Erlend B Jenssen løp inn til 2. plass i Røyse Ultra(intervall). Cathrine, Deimante og Hilde på 3.-5. plass av kvinnene

Postet av Olav Engen den 22. Apr 2024

Erlend B Jenssen (bildet) var nest raskest av de 7 fra klubben som deltok i 10-årsutgaven av Røyse Ultra. Her skulle det løpes 10 km i Hytteplanmilas trasé med start hver 3. time i ett døgn, altså 8x10 km totalt.

Primus motor og løpsleder er Stig Andy Kvalheim, som til vanlig løper ultraløp for Romerike Ultraløperklubb. Det er ikke lett å finne noe mer sosialt løp enn Ultraintervall, der løpere har +/- 2 timer til rådighet i idrettshallen mellom hver 10-kilometer, og på et døgn blir det tid til mye mer enn å sove mellom slagene.

Bildene er tatt av bl.a. Hilde Johansen og Helge Reinholt.

• Erlend ble altså nummer to totalt med 6:14:30 som gir et snitt på 46:48 på mila.
  • Stian Øidvin ble nr. 14 i herreklassen med 7:43:48
  • og Helge Reinholt måtte gi seg etter 4 av de 8 rundene.

• Cathrine Lorentzen ble best av kvinnene våre med 3. plass og 6:41:40 (snitt 50:10)
  • Deimante Razukiene ble nr. 4 med 6:51:07
  • Hilde Johansen ble nr. 5 med 6:53:54
  • Vibeke Bergsletten ble nr. 10 med 8:55:09

Cathrine og Hilde, nummer 3 og 5 i kvinneklassen.

Løpets fb-side

Resultater:

Erlend skriver på facebook:
Røyse Ultra 10 år der kroppen lystra det huet ville - gikk friskt ut.. etter runde 1 var jeg på 2 plass - hjelp tar jeg nå en reprise fra 2019 da det ble dnf… jaja jeg må jo prøve så godt jeg kan… fra runde 2 til runde 6 lå jeg på plass Nr 3 og det kjente jeg i beina for det måtte løpes hardt for å holde seg der, det var gode og sterke løpere som lå i teten og jeg mistet minutter og sekunder sakte men sikker… ut på runde 7 ble det tungt og endelig ferdig med runde 7 og resultatlista ble publiser så var jeg som Nr 4 litt nedstemt for å ha miste pallplassen, men etter å ha studert total tiden på Nr 1-2-3 så oppdaget jeg at det er jo bare litt over minuttet til Nr 2 og under minutte til Nr 3 og til Nr 1 var det jo 10 min så det kunne æ drite i - så ved start på runde 8 får æ et illebefinnende og fyrer opp det sliten huet som sender signaler ned til beina om at nå skal dere løpe og når startskuddet går så løper æ som om æ har stjålet skoene - det her var et sjansespill, enten så går det eller så går det ikke, men det gikk ! (håper de andre prøvde å holde følge)

Stian på Facebook:
Yes. Oppsummere litt helges ultra. Løp Røyse Ultra. Som dette året hadde 10 års jubileeum. Dette er ett løp hvor en løper hytteplanmila 8 ganger med ny start hver 3 time. Ett kult konsept. Første gangen jeg var med. Og jeg kan si det ga mersmak. Mine tyngste runder var på natten. Men på runde 6 var det vel hvor det var satt ut en helt vill mengde med fakler langs den ene svingen i skogen. Da kjente jeg faktisk tårene strømme på. Ble rett og slett skikkelig mellankolsk. Klare etter å ha chattet litt med Frode Glint Pettersen om at han ønsket at jeg pushet, på siste runden. Noe jeg fikk til. Da var det klikkmonopolet på full guffe. «Banger»låter som gir meg ett skikkelig kick. Deilig

Løpet er ordentlig proft arrangert. Mat i massevis, kaffe, cola, saft, hyggelige folk som bare ønsker å hjelpe deg hele veien. Flagger for deg med norske flagg og sier bra jobba. Fett. Elsker «ultrafamilien»
Jeg kommer nok tilbake neste år!

Cathrine på Facebook:
Røyse Ultra 2024. Har aldri løpt hytteplanmila før dette, men nå har jeg løpt den 8 ganger gjennom 24 timer, ny start hver tredje time. Har du lyst til å utfordre deg selv både mentalt og fysisk, så må du være med til neste år. For dette var tøft! Fra runde 1-4 gikk det radig og løp meg inn på gode tider fra sånn 47-49 min. Men, løpet startet ikke før på runde 5, da måtte jeg grave dypt. Fant ut at jeg måtte hvile mer enn hva jeg hadde gjort og fikk hvilt meg en god time før runde 6. Den kjentes bra ut, men gikk allikevel bittelitt saktere, samme med runde 7. Men, da runde 8 kom var jeg sliten. Hadde lyst til å avslutte med en god runde, men magen hadde bestemt seg for å lage bråk, så ble dårlig med næring og ingen søvn før start. Men, klarte å komme meg gjennom på litt over 53 min og dæven! Ble en tredjeplass på meg av damene jo. Totaltiden på meg ble 6:41:40, så jeg er meget fornøyd! Tusen takk til arrangører, heiagjenger og support. Dere er fantastiske og gjorde opplevelsen enda bedre.

Deimante på facebook:
Did some running this weekend too. Røyse Ultra 8x 10km every 3 hours. 80km. 24h. Cool to try this kind of ultra race. Thank you for such a great event, amazing people!

Hilde på facebook:

RØYSE ULTRA 8 x 10 KM
RUNDE 8/8
Sko: Saucony Endorphin Elite
Vær: Opphold, skyet/sol, tidvis mye motvind igjen mellom 2 og 4 km.
Rundens favorittlåt: Boom boom - Dum Dum Boys
Følelse/gjennomføring: Siste runde ble gjennomført løpende i greit bra driv der jeg kunne, og gående der jeg måtte. Hamstringen var som den var, men jeg kjente mindre til krampetendensene i leggen nå enn under forrige runde. Bra! Jeg klarte til og med å legge inn en liten «spurt» (definert ut i fra tilstanden ) i bakken de siste meterne inn mot mål. Ikke fanker’n om jeg skulle la personen rett bak meg få passere så nærme målstreken - uten at det ville hatt noe som helst innvirkning på totalresultatet… Konkurranseinstinktet lever tydeligvis fortsatt hos denne (altså meg) avdanka gamle ultraløperen.

Hildes seng og løpesko....

Vibeke på facebook:
For en helg...

Fra matforgiftning på fredag til tårer over varme glutenfrie vafler og ei seig Finisher  Røyse Ultra 10 år..
Takk for et fantastisk arrangement Røyse Ultra 10 års jubileum med 8 ganger Hytteplanmila .... med enormt mye glede, stive bein, såre tær, snorkelyder i sovesal, soloppgang på Steinsletta, jordbær og Potetmos til frokost, ei unik heiagjeng og servicepersonell, norske flagg og krevende 80 talls musikk på øra, smil og stønning, hodelykt og gnagsårplaster, Frostanfall og solbrent nese, blåveis og fakler og et uforglemmelig døgn.
Kult å bli kalt en Stayer av en av Norges absolutt råeste Ultraløper dame.
Og herlig da Kayda (bildet nedenfor) fikk være med å løpe seg en Hytteplanmil på 65 minutter i solnedgsngen