsker å melde meg inn for motivasjon og ta del i felles løpeglede. 


Camilla på Instagram: camilla_sund



Harald Bjerke og Morten Fundingsrud løp 24 runder i Last Man Standing

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Apr 2020

I utgangspunktet skriver vi ikke om resultater i virtuelle løp, men vi gjør i denne omgang et unntak for Last Man Standing som ble arrangert 18.-19. april. To som imponerte spesielt der var Harald Bjerke og Morten Fundingsrud, som begge klarte 24 runder, dvs 100 miles. Kun tre løpere klarte flere runder.

Morten-selfie fra fb-siden hans der han skriver:
- Last Man Standing - Østmarka Virtual Backyard Ultra. 24 timer og 165 km i bakgården. Frognmarka visste seg fra sin beste side. Blir en stund til jeg løper den runden igjen. Takk til arrangørene, takk til crewet hjemme, @j_a_n_n_i_c_k_e som løp sammen med meg de siste rundene og @lucanorway som dukket opp med heiarop gjennom døgnet. 

Se også reportasje på kondis.no:
Jo Inge Norum ble The Last Man Standing i Østmarka Virtual Backyard Ultra

Hvis vi ikke har oversett noen var det 16 løpere fra klubben med, og alle klarte ultradistanse, dvs minst 7 runder.

 

BibRunnerCountry, TownM/FLapsKmAvg. Lap
25Harald BjerkeNorway, BekkestuaM24160,942:52
37Morten FundingsrudNorway, DrøbakM24160,947:27
1Jon AsphjellNorway, OsloM19127,445:10
41Ruth VingerhagenNorway, VettreF1280,542:26
56Marianne MoeNorway, GanF1280,543:39
43Even NedbergNorway, AskerM960,441:15
2Andreas M. WåleNorway, SandefjordM960,443:49
35Marit AamdalNorway, HamarF960,444:14
13Jørgen GrøndalNorway, HamarM960,451:56
79Tone ØksenvågNorge, HvalstadK853,648:25
69Jarl Odin HerlandNorge, NittedalM853,651:27
90Marit ImsetNorge, EnebakkF746,941:39
3Erlend B Jenssen
M746,943:18
11Ingunn Ytrehus (K70)Norge, RollagF746,943:55
34Lise Lysfjord PettersenNorway, BærumF746,950:32
29Iva Klara VignjevicNorway, HarestuaF746,954:45




Digitalt årsmøte 28. april

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Apr 2020

Vi har i dag sendt ut innkalling til digitalt årsmøtet 2020 for Romerike Ultraløperklubb. Innkallingen er sendt pr e-post, og gjengis nedenfor:



Det er fortsatt uklart når det vil bli mulig å avholde ordinære møter igjen, så styret har bestemt av vi i år holder et enklest mulig digitalt årsmøte.

Klubbtreff og program for dette kommer vi tilbake når Koronasituasjonen er avklart.

Årsmøtet vil finne sted tirsdag 28. april klokken 18:00-20:00

Sted: Hjemme hos oss selv.

Det blir enten videokonferanse eller en variant av e-postmøte der sak for sak avklares.


 Agenda:

  • Årsberetning 2019
  • Regnskap 2019
  • Budsjett 2020
  • Evt. innkomne saker
  • Valg

I begge tilfeller trenger vi påmelding senest dagen før for å klargjøre til møtet.

Innmelding av evt saker som ønskes behandlet på årsmøtet må sendes styret ved undertegnede senest 22. april, men veldig gjerne før 15. april (vi har styremøte den dagen).

Årsmøtepapirer (årsberetning, regnskap/budsjett og valgkomiteens innstilling) sendes ut senest dagen før møtet.

Der vil vi også sende med litt oppsummering av andre ikke-årsmøtesaker.

Vennlig hilsen

Olav Engen
Leder
ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB



Romeriksåsen på langs 2020 avlyst!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Apr 2020

Etter at myndighetene i går gikk ut med beskjed om at forbudet mot kultur- og idrettsarrangementer varer til 15. juni, har Romerike Ultraløperklubb bestemt seg for å avlyse Romeriksåsen på langs som var berammet til 27. juni. 

Avlysning

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja gikk i går ut med at ingen kultur- og idrettsarrangement skal arrangeres fram til 15. juni. 

Romeriksåsen på langs, som var Norges tredje største norske ultraløp i 2019, var nesten utsolgt før alt «stoppet opp» i begynnelsen av mars. Med den usikkerheten som råder også med tanke på tiden etter 15. juni, ser klubben at det eneste fornuftige er å avlyse årets løp. 


Alle de påmeldte vil få to valg; 

  • flytte påmeldingen til neste års løp
  • få tilbake alt de har betalt

Vi vil sende ut en e-post om noen få dager - så fort vi har fått avklart hvordan dette praktisk skal løses.


Ikke flytting

Vi kunne forsøkt med en flytting til høsten, men i solidaritet med høstens løpsarrangører vil ikke Romerike Ultraløperklubb utsette løpet til høsten og legge ytterligere press på en allerede overfylt terminliste.

Vi vet jo heller ikke hva som skjer til høsten, så med denne avlysningen er dette forutsigbart for alle. Vi har også oppfordret andre arrangement om å avlyse i stedet for å utsette løpet til høsten.

Romeriksåsen på langs arrangeres neste gang 26. juni 2021. 

Vi må jo tro at Covid19-situasjonen er under kontroll slik at vi kan arrangere RPL50 som planlagt 26. juni 2021, med påmeldingsstart 1. desember i år.

Vi beklager avlysningen, og ønsker alle god trening, og forhåpentligvis noen andre spennende konkurranser etter sommeren.

Fra starten i 2019. (Foto: Audun Morgestad)



Bildeserie fra Bislett 24-timers kåret til Årets bilde i kategorien Sport reportasje

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Mar 2020

Fotograf Stig B. Hansen i Aftenposten vant kategorien "Sport reportasje" med bildeserien UTMATTET da Årets bilde ble kåret torsdag kveld. Bildeserien på åtte bilder er fra Bislett 24-timers og et 24-timersløp i Barcelona. 


Torsdag 26. mars ble vinnerne av Årets bilde 2019 kåret. Kåringen som skulle vært på Litteraturhuset i Oslo for to uker siden ble foretatt digitalt. Det var totalt 15 kategorier (foto og video).

For kategorien Sport reportasje vant bildeserien "Utmattet" av Stig B. Hansen, Aftenposten. Det er åtte bilder der fire av dem er tatt på Bislett 24-times i november og fire er fra et 24-timersløp i Barcelona.

Både Bislett-bildene og bildene fra Barcelona er tatt i forbindelse med en 14-siders reportasje i A-magasinet om "Løperjenta" (Therese Falk) det Stig B. Hansen var fotograf og Bjørn Egil Halvorsen sto for skrivinga.

Sport reportasje, vinner: «Utmattet»

24-timers løp innebærer simpelthen å løpe så langt du klarer på ett døgn – den mest nådeløse øvelsen innen ultraløp.
Foto: Stig B. Hansen, Aftenposten
Juryens begrunnelse: Fotografen vet hva han vil fortelle og har en tanke bak serien. En bra måte å nærme seg en løpekonkurranse på.

Les mer og se bildene på VG.no: Dette er Årets Bilde 2019 
eller Journalisten.no: Årets bilde 2019: Se alle vinnerbildene


Kondis.no på Bislett 24-timers:

Kondis var selvsagt også tilstede på årets Bislett 24-timers, og de to NM-vinnerne er begge med på Stig B. Hansen bildeserie:
Arvid Haugen og Therese Falk vant NM 24-timers
Halvveis på Bislett 24-timers er det spenning om NM-titlene
Bislett 24-timers er i gang med 159 løpere
Følg Bislett 24-timers live fra lørdag kl 10:00 og send hilsen
Jarle (69) debuterer på 24-timers
10 ting du ikke trenger å vite om Bislett 24-timers
Slik forbereder Odd Edøy seg til Bislett 24 timers (innlogging)
Bislett 24-timers utsolgt på 33 timer

To av de utmattede løperne - som altså var fjorårets NM-vinnere på 24-timers - orker å vise muskler like etter avslutttet løp. (Foto: Per Inge Østmoen)

En time etter målgang var det medaljeseremoni for NM-vinnerne på 24-timers løp. De ser ikke mye utmattet ut her, men det vet vi at de var. (Foto: Per Inge Østmoen)



Frode Lein fullførte Iditarod Trail Invitational - 563 km på truger med pulk på slep

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Mar 2020

Frode Lein har vært ute en vinternatt før - ja tropenatt også - men deltagelsen i Iditarod Trail Invitational er sunnmøringens (bor i Hakadal) lengste konkurranse noensinne. 563 km på truger - med pulk på slep - i svært varierende vær og snøforhold. Mon tro om andre i klubben vil prøve seg på denne?

Frode på første dagen av ITI350. (Foto: Mark Smith)

Denne saken har også vært publisert på Kondis.no:

De fleste sportsinteresserte har nok hørt om Iditarod, og da er det selvsagt hundeløpet man tenker på. 1569 kilometer gjennom Alaskas villmark i temperaturer ned mot 50 minusgrader. Men visste du at det også fantes en konkurranse for tobente?

Iditarod Trail Invitational heter den ekstreme utfordringen der man kan sykle, gå på ski eller løpe (med truger) i samme trase som hundespannene benytter. Løpet ble første arrangert i 2000, og i år var en nordmann med for første gang, ikke overraskende var det eventyreren Frode Lein (51) fra Hakadal.

Starten for ITI 350 som Frode deltok på var i Anchorage (Knik Lake) og med målgang i McGrath 563 kilometer senere, et eventyr som varte i nesten 9 døgn. At hele 46 av de 78 deltagerne fullførte må tilskrives det faktum at det er strenge krav til tidligere erfaring for å få være med. (Vi nevner bare i parantes at det også er en distanse på 1000 miles - altså samme distansen som for hundeløpet)

Nå er Frode Lein tilbake i Hakadal og i full sving med ansvaret for krisehåndtering for it-driftssystemene hos Arbeidsdirektoratet. Da han reiste var det ingen "corona-krise", men underveis i løpet utviklet seg seg raskt, og noen italienske deltagere ble beordret hjem for å hjelpe til. Etter hvert fikk man også merke amerikanernes tiltak, men løpet ble ikke stoppet. Hjemreisen fra Alaska skjedde med militær transport - til hjemmekarantene, masse jobb og lite trening.

ITI 350

På Frode Lein's blogg "Exploring the limits" kan du lese om forberedelsene og gjennomføringen: Iditarod Trail Invitational
..og om utstyret han benyttet...

Et par avsnitt fra bloggen:

Stygge_føtter.jpg

- Når man drar en pulk etter seg blir bena hele tiden trykket bak i skoen. Med våte sko hadde både strømper og hæler frosset fast i skoenes hælkappe – noe som var nytt for meg. Jeg måtte brekke sko, strømpe og fot fra hverandre og deler av skinnet på hælen ble revet av.

- Etter å ha passert Rainy Pass ble jeg nok en gang påminnet om å hoppe raskt ut av løypa når snøscootere kom – og denne gangen suste fem scootere forbi med forskjellige oppgaver. Den fremste satte løypestikker for hundeløpet, to brøytet og havret opp hardpakket snø og de bakerste kuttet trær samt ryddet traseen. Da de hadde passert var det straks tyngre å løpe og trugene måtte på igjen.

- Etter hvert så sto jeg i åpent landskap og alle spor var fokket igjen – men dette hadde jeg allerede forutsett. Erfaringen tilsa at de fleste snøscooter traseene over åpne landskap var rette linjer, så med enkel navigasjon hvor jeg brukte stjernene til hjelp gikk det forholdsvis greit å finne igjen traseen i hvert skogholt, men det tok litt ekstra tid.

Les hele bloggen her

Frode_Lein_klar_til_dyst.jpg


Alle som abonnerer på en av Amedias 70 aviser får fra nå og ut april tilgang til samtlige aviser. Det betyr at mange også kan lese denne saken fra lokalavisa Varingen:

Hakadøl Frode Lein (51) gikk og løp 563 kilometer i Alaskas villmark: - Den var litt brutal, denne her

Iditarod Trail Invitational hjemmeside

Noen tidligere omtaler av Frode Lein eventyr:

Des. 2019: Kilimanjaro opp og ned før julebordet
Nov. 2019: Frode Lein løp 230 km gjennom fem naturreservat i Kenya
Juni 2019: Frode Lein løp Jungle Ultra gjennom Amazonas regnskoger
Mai 2018: Maharaja Ultra marathon, 250 km gjennom en indisk ørken
Mars 2018: 50 mil i 50 minus - Yukon Arctic Ultra

... og en mye eldre sak om tjukkasen fra Hakadal:
Fra tungvekter i 2012 til ørkenløp i 2013 og 2014



Korona-avlysninger og -utsettelser

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Mar 2020

Hei alle medlemmer i klubben

Nå er det kun den nasjonale dugnaden for å bremse/stoppe Korona-pandemien som er viktig. Samtidig er det viktig å være optimist og ha tro på at dette går over, men det krever at absolutt alle følger de rådene som gis. Bare på 3-4 dager er situasjonen og de overordnede anbefalingene totalt forandret - for nå er det alvor! Ta vare på dere selv (og andre)!

En selvfølgelig konsekvens er at alle fellesaktiviteter avlyses eller utsettes inntil videre. Dere får alle en e-post om dette, men kort oppsummert gjelder det:

  • Klubbtreffet/årsmøtet 22. mars utsettes til det er mulig å gjennomføre.
  • Highland Fling (Klubbturen) er avlyst.
  • Påmelding til Bislett 24-timers utsettes til vi vet om det er mulig å arrangere løpet.
  • Vi avventer situasjonen mtp Romeriksåsen på langs. Utsettelse til oktober eller avlysning er mulig.
  • Fellestreninger er uaktuelt inntil situasjonen er endret, men virtuelle aktiviteter er mulig.
  • Holmenkollstafetten blir sannsynligvis avlyst eller utsatt, ikke bestemt ennå.

Hjemmesider, facebooksider mv er oppdatert med info.



Suveren seier og ny pers på Therese Falk i Skövde 6-timmars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Mar 2020

Therese Falk viste god form tre uker før NM 100 km da hun med solid margin vant Skövde 6-timmars med 74,019 kilometer lørdag 7. mars. På bildet ser vi Therese i Boulogneskogen. (Foto: Jan Billy Aas)

At Therese stilte i mosjonsklassen og ikke aldersklassen skyldes kanskje ekstrem beskjedenhet, hva vet vel vi (?). Uansett var hun klart best av kvinnene med sine 74,019 kilometer (maratonpassering 3:17:47) - og lot seg bare slå av en enste herreløper, som løp en kilometer lenger enn Therese.

Vinnerne: Simon Gustavsson (75,187 km) og Therese. (Foto: Jan Billy Aas)

Det er vår i Skövde, og Therese blomstrer. (Foto: Jan Billy Aas)

Therese skriver på facebook:
- Skövde 6-timers! Et flott løpsarrangement, og perfekt løpevær. At klokken var tom for batteri, og jeg måtte løpe på følelsen, viste seg å gå veldig bra. 74,02 km på seks timer er ny pers. Takk til Jan Billy Aas for fine løpebilder, og til privatsjåfør og veldig fin samtalepartner Ragnar Nygård. Masse fine løpere, hjelpere og løpsarrangører!


Helle Manvik og Rakel Erla Sævarsdottir fulgte opp med 4. og 9.plass, mens Ragnar Nygård løp inn til 40. plass i herreklassen.

Rakel skriver på facebook:
- Skövde 6-timmars Den som gir seg er en dritt! Blytungt når klokka tuller og jeg nesten perser på første halvmaraton. Derfra gikk det nedover kan man si. MEN jeg klarte å karre meg akkurat 60km, altså faktisk 60,02km. Ingen pers, men det gjør ikke noe når man møter så mange fantastiske folk, god support og sola skinner. Og gratulerer så mye med seiern Therese I morgen blir det spa. Takk for meg! 

Rakel åpnet for hardt, men kjempet seg inn til 60 km+

 

Resultat 2020.xlsx

varv sde20.xlsx

6-timmars Kvinnor (51 delt.)



1Falk ThereseRomerike UltraløperklubbK motion4974 019
4Manvik HelleOK KroppsfjällK404365 180
9Sævarsdottir Rakel ErlaRomerike UltraløperklubbK353960 016






6-timmars Män (74 delt.)



40Nygård RagnarRomerike UltraløperklubbM503451 147


Bli med på klubbens lag i Holmenkollstafetten 9. mai

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Mar 2020

For tredje år på rad stiller Romerike Ultraløperklubb med lag i Holmenkollstafetten, og også i år har vi meldt på lag i klasse A2 Andre lag mix flertall kvinner. Det er stafettens nest største klasse med ca 1000 deltagende lag. (Bildet er fra 2018)

Lagleder for laget vårt er som de foregående årene Anita Kråkmo, og hun har også lagt ut arrangementet på facebook: RU - Holmenkollstafetten 2020

I øyeblikket er det akkurat 15 som er påmeldt, men erfaringsmessig blir det noen forfall. Dersom mange melder seg interessert kan vi også melde på et lag til.

Så altså:
Har du lyst til å løpe Holmenkollstafetten lørdag 9. mai, ta kontakt med Anita på e-post eller messenger.

Etter stafetten blir det samling på Eataly på Aker Brygge, der vi har bestilt bord. Klubben spanderer maten, løperne betaler selv for drikke.



Leif løp Legends Trail som oppvarming til Barklay Marathons

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Feb 2020

Leif Abrahamsen fullførte 24. februar det 260 km lange Montane Legends Trail for 2. gang. Nå er det legendariske The Barklay Marathons som venter, der Leif som første nordmann noensinne har sikret seg en startplass.

Denne omtalen er nettopp lagt ut på kondis.no:

Om en måneds tid vil Leif Abrahamsen (50) fra Ski bli den første nordmannen noensinne som får mulighet til å sterte i det legendariske The Barklay Marathons i Frozen Head State Park i Tennessee. Barklays er annerledes enn andre ultraløp, der noe av det vanskeliggste er å finne ut hvordan du kan melde deg på. Til slutt er det 40 løpere hvert år som kommer gjennom nåløyet etter en hemmelighetsfull sløkeprosess. 

Løpet i seg selv er teoretisk 100 miles, i fem runder på 32 kilometer. Men, de fleste løper mye lenger for å finne fram til sjekkpunktene i den umerkede løypa. 15 løpere totalt har klart å fullføre løpet siden starten in 1984, 800 har forsøkt. For noen år siden ble det laget en film om dette løpet: The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young (2014)


Leif er nå godt i gang med treningen mot Barklay, og med flere ekstreme løp bak før han roet ned med småbarn og husbygging i fjor, er han nå godt forberedt på det somk møter han. Leif er mannen som aldri bryter et løp, men det må han sannsynligvis gjøre i The Barklay Marathons. Til Kondis forteller han at det å klare f.eks. 3 av de 5 rundene vil være en stor prestasjon - og da er det ikke utholdenheten som stopper han, men tidslimiten - selv om deltagerne altså har 12 timer til rådighet for hver runde på 32 km+. Det er mange som har smilt at de tidsgrensene, men det er altså et snitt påmindre enn én deltager som fullfører hvert år.

Leif_Abrahamsen_training_run_for_the-Barclays.jpg Arrangøren av Legends Trail la ut dette bildet på facebook med teksten: Joining again this year is Leif Abrahamsen, finisher of the first ever Legends Trail.This year it’s his training run for the Barkleys.

 

Montane Legends Trail

Som det siste av oppkjøringsløpene til Barklays valgte Leif å delta i det belgiske Montane Legends Trail 21.-24. februar. Det er et non-stop løp i det kuperte landskapet i Ardennene sør-øst i Belgia på ca 260 kilometer. Leif har fullført dette løpet tidligere også, og selv med mange utfordringer underveis fullførte han - selvsagt. Bare 15 av 50 startende kom til mål, og selv om dette er 1,5 ganger så langt som Barklay er det en mye snillere utfordring. (Vi skrev ikke snill, for dette også er et blodslit).

På siste sjekkpunkt etter 45 timer var Leif Abrahamsen på en klar 4. plass, med en margin på en time bakover til nestemann. Etter et lynraskt måltid på CP4 raste Leif ut på de siste 50. Han prøvde likevel ikke å kjempe om pallplassen. Han visste at de foran er mye raskere løpere, og han vil ikke sette helsa på spill ved å kjøre hardt siste biten - det er Barkley som er målet.

Men, fjerdeplassen som virket opplagt ble til 10. plass på grunn av en feilnavigering som gjorde at han måtte løpe tilbake for å få med noen hundre meter som manglet på GPS-sporet.

Kona, Anita, skrev på facebook:
Mens vi venter på at Leif skal komme i mål, kan jeg referere fra siste telefonsamtale:
- Nevnte jeg at jeg fikk lillefingeren ut av ledd?
- Nei.... Det har du ikke sagt noe om... !??!!!
- Jo, den sto 90 grader rett opp! Jeg ramlet ned en bakke første dagen....
- jaha? Er den sånn enda?
- Nei, jeg fiksa det sjøl.
- Har du fått medisinsk til å se på det nå da?
- Næh. Jeg får til å røre litt på den i dag... Hva er klokka?
- Den er fem.
- F...! Da er jeg ikke i mål før kl 03 i natt!

Leif har oppsummert Legends Trail på facebook:
- Formen begynner å komme seg, det å ligge på 2.-4. plass over 255 km i dette startfeltet er et stempel på at jeg er på rett vei.

- Søvnmangel har i mange løp vært en stor hemsko og er det fortsatt når man ser hvordan jeg gikk i oppløsning mandag morgen. Med 1 time søvn på 3 døgn så sa til slutt kroppen stopp. Først så kunne jeg ikke skjønne GPS'n, jeg klarte ikke rasjonalisere meg til hvilke retning jeg skulle ta, og det ble mye frem og tilbake. Deretter begynte jeg å sovne gående, og våknet til hver gang kroppen var på vei i bakken. Til slutt vant kroppen, den bøyde knærne så jeg datt langflat på ryggen, og da ble jeg like godt liggende en 10-15 min, og fikk meg en liten høneblund

- Navigeringsfeilene derimot fortsatte å bidra til frustrasjon, så brått var jeg 3 km tilbake på ruten med god steam mot start. Heldigvis så arrangøren dette etter hvert og fikk ringt meg med snuordre. For å kompensere litt for feilløpingen så satt jeg opp farten og prøvde å finne punktet jeg hadde avveket fra løypa på, det klarte jeg så klart ikke, det sto igjen en sving.

- Når jeg endelig kom meg opp til landsbyen og oppløpet så sto arrangøren med I-pad med printskreen der det manglet noen hundre meter spor Jeg fikk valget om å løpe tilbake de 2 km til elven, klatre ned til den, følge elvebredden og gå opp igjen og få godkjent løp, eller DNF. Så da var det bare og snu rumpa til mål og 4 plassen og få logget de siste hundre meterne med elvebredd. At jeg hadde logget sikkert 10 km bonus km som følge av de andre feilløpingene, gjaldt ikke.

- Men jeg ble til slutt ferdig og storparten av feltet brøt så det står respekt av å fullføre, selv med en liten bismak. Jeg har i allefall fått et par punkter jeg må jobbe med før Barkley.

Leif_medalje.jpgLeif med fortjent medalje. Han fullførte også den første utgaven av Legends Trail i 2016. (Arrangørfoto)

Leif målgang etter 260 km +bonus:


Løpets hjemmeside
Resultater/tracking

Facebook med mange videoklipp



Therese med klasseseier i Kitakyushu Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020


Therese Falk er på ferie i Japan (sammen med samboer Thomas) - og selvsagt har hun løpt maraton. I Kitakyushu Marathon løp hun inn til 15. plass i kvinneklassen med tiden 3:12:32 og 1. plass i aldersklassen. Deretter skulle hun løpt Himeji Marathon, men det ble avlyst pga smittefare - så den løp hun alene som treningstur. (Foto:Thomas Johannesson)

Therese skriver om det første løpet på facebook:
- Kitakyushu Marathon 2020. Ble nr 1 i min aldersklasse, noe jeg fikk vite av min nye løpevenn Toshiko Shimizu, Toshi først noen dager etter at jeg burde stått på pallen og mottatt et håndkle, et diplom og en ekstra fin medalje. Eller noe sånt. Alt ble i alle fall «lost in translation» Men en moro opplevelse.

Therese og Toshi. (Foto:Thomas Johannesson)


Diplomet...


Alene i Himeji Marathon. (Foto:Thomas Johannesson)

Om neste løp skriver hun på facebook:- Himeji Marathon. All by myself... Eller, ikke helt da. Masse løpere ute på tur, men selve maratonløpet ble avlyst. Så da løp jeg ett for meg selv, før frokost Etterpå sto vi i kø og gikk i kø i en enorm folkemengde inne på Himejiborgen. Tror det er mer smittefare der enn på et maraton Men sånn er det.

- Himeji byr på en borg som er fantastisk fin fra utsiden. Inni er det treverk. I syv etasjer. Opp og ned. Godt man får trimmet litt... Og tatt fine bilder på utsiden sammen med andres oppstasede barn Vi har det fint. Marathonphotos: Thomas Johannesson (som også sto for heiing og drikkestasjon i dag)


Therese med slottet i bakgrunnen. (Foto:Thomas Johannesson)



Isabel Arnes har løpt New Dehli Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020

Isabel Aarnes har vært på en spennende reise til India der hun blant annet løp den 5. utgaven av New Dehli Marathon som guide for blinde Håkon Gisholt fra Jessheim.

- Jeg er ganske sikker på at vi var de eneste norske på maraton, men det var noen få andre på halvmaraton, sier Isabel.

Isabel og Håkon med medaljene.

Makstiden var "bare" 5:30 på grunn av trafikkmessige forhold, men det var jo ikke noe problem for disse sprekingene. Etter å ha passert halvmaraton på 2:04 kom de i mål på 4:22:30. Isabel til 41. plass av 115 kvinner, Håkon 570 av 1148 menn, men ganske sikkert beste (eneste?) blinde løper. Bare 9 % av deltagerne på maraton var kvinner.

På facebook skrev Isabel:

- New Dehli marathon gjennomført sammen med @hakongisholt 👍 Krevende løype å guide i med såpass mange svinger, men vi kom oss fint igjennom 👌 Aldri opplevd så mange heia-rop fra medløpere før og i mål kom mange bort for å snakke og ta bilder med oss, det pleier å være omvendt for meg

Løpets hjemmeside

Veldig spesiell løype.

Etterpå var det turisme. Her er Isabel ved Taj Mahal.



Nytt medlem: Stian Slinning Øidvin

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020

Stian Slinning Øidvin (37) fra Rykkinn i Bærum har meldt seg inn i klubben. 

Vi googlet oss fram til at han har løpt minst tre ultraløp; UltraBirken og Bislett50 i 2016 og Bislett50 i år.

Bildet er fra Fredrikstad Maraton 2015.



Nytt medlem: Astrid Bruun Ødegård

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020


Astrid Bruun Ødegård (43) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben -og slår derved følge med forloveden Malin Tråstadkjølen som meldte seg inn tidligere i februar. Begge har meldt seg på til Romeriksåsen på langs for lenge siden. 


Astrid om seg selv:

-Jeg heter Astrid og er 43 år. Tidligere danselærer og danser, men har det siste 1,5 årene jobbet som sykepleier. 

- Jeg har ikke løpt løp siden 90’ tallet, men prøver å ta det opp igjen. Ønsker å melde meg inn i klubben for å få mer motivasjon. Har meldt meg på to løp fra og med mai dette året.

- Skal løpe Romeriksåsen på langs, som blir min debut.



Cathrine Walle løp fortest av alle i Holmestrand Cannonball Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Feb 2020

Seks av de 20 deltagerne som løp 45-kilometeren i Holmestrand Cannonball Ultra var fra klubben, og raskest av alle, kvinner som menn, RU eller andre klubber, var Cathrine Walle. (Arrangørfoto før start)

Vi lot oss også imponere av lille Einar Tobias Hagemann Loe, som tålmodig lot pappa løpe runde etter runde etter runde. Kristian Jahre hos arrangøren har beskrevet dette slik:

- Som ved flere andre lange løp het den yngste deltageren også denne gangen Hagemann til etternavn. Unge Tobias Hagemann fullførte 45 km sovende og smilende fra ei vogn som ble dyttet rundt av far Einar og fadder Øyunn Bygstad. Som løpets yngste deltaker mottok Tobias selvsagt medalje. Som om ikke det var nok, stakk Tobias også av med en av de mange flotte uttrekkspremiene. Tobias vant en flott buff, armbånd fra Right to Play og dessuten en signert Jo Nesbø-bok på engelsk, også donert av Right to Play. Hagemanns faderlige opphav sier i en kommentar at det nå blir intensiv engelsk-opplæring på Tobias. Blir han tidens første tospråklige som fullfører ultraløp sovende? Vi blir ikke overrasket. 


Det ble en fin debut for dette løpet som benytter den kontrollmålte 5-kilometeren til Holmestrand maraton. Kondis.no: Glimrende forhold da 71 stilte på Holmestrand Cannonball Ultra


Klubbens deltagere:
Cathrine Walle, ingen klubb, 3.37
Einar Hagemann, Teams Super-Tobias, 4.44.43
Even Nedberg, RULK, 4.24.38
(Tobias Hagemann, Team Super-Tobias, 4.44.43)
Tone Øksenvåg, RULK, 4.56.37
Øyunn Bygstad, RULK 4.45.00

Even Nedberg var fornøyd etter løpet. (Arrangørfoto)


Øyunn Bygstad løp også "kortdistanse" 45 kilometer. Her sammen med Heidi Bye Svartangen, arrangøren av ultraløpet Høyjord Rundt og Rundt. (Arrangørfoto)

Vi har ikke noe bilde av Cathrine fra Holmestrand, men her ser vi henne på RPL50 i 2018. (Foto: Gry Løberg)


Nytt medlem: Malin Tråstadkjølen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Feb 2020

Malin Tråstadkjølen (42) fra Sollihøgda (Hole kommune) har meldt seg inn i klubben. Hun har ennå ikke løpt lenger enn halvmaraton i konkurranse, men nå har hun meldt seg på sine første ultraløp.

Malin om seg selv:
- Jeg er en svensk kvinne på 42 år som elsker å løpe. Har løpt mange 5, 10 og 21 km løp, men aldri lengre en det. Har meldt meg på en Råskinnet, Ecotrail 50 km og Romeriksåsen på langs i år, så trener for fullt til det.

- Liker å utfordre meg selv å se hva jeg klarer av. Tenkte at å melde seg i en klubb får en til å ta del av andres glede i å løpe, og gir en mer motivasjon. Friheten med å knyte på seg skoa og løpe i skogen er noe av den beste terapien i verden.



Bli med på klubbdagen 22. mars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Feb 2020


For tredje år på rad inviterer vi til klubbdag på Fornebu.
Det er fint om du legger inn "skal" eller "interessert" på arrangementets fb-side
Husk også å melde deg på dersom du skal løpe Fornebu Cannonballs, klubben betaler (se kode i tilsendt epost).

UTSENDT INFO:

Hei alle (270) medlemmer i klubben (adresser i blindkopi)

Sett av søndag 22. mars til årets klubbdag på Fornebu:

  • Fornebu Cannonballs med 50 km, maraton og halvmaraton, gratis for medlemmene.
  • Klubbens års- og informasjonsmøte.
  • Handledag hos GetVital Sports.

Se detaljer nedenfor.
Mer info og påminnelser vil komme senere.
Vi har opprette et
arrangement på facebook, fint om dere der bekrefter om dere kommer eller kanskje kommer, så vi har en formening om hvor mange som skal ha pizza. Vi var 50+ i fjor og forfjor.

Vennlig hilsen
Olav

FORNEBU CANNONBALLS – Gratis for medlemmene

  • Vi har arrangert egen trening rundt omkring på Fornebu på våre tidligere samlinger.
  • Tilfeldigheter gjør at årsmøtet i år kolliderer med Fornebu Cannonballs, så da inviteres dere alle til å bli med der.
  • Klubben spanderer startkontingenten på medlemmene våre: Bruk rabattkode (se epost)
  • Klubben disponerer garderober hos GetVital sports
  • Påmelding er åpnet, se info på Fønix Ultra (fb).
  • Det er selvsagt lov å ta en treningstur uten å være med i konkurransen.

Årsmøte Romerike Ultraløperklubb

  • Pizza og mineralvann.
  • Årsberetning, regnskap, budsjett og valg.
  • Informasjon om reiser, trening, Bislett24, RPL50 og annet aktuelt.

Handledag hos sponsoren vår

  • GetVital Sports inviterer ned til lokalene i underetasjen.
  • Salg med gode priser på merkevarene Altra, Injinji, Oofos og Ultimate Direction.

 

TIDSSKJEMA:

08:00  Garderobene (RU-medlemmer) åpnes.

09:00  Tidligstart 50 km og maraton.*

10:00  Ordinær start alle distanser.

12:00  Senere start halvmaraton (tilpasset årsmøtestart).

14:30  Servering av pizza og mineralvann, settes fram 14:30… løpende «forsyn-deg-selv» den neste timen.

15:30  Års-og informasjonsmøte.

17:00  Åpent hus i GetVitals lokaler/utstilling med handling for de som ønsker det.

 *I praksis betyr det at de som vil løpe 50 km eller maraton og starter 09:00 har 5,5-6 timer til rådighet.

 

 Romerike Ultraløperklubb – Norges største langløperklubb – 2009-2020



Nytt medlem: Erik Bergersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Feb 2020

Erik Bergersen (35) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han har ikke løpt så lenge, men har allerede kommet godt i gang med ultraløpingen. Bildet ovenfor er fra Midnight Sun Marathon.

Erik om seg selv:
Jeg er 35 år gammel og bor på Rodeløkka i Oslo. Begynte først å løpe for ca. 4 år siden, med mål om Oslo halvmaraton, og har gradvis økt lengden på løpene. Jeg har de siste årene løpt mine første ultraløp med blant Bislett 50KM (2 ganger), Oslotrippelen, Ecotrail 50 og Ås Backyard. Forsøkte meg i fjor på Soria Moria til Verdens Ende, men måtte bryte før Tønsberg. Gir det i år en ny sjanse og satser på å fullføre årets løp. Har ellers planer om å løpe Highland Fling i april.

Erik i Ecotrail50 (Foto: Sportograf)



Stian Fjellestad på 4. plass og Louise Skak på 2. plass på Bislett 50 KM

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Feb 2020

Det var mange fra klubben som hevdet seg høyt på resultatlistene på Bislett 50 KM lørdag 8. februar. Vi hadde tre menn og tre kvinner i topp 10 - og raskest av alle var Stian Fjellestad som løp inn til 4. plass i herreklassen med 3:25:22 og Louise Skak med 2. plass i kvinneklassen med 3:46:39.

Stian Fjellestad med Magnus Thorud i rygg. (Foto: Per Inge Østmoen)

Louise Skak og Peter Jensen. (Foto: Per Inge Østmoen)

Harald Bjerke og Øivind Christian Thuen fulgte opp med 5. og 7. plass i herreklassen mens Ninette Banoun og Hilde Johansen ble 7 og 10 i kvinneklassen.

Hele 27 av de 169 startende var fra klubben, og 21 av dem fullførte 50 km.

Se også omtale på kondis.no: Magnus Erstad og Lisa Ring vant Bislett 50 KM

Pallen i kvinneklassen med Louise til venstre. (Foto: Per Inge Østmoen)

Hilde løp inn til 10.plass. (Foto: Per Inge Østmoen)

Menn 50 km:



4
Stian FjellestadSolidsquare/Romerike ultraM40-449203:25:22
5
Harald BjerkeRomerike ultraløperklubbM45-499203:28:27
7
Øivind Christian ThuenRomerike Ultral / Deloitte BILM35-399203:30:11
13
Peter JensenRomerike UltraløperklubbM40-449203:45:00
16
Magnus ThorudRomerike UltraløperklubbM23-349203:49:09
20
Henning MoholdtRomerike UltraløperklubbM40-449203:57:15
27
Terje RundhaugenRomerike UltraløperklubbM50-549204:06:40
35
Thomas Willy LindgrenRomerike UltraløperklubbM23-349204:21:56
41
Daniel SalvesenRomerike UltraløperklubbM45-499204:34:37
42
Helge ReinholtRomerike UltraløperklubbM50-549204:38:01
57
Stig TorpRomerike UltraløperklubbM45-499204:59:04
64
Tamas FarkasRomerike UltraløperklubbM35-399205:17:15
81
Borge RøstumRomerike ultraløpeklubbM60-649206:10:07
Kortere (maraton=78 runder):



89
Roy StøleRomerike UltraløperklubbM45-497904:22:58
107
Patrick StangbyeSky BlazersM23-346202:02:35
118
Lars MøllerRomerike UltraløperklubbM45-494802:32:26
122
Kenneth DæhlenRomerike UltraløperklubbM40-444501:48:45
126
Leif FossRomerike ultraløperklubbM35-394202:06:20







Kvinner 50 km:



2
Louise SkakRomerike UltraløperklubbK40-449203:46:39
7
Ninette BanounNordea / Romerike ultraK55-599204:18:13
10
Hilde JohansenRomerike UltraløperklubbK45-499204:30:04
12
Rakel Erla SævarsdottirRomerike UltraløperklubbK23-349204:30:33
16
Marit ImsetRomerike ultraløperklubbK40-449204:55:39
20
Isabel AarnesRomerike ultraløper klubbK35-399205:22:28
23
Ellen Bech SpangelidRomerike UltraløpeklubbK60-649205:59:08
26
Unni-Bente Norangshol HaugenRomerike UltraløperklubbK60-649206:17:10
Kortere enn 50 km:



36
Wibeke AndersenRomerike ultraløpeklubbK45-494002:49:40


Nytt medlem: Philip Rakke

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Feb 2020

Philip Rakke (19) fra Oslo har meldt seg inn i klubben - og blir dermed den yngste aktive løperen i klubben. I fjor løp han Oslo Maraton, i 2020 blir det ultraløping.

Philip er som eneste nordmann påmeldt i Ultra NORWAY Race i Troms (140km- 9000 høydemeter) som arrangeres av franske Canar Adventure.


Philip om seg selv:

- Etter å ha fått lyst til å løpe mer, deltok jeg på fjorårets Oslo maraton og begynte å løpe lengre en før. Nå trener jeg løping og svømming, samtidig som jeg jobber mot debutløpet i ultraklassen ved Ultra NORWAY Race 140 km i Juli. 

- Jeg ønsker også å bli en del av et løpemiljø som hvor grenser brytes og hvor jeg kan utvikle meg som en løper.

Vi spør: Ultra NORWAY Race, er ikke det veldig dyrt da?

- Prioriterer heller det fremfor russetiden og da er det ikke så veldig «dyrt». Samtidig er det utrolig kult å gyve løs på en slik utfordring som 19 åring. Har også investert i PT som har vunnet Norseman og går dermed ikke alene for å fikse dette løpet. 

- Som sagt er det kult å bli med i ett løpeteam som er med på så mye. Fikk sett mange engasjerte løpere fra Romerike Ultra på Bislett 24-timers hvor jeg var frivillig, og det er motiverende. Så være ung er kanskje rart, men da har jeg lengre tid på å lære av og trene med folk i klubben. Så det er bare kult.

Vi spør: Bislett24?

- Ja, jeg var der som førstehjelper for Norsk Folkehjelp og fikk plastret en tå eller to, hehe. Var liksom bare settingen der hvor folk løp og løp. Ble nesten misunnelig der jeg satt og ventet på at noe skulle skje.

Philip Videm Rakke på facebook



Anne-Grethe Thillesen fullførte britiske Arc50

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Feb 2020

Anne-Grethe Thillesen har vært på den engelske sørkysten der hun 21. februar fullførte 50 milesløpet The Arc50 - 50mile Winter Coast Path Ultra.

Makstiden var 15,5 time, dvs midnatt natt til søndag, men Anne-Grethe bommet på denne med 1 minutt og 40 sekunder. 101 løpere klarte seg innenfor makstiden. Arrangøren heter betegnende nok "Mud Crew", som også arrangerer andre løp i regionen.


ALLE RESULTATER


Anne-Grethe skriver på facebook:
- Glad, stolt og utrolig sliten etter å ha kommet i mål på Arc50. 84 km og 2700 høydemeter vinterstid i sol, regn og mørke langs kysten av Cornwall. Veldig varierende terreng og mye gjørme. Cut off på 15.30 og kom i mål på 15.31.40. Men med mageproblemer og oppkast gikk jeg tom og hovedmålet ble kun å gjennomføre og komme seg til mål. De siste km var beinharde. Skled i gjørma og kjempet meg fram i mørket. Og selv med beskjed om at hvis jeg løp opp den siste bakken ville jeg få medalje var det bare å glemme. Hadde nok med å komme opp.

Bilder Anne-Grethe har lagt ut på fb-siden sin:




Populær fellestrening på Bislett 25. januar

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jan 2020

Louise Skak hadde invitert til fellestrening på Bisletts innendørsbane 25. januar. Minst et 20-talls medlemmer og noen andre løp langt eller lengre i løpet av noen timer denne lørdagen. (Bildet er lagt ut av Isabel)


For mange var det fin trening før Bislett 50 km to uker senere... og selv med vårstemning ute er det hyggelig å trene inne på Bislett.

Vil du arrangere fellestrening?
Vi har foreløpig gitt opp de faste treningssøndagene våre, men vi håper jo likevel at flere av dere fortsetter å invitere til trening på facebooksiden: Treningsinvitasjoner Romerike Ultra
Trening ute, trening inne, langtur, enda lengre tur? Ta kontakt med Olav for hjelp med å profilere treningen.

Dette bildet er lagt ut av Louise, og det ser ut til at det er 25 ulike løpere på dette og Isabel's bilde ovenfor og Lise's nedenfor.

Dette jentebildet er lagt ut av Lise. Det ert jenter med mange kilometer i bena her...




Marius Nakkeid kom på 8. plass på Funchal Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Marius Nakkeid var raskest av de norske løperne på Funchal Maraton på Madeira 19.  januar. Han kom på 8. plass i herreklassen med tiden 2:58:58. Det holdt til 2. plass i M40-44. Marius kunne også glede seg over at kona Barbro fullførte sitt 10. maratonløp på en fin 11. plass i kvinneklassen.  

Marius Nakkeid har sendt oss denne rapporten fra Madeira:

Maraton løpsrapport fra Madeira Funchal 19 Jan

Marius_Nakkeid_løypa.jpgMarius langs landeveien på Madeira. (Privat foto)

Vi hentet startnummer dagen i forveien og avtalte med arrangøren at det var mulig å legge ut egne drikkeflasker på drikkestasjonene, noe som var hensiktsmessig i det varme klimaet. Ca 25 grader ved løpet slutt. Deretter var det obligatorisk pastaparty på en italiensk restaurant, og i goodiebagen var sportsdrikke byttet ut med Madeira (fornuftig).

Maratonløpet startet 08:30 og det var 255 til start - inkludert 5 nordmenn - hvorav jeg hadde med kona Barbro Lindkvam. Hun var pådriveren til dette løpet, hun fullførte sitt 10 maratonløp.

Vi løp 4 runder på småkupert sløyfer a 4 km hver vei med 180 graders sving med enkel underholdning i den ene enden av sløyfa. Det var fine brede veier, men noe brosteinspartier i siste del av løypa i gamlebyen. Halvmaratonløperne startet 1.5 time senere og blandet seg etterhvert med 42 km løperne.

Mapa2019-FINAL MaratonaEN.jpg

Løpet startet for alvor ved 35/36 km for meg, splitt-tidene ble noe drøyere etterhvert, men jeg klarte å få kroppen over målstreken rett under 3 timer`n.  Fornøyd med å bli nummer 9 totalt (8 i herreklassen)  og 2. plass i klasse M40-44.

Det var grei bevertning og service i etterkant, samt nydelig sommervær.
/Marius Nakkeid

Se mer på kondis.no: Klasseseier til Helge Fuglseth i Funchal Marathon



Nytt medlem: Kevin Hughes

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Kevin Hughes (44) fra Hagan i Nittedal har meldt seg inn i klubben. Ultraløpsdebuten fikk han på RPL50 i fjor der han kom i mål på 5 sekunder over 7 timer.

Kevin om seg selv:
Begynte med løping i 2015 (40 års krise) med en gang i uka med venner. Eskalerte mengde i 2017/2018 og løper nå 3 til 4 ganger i uka, når jeg har tid. Har 3 barn som er aktive, er daglig leder i en liten bedrift i Oslo.

I 2019 løp jeg EcoTrail 30 og RPL. I 2020 skal det selvsagt løpes RPL igjen, og EcoTrail 50. Skal og løpe minst en Maraton i 2020 og forhåpentligvis en 80km. 

Bildet fra RPL i 2019, hvor det ikke gikk strålende den siste mila:



Nytt medlem: Ruth Vingerhagen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Ruth Vingerhagen (34) fra Vettre i Asker (opprinnelig fra Glasgow) har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultraløp i RPL50 i 2019 med en veldig sterk 6. plass med tiden 5:41:12. Litt senere på året vant hun 55-kilometeren i OTC.

Ruth like etter starten på RPL50 - i bra posisjon - men det skulle bli mye bedre underveis. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Ruth etter seieren i OTC. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Ruth på facebook

Ruth om seg selv:
Jeg begynt å løpe etter jeg fikk barn. Vi har flyttet en del og løping var en fin måte å bli kjent med nye områder. Nå kombinere jeg ofte løping med turorientering. Etter hvert ble turene lengre og lengre og i 2019 gjorde jeg min første to ultraløp (RPL og OTC (kortest). Liker meg best i terreng og helst opp i fjellene.




Fire fra klubben fullførte Gunneklev Ultra - årets første norske ultraløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Den norske ultraløpsesongen er i gang, det startet med Gunneklev Ultra i Porsgrunn 18. januar. Fire av de 18 som fullførte 46,5-kilometeren var fra klubben. Raskest var Magnus Thorud med 4:09.

Svein-Erik Bakke (SK Rye) og Magnus Thorud løp sammen de siste 30 kilometerne av ultraløpet, og krysser målstreken hånd i hånd. (Privat foto) 


Gunneklev Ultra er et lavterskel løp der det sosiale står i sentrum, i en 5,15 km lang løype rundt Gunneklevfjorden mellom Porsgrunn sentrum og Herøya. Distansene var 3, 5 og 9 runder, der altså den lengste - med 27 deltagere - var ultradistanse.

Se mer på kondis.no: Gunneklev Ultra - årets første norske ultraløp

Team SuperTobias

Einar Hagemann:
- Gunneklev ultra var et fantastisk arrangement. 46.5 km med Tobias i vogn var bare helt konge i dag. TeamSuperTobias sitt første ultra. Han holdt ut og var blid hele veien. 5t 08min 40sek ble sluttiden. Tar av meg hatten for Tobias som er så tålmodig i vogna. Han endte så klart opp med medalje for både gjennomført ultra og yngste deltager (1,5år).

På det venstre bildet ser vi også Øyunn - som løp det som for henne må betegnes som sprint (privat foto)


HULK og RULK etter 46,5 km samløp: Kristian Jahre og Even Nedberg. (Privat foto)

Resultatlista! (De som brøt løpet er anonymisert av arrangøren)



Q&A med Leif Barkley Abrahamsen etter Ecotrails filmkveld 3. mars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Vi bruker ikke å reklamere for eksterne arrangementer her på siden, men når klubbens egen Leif Abrahamsen er en av hovedfigurene må vi gjøre et unntak. Tirsdag 3. mars blir det filmkveld arrangert av Ecootrail og med Q&A med Leif etter visningene.

Bakgrunnen er at han som første nordmann som har klart å få startnummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. (Bildet er fra Legends Trail 2016)

Tirsdag 3. mars 2020 kl. 19:00–22:00
Filmkveld med Norges største ultraløp
Hva er det som driver folk til å delta i ultraløp, og hvorfor har «trail» blitt så populært? Vi ønsker å synliggjøre ultramiljøet, både det norske og det internasjonale. Og da ikke bare løpere og løpe-eventyrere, men også arrangører og frivillige.
For gjennom løping skapes det forbindelser til lokalsamfunnet.

Filmkvelden arrangeres på Salt (vårt målområde).

Etter visning blir det en Q&A med den første nordmannen som har klart å få startnummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. Også kjent som verdens hardeste og mest særegne ultraløp. Det 30 år gamle løpet, som går i Tennessee i mars/april ble for alvor en snakkis også utover dedikerte løpermiljøer da den kritikerroste dokumentarfilmen The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young lå på Netflix i 2015. Løypa på 160 km er så drøy å gjennomføre (kun et titalls har fullført i løpets historie), at for overhodet å bli kandidat må du først være i stand til å finne den hemmelige søknadspåmeldingen. De aller fleste finner ikke frem. Og kun 40 fra hele verden får til slutt delta. Leif Abrahamsen kom gjennom nåløyet. Vi gleder oss til å høre om forberedelsene han står i nå, og...hvordan han fant påmeldingen til det nært forestående løpet.



Leif fullførte førsteutgaven av Sandsjöbacka Trail 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jan 2020

Leif Abrahamsen var en av to nordmenn som fullførte Sandsjöbacka Trail 100 miles helgen 11.-12. januar. Den tidligere tredagerskonkurransen er nå gjort om til enkeltløp der 100 miles er lengste distanse.  10 av 21 løpere fullførte. (Foto: Sandsjöbacka Trail)

Leif hadde bare fokus på maksimaltiden som var 36 timer, og kom greit i mål på 34:15 timer.

Han skriver på facebook:
- For de som lurer så kom jeg i mål 180 km i speilglatt leire og drittvær😊 ble litt hassel med telefon som ikke ladet og det å finne seg en måte å komme hjem, det ble buss og jeg er vel hjemme 😅 Målet var en rolig langtur og det ble det, ernæring funket bra, søvnmangel ble ikke plagsom og bena holdt fint 😊 Eneste tabben var at jeg ikke hadde nok batterier til Lupine lykten og reservelykten ga ikke nok lys til å løpe på sti, så det ble en del famling i mørket 😅

(Foto: Sandsjöbacka Trail)

Se også omtale av løpet på kondis.no: Stig Helge Westerheim vant 100 miles i Sandsjöbacka Trail
Løpets facebookside

Sandsjöbacka Trail har målgang i Göteborg, på Sockerbruket Arena like ved Älvsborgsbroen (broen som deltagerne i Göteborgsvarvet kjenner godt). Selv om målgangen er "midt i Göteborg" er dette langt ifra et utbant løp. Den lengste distansen 100 miles+ (161km+) starter i Varberg lenger sør, 50 miles starter ved Tjolöholms Slott og og maraton ved Lindälvshallen i Kungsbacka.



Nytt medlem: Hans Langan

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jan 2020


Hans Langan (60) fra Asker har meldt seg inn i klubben. Han trives best i terrenget, men så sent som i romjula ble det langtur på asfalt i Löplabbets Ribbemaraton.


Hans om seg selv:

- Etter mange års opphold fant jeg endelig tilbake til løpingen for ca. ni år siden. Jeg løper så ofte jeg kan og trives best på lange turer, helst i terrenget. Jeg er ikke noe utpreget konkurransemenneske, men har løpt en god del maraton og en håndfull femmilsløp, og har ambisjoner om å delta i enda lengre løp.




Nytt medlem: Ellen Bech Spangelid

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jan 2020

Ellen Bech Spangelid (61) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Den tidligere syklisten fant tilbake til løpinga da fivefingersskoene ble lansert for noen år siden. Nå har hun blitt ultraløper med deltagelse i blant annet RPL50 og Bislett 24-timers i år.

Ellen på facebook


Ellen om seg selv:

Jeg har sykla mye i tidligere tider og løpt litt, og det å holde på lenge er noe som passer meg godt.. "ultra"-lenge er vel noe jeg kan beskrive mine erfaringer med syklingen som, men at det også er veldig lenge siden jeg syklet langt sist, faktisk var siste gangen under det siste og andre solo rekordforsøket mitt på Trondheim-Oslo, tilbake til i 1997.

 

Etter det løp jeg NYM i -98, så hadde jeg en lang pause før jeg løp en og annen etappe på Holmenkollstafetten.


Så kom fivefingers skoene og jeg fikk litt dilla, dette måtte prøves!

Å for en fest, jeg elsket de skoene fra første løpesteg og ja, meg og løpinga fikk liksom ett nytt vennskap, så takk for det! 

Ecotrail var noe nytt og lysten til å løpe med startnummer på kom litt tilbake. Fikk ikke med meg de første årene, men har løpt de siste 3, kun 21 km, det har vært en koselig sosial happening, artig og super løype, med en hyggelig "bankett" etterpå. Noe som er nesten like viktig som å løpe.

60 år - hva nå?
Tiden går og da jeg skulle runde 60 år i 2018, (de foregående to gangene jeg hadde rundet ett tiår, hadde jeg blitt litt "små deppa") Så hva kunne jeg gjøre? Er det noe jeg kan finne på som hindrer meg i denne "sutringa"? Ideen om å gjøre noe jeg ikke har gjort før slo rot?

Men hva skulle det bli?
60 ved 60 hørtes jo litt kult ut, men hvor?

Sjekka litt rundt, det ble litt viktig at det var på sensommeren, da jeg hadde operert skulderen på vinteren og ja egentlig ikke fått løpt noe som helst før seint i april, så høst måtte det i hvert fall bli.

Ja så falt valget mitt på Nordmarkstravern dobbel, enkelt valg fordi det er rett oppi skauen for der jeg bor, men absolutt ikke enkel å løpe. Det som var sikkert var at når jeg skulle løpe 60 ved 60 så måtte jeg selvfølgelig ha startnummer på meg, det måtte jo dokumenteres!

Så sånn gikk det nå til, jeg løp og gikk og hadde en fantastisk fin tur i godværet som var denne septemberdagen, 


Flere lange løp
Atter engang ble jeg litt hekta, den starten har resultert i flere lange løp, og flere skal komme, dette er rett og slett bare gøy og passer meg veldig godt.

Jeg har allerede plukket ut og meldt meg på flere ultraløp i 2020 og da er det saktens på tide at jeg også melder meg inn i en ultraløpeklubb.


Ellen går i mål på RPL50 i år.

Ellen med prestasjonsmedalje etter Bislett24, der hun stoppet etter 130 kilometer. Hadde hun meldt seg unn tidligere ville hun fått NM-sølv i K60-64.



Medlemskontingent og klubblotteri

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jan 2020


Faktura for medlemskontingent 2020 er sendt ut i dag via MinIdrett (NIF). Hvis du ikke har mottatt denne er det fint om du kontakter olav@online.no 

Alle som betaler i løpet av januar 2020 er med i trekningen av 10 par Oofos restitusjonssandaler. Trekning skjer på klubbens årsmøte søndag 22.mars (ikke 100% bekreftet dato).





Godt nytt år!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Jan 2020


Hei alle medlemmer
Takk for et nytt fantastisk ultraløper-år.

Vi har feiret 10-årsjubileum og medlemsmassen har økt til 270, et formidabelt antall medlemmer i en langløperklubb.

Jeg håper dere alle blir med videre i 2020, og forlenger medlemskapet med et smil når vi sender ut kontingentkrav om noen dager. 

Selv om vi bor ganske spredt opplever jeg et flott fellesskap som forsterkes når vi møtes på konkurranser, trening, egne arrangementer eller på sosiale medier.  

Ikke på facebook?
Husk å sjekke klubbens hjemmeside regelmessig, der alt av nyheter legges ut.

Vi er veldig glad i alle initiativ til treninger, der dere gjerne må sende invitasjonen via meg, så skal jeg spre videre på facebook, og evt klubbens hjemmeside om det ikke er for tett på.

Godt nytt år i 2020!
Både som ultraløper og ellers!